TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
12 dage

Cubas højdepunkter

Tag med på en fantastisk rundrejse i Cuba, der byder på spændende historie, smuk natur, farverige kolonitidsbyer og et møde med livsglade cubanere, rom, salsa og cigarer.

Cubas højdepunkter
Cubas højdepunkter
12 dage
ForsideLatinamerikaCubaCubas højdepunkter

Cubas højdepunkter

Tag med på en fantastisk rundrejse i Cuba, der byder på spændende historie, smuk natur, farverige kolonitidsbyer og et møde med livsglade cubanere, rom, salsa og cigarer.

ForsideLatinamerikaCubaCubas højdepunkter
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Havanna med flyskift undervejs t/r
 • Transfers fra og til lufthavn i Havanna
 • Transfers til og fra busstationerne
 • Bus: Havanna – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Havanna
 • 10 overnatninger på Casa Particulares inkl. morgenmad
 • 1 x frokost (dag 4)
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Der er mulighed for daglig afgang

Omfattende udflugtspakke:

 • Velkomstmøde og byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Udflugt i Viñales-dalen, bl.a. med besøg til en tobaksplantage og en drypstenshule
 • Byrundtur i Trinidads gamle bydel
 • Entréer til nævnte seværdigheder

REJSEN KORT FORTALT

Cuba emmer af historie, revolution, musik og dans, og på denne rejse oplever du landets absolutte højdepunkter. Turen starter i Havanna, hvor smukke kolonitidsbygninger, charmerende amerikanerbiler, smil og salsarytmer byder dig velkommen.
Fra den farverige hovedstad går turen ud på landet til den frodige og idylliske Viñales-dal, hvor der bl.a. dyrker tobaksplanter, der bliver til nogle af verdens allerbedste cigarer.
Herfra går turen til Trinidad via charmerende Cienfuegos, der betager med sin imponerende arkitektur.
Du kan næsten ikke andet end at elske Trinidad! De brostensbelagte gader, farvestrålende huse og den skønne live-musik er balsam for både krop og sjæl.
Fra Trinidad går turen tilbage til Havanna, hvor du har en sidste nat, inden hjemrejsen starter.

Du har mulighed for at forlænge din rejse med en badeferie ved én af Cubas smukke sandstrande.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Mærk den specielle stemning i Havannas gamle bydel, hvor maleriske pladser, smukke kirker og gamle amerikanerbiler tager dig med tilbage til fordums tid
 • Oplev den frodige Viñales-dal med sine karakteristiske kalkstensbjerge kaldet ”mogotes”, der stikker op midt i de frodige tobaksmarker
 • Gå en tur i Cienfuegos’ UNESCO-listede gamle bydel med smuk arkitektur fra starten af det 19. århundrede
 • Lad dig forføre af salsarytmerne, der strømmer ud fra de mange små caféer og barer i den hyggelige kolonitidsby Trinidad

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til Havanna

Afrejse fra Danmark med ankomst til Havanna lufthavn med mellemlanding(er) undervejs. Her bliver du mødt af vores samarbejdspartner i Cuba, som står klar med et skilt med dit navn på. En chauffør kører dig ind til dit overnatningssted i Havanna. En tur på ca. 30 min. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 2: Velkomstmøde og byrundtur i Havanna

Efter morgenmaden vil vores samarbejdspartner i Cuba møde dig på dit overnatningssted og holde et lille velkomstmøde på ca. 30 min. Her gennemgår I sammen din rejse, og du kan få svar på alle de spørgsmål, du måtte have til rejsen og andre praktiske spørgsmål om det, at rejse rundt i Cuba.

Herefter starter din spændende guidede byrundtur til fods rundt i Havannas smukke gamle bydel, som er på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder. Glæd dig til at opleve de hyggelige brostensbelagte gader, hvor imponerende pladser, katedraler og kolonitidsbygninger tager dig med til fordums tider.  Du oplever kontrasten mellem de nyrenoverede og vedligeholdte gader og bygninger samt de mere forfaldne områder, som gør Havanna så unik. Blandt turens højdepunkter kan nævnes Plaza Vieja, Plaza de San Francisco, Plaza de la Catedral og Plaza de las Armas, som er byens ældste plads, hvor bymuseet og guvernørpaladset ligger.

Du har eftermiddagen og aftenen på egen hånd.

Dag 3: Havanna på egen hånd

I dag er der ikke noget fastlagt dagsprogram, og det er helt op til dig, hvad dagen skal bringe.

Måske du skal slentre i Havannas hyggelige gader, dase på en fortovscafé eller indtage byen fra bagsædet af en farvestrålende amerikanerbil? Vi kan varmt anbefale at tilkøbe en af vores spændende udflugter, der vil tage dig et skridt tættere på kernen af cubansk kultur.

Dag 4: Havanna – Viñales – udflugt i Viñales-dalen

I dag forlader du Havanna og sætter kurs mod Viñales-dalen, hvor skønne naturoplevelser venter dig.

Det første stykke af turen kører du på almindelig hovedvej, men det sidste stykke vej ind til den lille landsby, går ad hyggelige små, snoede landeveje. Turen tager ca. 4 timer.

Om eftermiddagen skal du på udflugt til Viñales-dalens højdepunkter. Turen starter med en dejlig frokost på en traditionel cubansk restaurant. Med maven fuld tager din guide dig med ud til en lille tobaksplantage. Her får du et spændende indblik i tobak-bøndernes arbejde med fremstillingen af Cubas verdensberømte cigarer. Viñales-området er faktisk kendt for at have nogle af de bedste tobaksplanter i landet. Det er fra dette område, at tobaksbladene til de berømte cigarmærker Cohiba og Montecristo høstes.

Du besøger også en dypstenshule, Cueva del Indio, som før i tiden var beboet af øens oprindelige befolkning. Efter en kort gåtur rundt i hulen, stiger du ombord i en lille båd og sejler langsomt ned ad floden tilbage til dagslyset udenfor.

Lidt uden for Viñales finder du én af byens stoltheder; det gigantiske vægmaleri, Mural de la prehistoria, som symboliserer menneskets evolution. Det er malet af den lokale kunstner Leovigildo González.

Sidste stop på turen er ved et udkigspunkt, hvorfra du får en ubeskrivelig panoramaudsigt ned over den eventyrlige Viñales-dal. Her stikker de karakteristiske kalkstensbjerge, også kaldet ”mogotes”, dramatisk op midt i de frodige marker. Herefter køres du tilbage til dit overnatningssted.

Dag 5: Viñales-dalen på egen hånd

Dagen er til fri disposition, hvor du kan udforske det smukke Viñales område på egen hånd eller vælge en af nedenstående udflugter. Vi kan varmt anbefale en vandretur i området.

Dag 6: Havanna - Cienfuegos

Efter morgenmaden bliver du hentet på dit overnatningssted, og herfra venter dig en smuk køretur til Cienfuegos. Turen tager godt 6 timer, så læn dig blot tilbage og nyd det cubanske landskab der suser forbi. På Cubas hovedveje møder du ikke blot andre biler og busser. Her færdes fodgængere, cykler, oksekærrer og hestevogne i overraskende harmoni med hinanden. Og ja så kan du selvfølgelig falde lidt i staver over de smukke gamle amerikanerbiler, som er så karakteristiske i det cubanske gadebillede.

Ved ankomsten til Cienfuegos bliver du kørt hen til dit indkvarteringssted. Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 7: Cienfuegos – Trinidad

Cienfuegos blev grundlagt i 1819 af en gruppe franske immigranter fra USA. Byen kom i 1957 på det internationale landkort, da en gruppe unge sammen med Fidel Castros guerilla overtog militærbasen. Det blev en kort fornøjelse, og opstanden blev hurtigt nedkæmpet af Batista.

I dag er Cienfuegos en hyggelig by med meget velbevarede bygninger og er af samme årsag kommet på UNESCOS verdensarvsliste. Gå en tur ned til Parque Martí, som er byens centrale plads. Her finder du bl.a. det smukke velbevarede teater ”Tomas Terry” fra 1890 og det flotte borgmesterkontor.

Du kan også gå ad havnepromenaden ud til Punta Gorda, hvor du finder nogle af de fornemmeste bygninger i byen. Nyd en drink på Palacio de Valle, som er en betagende smuk bygning, der er som taget ud af et arabisk eventyr.

Du har formiddagen på egen hånd til at udforske byen. Du kan også vælge at tilkøbe en byrundtur.

Ved middagstid går turen videre til Trinidad, en bustur på ca. 3 timer. Ved ankomst bliver du hentet og kørt til dit overnatningssted. Resten af eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 8: Byrundtur i Trinidad

I dag skal du på en guidet byrundtur i Trinidad smukke gamle bydel. Tag dine gode vandresko på, for Trinidads charmerende gader med toppede brosten er meget ujævne.

Du besøger bl.a. den maleriske plads, Plaza Mayor og byens katedral ”Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad”, der er en af de største kirker i Cuba. Din guide fortæller byens spændende historie og arkitektur undervejs. Turen inkluderer selvfølgelig en drink på en af de hyggelige lokale barer.

Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd. Vi kan anbefale, at du om aftenen går en tur ud i byen og oplever stemningen. Ved Plaza Mayor finder du det populære dansested ”Casa de la Musica” og blot 100 meter derfra ligger et andet dansested ”Casa de la Trova”, som også altid har live-musik. Kan du ikke selv danse, er her alle muligheder for at lære det. Du kan selvfølgelig også blot nyde synet af de danseglade mennesker omkring dig.

Dag 9: Trinidad på egen hånd

Du har dagen på egen hånd i Trinidad. Ca. 15 km fra Trinidad ligger den dejlige strand, Ancón, hvor du kan tage ud og få en forfriskende dukkert og slappe af ved stranden. Du har også mulighed for at tilkøbe en ekstra udflugt hjemmefra.

Dag 10: Trinidad – Havanna

Det er blevet tid til at tage afsked med Trinidad, og turen går tilbage til Havanna med bus, hvor du ankommer om eftermiddagen. Du har mulighed for at tilkøbe en udflugt, så du i stedet for at køre direkte til Havanna kører via Santa Clara og bl.a. besøger Che Guevaras spændende museum, hvor du lærer om hans liv og ser hans mausoleum.

Efter ankomst i Havanna kan du nyde din sidste aften i Cuba på én af Havannas mange lækre restauranter med god mad og musik.

Dag 11: Hjemrejsen starter

Turen går i dag tilbage til Danmark. Du vil blive hentet på dit overnatningssted og kørt til lufthavnen.

Dag 12: Hjemkomst

Ankomst til Danmark efter en spændende rejse i Cuba.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Badeferieforlængelse til Varadero
3 nætter

Varadero ligger på Cubas nordkyst ca. 2,5 times kørsel fra Havana. Det er Cubas største og mest populære strandområde og ikke uden grund. Den 20 km lange strandtange byder dig velkommen med kridhvidt sand, azurblåt vand og svajende palmer.

I Varadero finder du masser af resorts, restauranter, souvenirbutikker og turoperatører, der arrangerer ture både over og under vandet. Det er også muligt at spille golf herude.

Slap af i de billedskønne omgivelser ved vandet og lad dig forkæle på all-inclusive hotellet med lækker mad og et stort udvalg af underholdning og aktiviteter.

Badeferieforlængelse til Jibacoa
3 nætter

På den smukke kyststrækning mellem Havanna og Varadero ligger Jibacoa, som en lille perle omgivet af smuk natur. Her kan du afslutte din ferie i rolige omgivelser ved den lækre sandstrand Arroyo Bermejo.

Nyd hotellets mange faciliteter og lækre restauranter og tag en forfriskende dukkert i den store pool eller i det krystalklare hav. Blot få meter fra kysten er et rev, hvor du kan snorkle og opleve det flotte farverige liv under havets overflade.

Trænger du til at være aktiv kan du spille tennis, volleyball og tage på små vandreture i de frodige bakker bag hotellet.

Solnedgangen kan nydes med en kølig mojito i hånden fra én af hotellets all-inclusive barer.

Bemærk at hotellet kun er for gæster over 16 år.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 4 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom er vores Latinamerika-specialist og har over 28 års erfaring med rejser i Latinamerika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. Få mere at vide om de rejser, vi tilbyder, ved at klikke på dem i menuen.

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialisters og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hvert land har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer