TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
16 dage

Det bedste af Sri Lanka

Den store Sri Lanka-rejse der viser dig alle landets UNESCO-verdensarvssteder, det billedskønne højland og Udawalawes eksotiske dyreliv.

Det bedste af Sri Lanka
Det bedste af Sri Lanka
16 dage

Det bedste af Sri Lanka

Den store Sri Lanka-rejse der viser dig alle landets UNESCO-verdensarvssteder, det billedskønne højland og Udawalawes eksotiske dyreliv.

ForsideAsienSri LankaDet bedste af Sri Lanka
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til Colombo t/r
 • 13 nætter på 3 og 4-stjernede hoteller inkl. morgenmad
 • 2 x aftensmad (dag 11 og 12)
 • Lokal engelsktalende chauffør/guide på transfers og udflugter
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Alle nævnte transfers og udflugter foregår i internationale grupper fra 1-14 personer og kun med TourCompass’ egne gæster
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke:

 • Fiskemarkedet Llelama i Negombo
 • Sightseeing i Anuradhapura
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Cykeltur i Polonnaruwa
 • Det buddhistiske grottetempel i Dambulla
 • Togrejse fra Nanu Oya til Ella
 • Ravana-vandfaldet og Buduruwagala-templet
 • Safari i Udawalawe Nationalpark
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder

Rejsen kort fortalt

Rejsens navn siger i virkeligheden det hele.

Denne rejse viser dig det allerbedste af Sri Lanka. Du oplever alle landets UNESCO verdensarvssteder samt landets enestående natur og dyreliv – og så er der en god variation af udflugter og tid på egen hånd.

Du starter med et par rolige dage i strandbyen Negombo med de lange, gyldne sandstrande og høje, svajende palmer, der nærmest rækker ind i himlen.

I Anuradhapura bliver du ført tilbage til det antikke Sri Lanka, når du går rundt blandt de mange velbevarede ruiner og stupaer.

I Sigiriya skal du bestige 1200 trin til toppen af den famøse Løveklippe. Her bliver du belønnet med en enestående udsigt over jungle, søer og bjerge og ruinerne af det gamle, kongelige palads.

Øst for Sigiriya ligger Polonnaruwa, hvor du skal på en spændende cykeltur blandt byens ruiner, der i mange år lå skjult i den tætte jungle.

Kursen fortsætter mod Kandy med et stop ved Dambullas imponerende grottetempel. Kandy er smukt beliggende i en dal og er kendt som Sri Lankas kulturelle hjerte. Her kan du opleve Sri Lankas mest hellige temple, Tandens Tempel, og gå på opdagelse blandt byens duftende madboder.

Hernæst skal du på en uforglemmelig togtur til den lille by Ella, der ligger i det billedskønne højland. Der er mulighed for at vandre til Little Adam’s Peak og Den “9-buede” bro.

Turen går herfra til det sydlige Sri Lanka. Her venter en spændende jeepsafari, hvor du skal på udkig efter nationalparkens mange elefanter, bjørne, aber og næsehornsfugle.

Rejsen slutter i den charmerende og historiske kystby Galle, hvor du kan gå på opdagelse i det gamle, hollandske fort.

Du har mulighed for at forlænge rejsen med badeferie i Mirissa eller Hikkaduwa, hvor rejsens mange indtryk kan fordøjes.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Mærk historiens vingesus i byerne Anuradhapura, Sigiriya, Polonnaruwa, Dambulla, Kandy og Galle, der alle udgør Sri Lankas UNESCO-verdensarvssteder
 • Nyd Ella i det billedskønne højland, der er kendt for sine betagende landskaber med gamle teplantager, høje vandfald og grønklædte bjerge
 • Husk kikkerten og tag på udkig efter Sri Lankas eksotiske dyreliv på en spændende safari i Udawalawe Nationalpark
 • Forlæng evt. rejsen med en afslappende badeferie ved en af Sri Lankas skønne, gyldne strande

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra valgte lufthavn

I dag flyver du fra valgte lufthavn mod Sri Lanka, i det Indiske Ocean, med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Colombo – Negombo

Du lander i Sri Lankas internationale lufthavn Bandaranaike i Colombo. Efter ankomst samler du din bagage op og går gennem immigrationen. Ude i ankomsthallen venter din guide/chauffør med et TourCompass-skilt og du bliver kørt til dit strandhotel i Negombo, som ligger ca. 30 minutter fra lufthavnen.

Ved ankomst er der check-in og herefter er resten af dagen til fri disposition. Du er garanteret træt efter den lange flyrejse, så der er masser af tid til at slappe af og bare nyde solen på en liggestol med en god bog eller podcast.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 3: Llelama fiskemarked - Negombo på egen hånd

Negombo er egentlig en gammel fiskerlandsby og langs stranden kan du opleve de traditionelle, farverige fiskerbåde parkeret i det gyldne sand.

Tidlig morgen bliver du hentet på hotellet af din guide/chauffør, som kører dig til det lokale og kendte fiskemarked Llelama. Her sælger de lokale fiskere deres friskfanget fisk til både lokale og resten af øen. Du kan være heldig at opleve en fiskeauktion, hvilket er en sjov oplevelse at overvære.

Du bliver herefter kørt retur til hotellet, hvor du har resten af dagen på egen hånd.

Negombo er kendt for sine brede, gyldne sandstrande, hvor høje palmer svajer står og svajer i den lette brise. Bølgerne kan godt være lidt voldsomme, men hotellet har heldigvis en dejlig swimmingpool.

Ønsker du at komme ud at opleve lidt af området, kan du bl.a. besøge Negombo Lagune syd for byen, som er et unikt vådområde, hvor du kan opleve det rige dyreliv, eller de 100 km lange hollandske kanaler, der løber gennem byen og som oprindelig var en forsyningsvej til den hollandske administration under kolonitiden.

Om aftenen kan du gå en dejlig tur langs stranden og nyde den smukke solnedgang og de farverige fiskerbåde med batikfarvede sejl.

Overnatning:
Dag 4: Negombo – Anuradhapura

Efter morgenmaden henter din guide/chauffør dig på hotellet og du bliver kørt nordpå til Anuradhapura, der ligger ved floden Malwathu Oya. Byen har en rolig og afslappet atmosfære, og indbyggerne udviser en fantastisk imødekommenhed. Anuradhapura er desuden optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er kendt for sine mange, gamle ruiner fra det antikke Sri Lanka, som du oplever på morgendagens udflugt.

Når du ankommer til hotellet, er der check-in og herefter kan du nyde resten af dagen på egen hånd. Du kan f.eks. slappe af ved poolen eller gå en tur ned til søen Nuwara Wera, hvor du kan møde lokale, der står og fisker.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 5: Sightseeing i Anuradhapura

Anuradhapura blev grundlagt i det 5. århundrede f.Kr. og byen går derved helt tilbage til det antikke Sri Lanka. Byen blev hovedstad i 350 f.Kr og var det helt indtil 933, hvilket gør Anuradhapura til den længst eksisterende hovedstad i verden.

Efter det sydindiske chola-dynasti erobrerede Anuradhapura i år 933, begyndte byen lige så langsomt at forfalde, og fra 1200-tallet lå Anuradhapura skjult under den tætte jungle. Først i begyndelsen af 1800-tallet blev de mange paladser, stupaer, klostre og monumenter genopdaget.

Efter mange års udgravninger og restaureringer blev byen et valfartssted for buddhistiske pilgrimme, og er det stadig den dag i dag, da det siges, at de mange stupaer indeholder relikvier af Buddha.

Anuradhapura udgør et stort område på 90 km2 fyldt med historiske levn, og det er umuligt at se det hele på én dag. Målet med dagens udflugt er ikke at krydse så meget som muligt af listen, men at få den bedste oplevelse. Du oplever derfor Anuradhapuras absolutte højdepunkter med tid til at fordybe dig.

Byen blev anlagt omkring det hellige træ, Sri Maha Bodiya, også kendt som Oplysningens Træ, der siges at være en stikling fra det figentræ, som Buddha mediterede under, indtil han nåede den fuldkomne oplysning. Det skulle være nonnen Sanghamittra, der smuglede stiklingen fra Indien til Anuradhapura 288 år f.Kr., og Sri Maha Bodiya er dermed verdens ældste træ med sine over 2.300 år. Høje, forgyldte støttepiller forhindrer de lange, gamle grene i at knække, og omkring træet vil du opleve orangeklædte munke og hvidklædte buddhister lægge offergaver og tilbede træets helligdom.

Ikke langt fra træet finder du stupaen Jetavanarama, som er en af Anuradhapuras mægtige stupaer, der fornemt rejser sig mod himlen. Da stupaen blev bygget i det 3. århundrede, var den på daværende tidspunkt verdens højeste stupa og den tredje største bygning i verden med sine 122 meter. I dag er den dog noget lavere med sine ”bare” 71 meter. Stupaen menes desuden at indeholde en del af et bælte eller skærf bundet af Buddha. Området omfatter desuden en klosterruin, der i sin tid husede 3.000 buddhistiske munke, og en smuk udført dam, hvor de mange munke kunne bade i ro og mag.

Et stykke herfra står den hvide stupa Ruwanwelisaya fra år 140 f.Kr, der sammen med sin søsterstupa, Jetavanarama, er et af de bedst bevarede monumenter i Anuradhapura. Stupaen rager med sine 107 meter i vejret med en værdighed, der kan tage pusten fra enhver – selv i disse skyskrabertider. Ruwanwelisaya menes desuden at huse den største samling af relikvier af Buddha.

Værd at nævne er også Abhayagiri-komplekset, hvor orangeklædte buddhistiske munke stadig flokkes omkring. Dog ikke i nær så stort antal, som dengang klosteret talte 5.000 munke. Her kan du bl.a. opleve den 75 meter høje Abhayagiri-stupa og de velbevarede tvillingedamme, Kuttam Pokuna, med deres detaljerede udskæringer.

Tæt på Abhayagiri står Samadhi-buddhastatuen, der sidder i ”Dhyana Mudra”, der er Buddhas meditationsstilling – begge hænder hviler i skødet, håndfladerne vender opad, de to tommelfingre rører hinanden og en cirkel af dyb og fredfyldt energi er skabt.

Bemærk: Når du går ind i templer, tages skoene af og hvis du er her på et tidspunkt hvor solen bager, kan stenene du går på blive brandvarme. Tag evt. nogle tykke sokker med.

Efter en oplevelsesrig dag køres du retur til hotellet, hvor resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning:
Dag 6: Anuradhapura – Sigiriya – Løveklippen

I dag forlader du Anuradhapura. Efter check-out kører din guide/chauffør dig til Sigiriya, der ligger ca.  halvanden time sydøst for Anuradhapura.

Ved ankomst til Sigiriya er der check-in og herefter kan du nyde en frokost i hotellets restaurant.

Om eftermiddagen bliver du kørt til byens vartegn, Løveklippen, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Løveklippen er en kæmpe klippe, der rejser sig 200 meter op af det betagende, frodige landskab. Det var herfra, at Kong Kashyapa regerede landet fra år 477-495.

Kong Kashyapa valgte at flytte hovedstaden fra Anuradhapura til Sigiriya pga. den strategiske beliggenhed. Halvvejs oppe ad klippen byggede han indgangen til paladset, som forestillede en gigantisk løve – heraf navnet ”Løveklippen”. På klippens flade top byggede Kashyapa sit overdådige palads med omkringliggende voldgrave, haveanlæg og store vandbassiner. Her boede han med sine elskerinder og tjenestefolk indtil, at halvbroren Moggallana overtog magten. Efter nederlaget endte Kashyapa med at tage sit eget liv i 495 og Moggallana valgte at flytte hovedstaden tilbage til Anuradhapura. Sigiriya blev herefter omdannet til et buddhistisk kloster.

Det kan virke helt overvældende at skulle bestige den 200 meter høje klippe, og turen op er også hård, særligt i varmen. Der venter dig 1202 trin, og vi anbefaler, at du går i et roligt tempo og holder pauser undervejs, hvor du passende kan nyde den smukke udsigt, som bliver mere og mere fantastisk, jo højere du kommer op.

På vej mod toppen oplever du fine, velbevarede freskomalerier af kvinder og resterne af en blankpoleret klippemur. Lidt over halvvejs oppe støder du på resterne af den store løve, der fungerede som indgang til Kong Kashyapas palads. Hvis turen bliver for anstrengende, kan du vælge at stoppe her.

Vælger du at fortsætte, kan vi garantere, at turen op vil være det hele værd. På toppen møder dig de gamle ruiner og en fantastisk panoramaudsigt over det frodige landskab med søer, grønklædte bjerge og den nærliggende klippe Pidurangala. Tag dig god tid og nyd omgivelserne, inden nedstigningen starter.

Det tager ca. 2 timer at gå op og ned + den tid du bruger på toppen.

Husk gode vandresko og vand til turen.

Sidst på eftermiddagen bliver du kørt retur til hotellet, hvor resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 7: Cykeltur i Polonnaruwa

I dag skal du ud at røre benene på en spændende 12 km cykeltur i Polonnaruwa, som er en af Sri Lankas ældste hovedstæder og som helt fortjent er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Din guide/chauffør henter dig på hotellet og kører dig til den gamle kongeby, der ligger ved bredden af den menneskeskabte sø Parakrama Samudraya. Ved ankomst får du udleveret cykel og hjelm og de næste par timer cykler du rundt og oplever byens arkæologiske skatte, der giver et godt billede af, hvordan byen så ud i sin storhedstid, der begyndte i 1017 og sluttede i 1232. Heldigvis er byens store attraktioner samlet på et ikke særligt stort område, så det er nemt at besøge dem alle.

Polonnaruwa havde stor strategisk betydning og var derfor omringet af tre tykke mure. Inden for murene var fine haver og inderst inde lå selve kongepaladset.

På cykelturen oplever du bl.a. ruinerne af det kongelige palads, de kongelige bade, Gal Vihara-templet med de mange Buddha-statuer, de store stupaer som Rankot Vihara, Kiri Vihara Dagoba og Pabalu Vehera samt Satmahal Prasada-monumentet, der ligner en mayapyramide.

Du kommer også forbi Parakrama Samudraya-søen, der blev anlagt af Kong Parakramabahu, som uden tvivl er den konge, der satte størst præg på byen. Han er bl.a. kendt for at have sagt ”Ikke engang en smule regnvand må løbe ud i havet uden at have gjort nytte”. Derfor iværksatte han konstruktionen af et omfattende vandingssystem, så marker og jorde kunne få vand. Parakrama Samudraya-søen består af hele fem reservoirer, der alle er forbundet med Polonnaruwa via små kanaler – dybt fascinerende!

Efter Polonnaruwas fald blev byens mægtige bygninger opslugt af junglen og lå gemt i mere end 700 år. Først i det 20. århundrede genopdagede man den gamle kongeby og omfattende udgravninger begyndte.

Efter en dejlig og lærerig cykeltur køres du retur til dit hotel i Sigiriya, hvor du kan slappe af ved poolen eller gå en tur i området ad de støvede, røde veje og opleve lokallivet. Du kan også opleve store flokke vilde elefanter på en skøn safari i den nærtliggende nationalpark Minneriya.

Dag 8: Sigiriya – Dambulla Grottetempel - Kandy

Efter morgenmad og check-out kører din guide/chauffør dig mod Kandy. Undervejs er der indlagt et spændende stop i byen Dambulla. Her skal du opleve byens imponerende grottetempel, der ligger i en bred klippe, der måler 600 x 160 meter. Stejle trapper fører op til grotten og hvis vejret er klart, kan du fra de øverste trappetrin skimte Løveklippen i Sigiriya. Grotten rummer intet mindre end 153 Buddha-statuer, statuer af tidligere srilankanske konger og statuer af guder og gudinder. Udover de mange statuer findes her også imponerende vægmalerier, der strækker sig over 2.100 m2. Grotten blev opført af Kong Valagamba i det første århundrede f.Kr. og blev i 1991 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Efter besøget fortsætter du til den tidligere hovedstad Kandy, der ligger smukt i en dal omgivet af grønklædte bjerge, teplantager og floder. I hjertet af byen ligger mange, fine kolonitidsbygninger, og det er også her i bymidten, at du finder den maleriske sø Kandy Lake. Vi kan varmt anbefale en slentretur rundt om søen, og undervejs kan du slå dig ned på en bænk og nyde de mange indtryk og udsigten til den 26 meter høje buddhastatue over Bahirawakanda-templet. Ved søens nordlige ende ligger Sri Lankas mest hellige buddhistiske tempel, Tandens Tempel, der siges at gemme på en af Buddhas tænder. Det yndige tempel er faktisk en af grundene til at Kandy i 1998 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Tre gange om dagen er der tempelceremoni – en helt særlig oplevelse, du ikke må snyde dig selv for.

Om aftenen kan du gå på opdagelse blandt byens restauranter. Du skal næsten prøve en af Sri Lankas mest kendte retter ”kottu roti”, der består af fladbrød skåret i mindre stykker, æg, grøntsager, en masse herlige krydderier og evt. kød. Vi kan også varmt anbefale ”rice and curry” eller ”dhal curry”, som er lavet på linser. Guiden kender alle de gode restauranter, så spørg ham endelig til råds.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 9: Kandy – Togtur fra Nanu Oya til Ella

Efter morgenmaden er der check-out og din guide/chauffør står klar til at køre dig til togstationen i Nanu Oya. Herfra skal du på en scenisk togtur gennem det utrolig smukke højland til byen Ella. Du behøver blot at medbringe din håndbagage, da din guide/chauffør sørger for at køre din bagage hele vejen til Ella i bil. Vi anbefaler desuden, at du dagen forinden beder hotellet i Kandy om at lave en madpakke til dig inden afgang (mod tillæg). Det er dog muligt at købe snacks, frugt og drikkevarer ved de lokale sælgere, der går rundt uden for toget ved de forskellige stationer.

Det er en stor oplevelse at køre med tog i Sri Lanka. Det er ikke moderne tog, som vi er vant til herhjemme, men vi kan garantere en oplevelse for livet. Du kommer ikke bare tæt på lokalbefolkningen, men oplever også den fortryllende natur gennem de store vinduespartier, når toget snegler sig forbi små, søvnige landsbyer og smukke teplantager, grønklædte bjerge og brusende vandfald. Efter ca. 3 timer ankommer du til Ella og din guide/chauffør står klar til at tage imod dig. Han kører dig det sidste stykke til hotellet i Ella, der ligger helt eventyrligt.

Efter check-in kan du nyde resten af dagen på egen hånd.

Om aftenen kan du gå en tur ned i byen og spise aftensmad på en af de hyggelige små cafeer eller restauranter langs hovedgaden, hvor der er en dejlig og afslappet atmosfære.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 10: Ella på egen hånd

I dag er der ingen udflugter planlagt og du har derfor dagen på egen hånd. Måske ønsker du at blive på hotellet og slappe af ved poolen og nyde den enestående udsigt? Eller hvad med en udflugt til den ”9-buede bro” eller en vandretur til bjerget Little Adam’s Peak? Læs mere om udflugtsmulighederne nedenfor – de er helt gratis!

Dag 11: Ella – Ravana Falls - Buduruwagala Templet - Tissamaharama

I dag forlader du højlandet og din guide/chauffør kører dig videre til det sydlige Sri Lanka til Udawalawe. På vejen er der indlagt et stop ved det 25 meter høje vandfald Ravana Falls, der er opkaldt efter Sri Lankas tidligere Kong Ravana, som siges at have holdt prinsesse Sitha skjult i hulerne bag vandfaldet, nu kendt som Ravana Cave.

Herefter fortsætter du til Buduruwagala-templet, som er berømt for sine imponerende og velbevarede klippeudskæringer, der dateres tilbage til det 9. eller 10. århundrede. Centralt i klippen er en 16 meter høj Buddha-statue omgivet af yderligere seks mindre statuer, der viser Buddha i forskellige meditationsstillinger. Detaljegraden og den kunstneriske præcision er yderst bemærkelsesværdig!

Du bliver herefter kørt til hotellet, hvor du kan nyde resten af dagen på egen hånd.

Dag 12: Safari i Udawalawe Nationalpark

I dag skal du på jeepsafari i Udawalawe Nationalpark. Parken er ikke nær så besøgt som den nærtliggende nationalpark Yala og det giver naturligvis en helt anden oplevelse.

Udawalawe Nationalpark blev etableret i 1972 og dækker et areal på mere end 300 km2. Parken er bedst kendt for sine store bestande af elefanter, og faktisk findes Sri Lankas største koncentration af elefanter her i Udawalawe. Det siges, at parken er hjemsted for intet mindre end 500 elefanter!

Landskabet er åbent og flere steder er der anlagt store vandreservoirer, som især tiltrækker elefanter.

Udover elefanter er der også mulighed for at opleve læbebjørne, vandbøfler, vildsvin, krokodiller, sambahjorte, makakaber, varaner og skældyr. Her lever også leoparder, men du skal være mere end heldig for at opleve dem. Er du fugleinteresseret kan du virkelig glæde dig! Her er både næsehornsfugle, isfugle, biædere, ellekrager, påfugle, ugler, storke og ørne.

Du kører med en erfaren ranger, der kender parken ud og ind. Han ved, hvor dyrene færdes og er ekspert i at finde deres spor i det åbne landskab.

Husk kikkert og kamera!

Efter safarien bliver du kørt tilbage til hotellet, hvor du kan nyde den sidste aften i Udawalawe.

Dag 13: Udawalawe – Galle

Efter morgenmad og check-out bliver du hentet på hotellet og kørt til den charmerende by Galle, der ligger på Sri Lankas sydlige kyst. Galle er hjemsted for mange forskellige kulturer og traditioner og er tilmed en by fuld af farver og kontraster. Byen er delt i en ny og en gammel bydel. I den nye bydel finder du elektronikbutikker, markeder og masser af liv, mens den gamle bydel, med Galle Fort, byder på smalle gader, kolonitidsbygninger og hyggelige restauranter inden for de tykke, gamle mure. I modsætning til andre byer i Sri Lanka, smelter de to bydele sammen på forunderlig vis.

Ved ankomst er der check-in på hotellet og resten af dagen er til fri disposition.

Dag 14: Galle på egen hånd

Du har dagen på egen hånd til at udforske Galle i eget tempo.

Et absolut must er byens gamle fort, der er et af de ældste i Asien. Galle var i det 14. århundrede en vigtig havneby for søfarer, der sejlede mellem Asien og Europa. Da portugiserne i 1588 indtog Galle byggede de fortet for at forskanse byen mod fjender. Dette mislykkedes tilsyneladende i 1649, da hollænderne formåede at erobre Galle. Hollænderne videreførte og udbyggede fortet, som i 1988 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Galle Fort udgør i dag byens gamle bydel og inden for de gamle, bastante murer summer det af liv. Så snart du går ind ad fortets hovedport, mærker du straks den særlige atmosfære og bliver hurtigt ramt af historiske vingesus. Spadser forbi de klassiske kolonitidsbygninger og frem til det ikoniske hvidmalet fyrtårn, der ledte handelsskibene sikker ind i Galle Havn. Fortsæt evt. rundt om volden og oplev de forskellige bastioner, inden du vover dig ind på de smalle brostenbelagte gader med fine specialbutikker, museer, kunstgallerier, restauranter og cafeer.

Om aftenen kan du gå en tur på den gamle bymur og nyde udsigten over det glimtende hav, inden du slår dig ned på en af de hyggelige restauranter. Mange af restauranterne serverer lækre fisk- og skaldyrsretter, men du kan også finde restauranter, der serverer italienske og lokale retter.

Dag 15: Hjemrejsen starter

I dag er det blevet tid til at tage afsked med Sri Lanka.

Efter check-in står din guide/chauffør klar til at køre dig i lufthavnen. Herfra starter flyrejsen mod Europa med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 16: Hjemkomst

Du lander i valgte lufthavn efter en dejlig rejse med masser af nye minder i bagagen.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Badeferieforlængelse i Mirissa
3 nætter

Det bedste tidspunkt at besøge Mirissa er i perioden december til april.

Mirissa er en dejlig strandby på Sri Lankas sydlige spids. Byen er rolig og her hersker en dejlig afslappende atmosfære, hvor du virkelig kommer ned i gear. Med sine svajende kokospalmer ind over stranden og sit klare, lune vand, er Mirissa et sandt ferieparadis.

Mirissa er også kendt som ét af de bedste steder i Sri Lanka at spotte hvaler, og delfiner er heller aldrig langt væk. Det lune Indiske Ocean giver nemlig de fantastiske kæmper enestående levebetingelser og der er mulighed for at opleve både blåhvaler, finhvaler og kaskelothvaler.

Vindene og strømmene kan være stærke her på denne kyststrækning, også i højsæsonen. I så fald kan du ty til poolen eller besøge den nærtliggende strand, Secret Beach, hvor der er skabt en lille pool af de omkringliggende klippesten, som beskytter stranden mod bølger. Det er det perfekte sted at svømme og slappe af.

Er du til snorkling, er et af de bedste steder ved Perrot Rock. Her er vandet forholdsvist roligt, da bugten er beskyttet af et rev længere ude. Her er rig mulighed for at opleve flotte, farverige fisk, og hvis du er heldig, kan du også opleve havskildpadder.

Langs strandene finder du en håndfuld gode restauranter, og her kan du nyde lækre grillede fisk og skaldyrsretter, mens bølgerne slår ind mod land et par meter væk.

Et perfekt og populært sted at se solen gå ned er Coconut Tree Hill, som er dækket af kokospalmer. Her er en lokal bar, hvor du kan nyde lidt koldt i glasset, mens himlen farves i de flotteste farver.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på hotel med halvpension samt transfers.

Badeferieforlængelse i Hikkaduwa
3 nætter

Det bedste tidspunkt at besøge Hikkaduwa er i perioden december til marts.

Hikkaduwa ligger på Sri Lankas sydvestlige kyst og er en skøn ferieby med masser af liv. Langs kysten løber hovedgaden Galle Road, og her ligger hoteller, spisesteder, dykkerskoler, små kiosker og butikker på stribe.

Byens helt store trækplastre er de gyldne sandstrande med finkortet sand og vajende kokospalmer. Ud for byens vestlige strande, Hikkaduwa Beach og Turtle Beach, har man sat stendiger for at bryde bølgerne, hvilket gør strandene ideelle til svømning og badning. Ude ved stendigerne finder du det koralrev, der har gjort byen så populær blandt dem, der holder af at dykke og snorkle. Foruden det smukke koralrev kan du nemlig opleve farverige fisk og store havskildpadder. Vidste du, at ud af verdens 7 havskildpaddearter yngler 5 af dem i Sri Lanka?

Er du derimod til store bølger og vindsurfing, skal du tage til Narigama Beach, der ligger mod øst. Her er både en surferskole og mulighed for leje af surferudstyr.

Ønsker du at opleve en helt anden side af Hikkaduwa, kan du gå væk fra hovedgaden og længere ind i landet. Her ligger huse i frodige omgivelser, børn leger på de støvede veje og små boder og butikker sælger friske frugter. Her oplever du en stilhed, som ikke findes tættere på stranden.

Efter en dag på stranden kan du besøge en af de hyggelige strandrestauranter, hvor menuerne bugner af lækre fisk og skaldyrsretter. Især hummer er populær i Hikkaduwa.

Ved solnedgang kan du tage en slentrelur langs stranden med tæerne begravet i sandet til lyden af bølgeskvulp.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på hotel med halvpension samt transfers.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16 Fredag 10-14
KOM MED PÅ EVENTYR
Relaterede rejser
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen
 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
 • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring
GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.