TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
13 dage

Sri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee

Rejs mellem maj og september, hvor de hvide strande i Trincomalee byder på årets bedste vejr og store elefantflokke samler sig i Minneriya Nationalpark. Oplev også Kandy, Sigiriya, og Polonnaruwa.

Sri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee
Sri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee
13 dage
ForsideAsienSri LankaSri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee

Sri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee

Rejs mellem maj og september, hvor de hvide strande i Trincomalee byder på årets bedste vejr og store elefantflokke samler sig i Minneriya Nationalpark. Oplev også Kandy, Sigiriya, og Polonnaruwa.

ForsideAsienSri LankaSri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til Colombo t/r
 • 10 nætter på 3 og 4-stjernede hoteller
 • 10 x morgenmad (dag 3-13)
 • 1 x frokost (dag 5)
 • Lokal engelsktalende chauffør/guide på transfers og udflugter
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Alle nævnte transfers og udflugter foregår i internationale grupper fra 1-14 personer og kun med TourCompass’ egne gæster
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

 Følgende udflugtspakke:

 • Besøg på tefabrik
 • Tandens Tempel i Kandy
 • Landsbyen Weheragala Gama
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Cykeltur i Polonnaruwa
 • Jeepsafari i Minneriya Nationalpark
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder

 

 

REJSEN KORT FORTALT

Bemærk: Turen tilbydes kun mellem maj og september.

Har du længe drømt om at holde sommerferie i Sri Lanka? Så pak kufferten og tag med på denne rejse, der tager dig med til det nordcentrale og nordøstlige Sri Lanka, hvor vejret er perfekt i vores sommermåneder.

Rejsen starter med en nat i Negombo, og her kan du få slappet af oven på den lange flyrejse. Find din yndlingsplads i solen og slæng dig på en solvogn med udsigt til de brede, gyldne strande.

Fra Negombo går turen til Kandy, der ligger smukt i en dal omgivet af bjerge og teplantager. I Kandy skal du besøge en tefabrik og overvære også en tempelceremoni i Tandens Tempel, som er Sri Lankas allerhelligste tempel.

Fra Kandy går turen mod Sigiriya, og på vejen gør du stop ved den lille landsby Weheragala Gama. Her bliver du klogere på, hvordan landsbyen har formået at løse den intense konflikt mellem mennesker og elefanter i området.

I Sigiriya bestiger du landets ikoniske vartegn, Løveklippen, og på toppen belønnes du med en betagende udsigt over det frodige landskab og ruinerne fra det gamle, kongelige palads.

Øst for Sigiriya ligger Polonnaruwa, hvor der venter en skøn cykeltur blandt de velbevarede ruiner fra det antikke Sri Lanka.

Mens du er i Sigiriya, skal du naturligvis også opleve det vilde dyreliv. Det gør du på en spændende jeepsafari i Minneriya Nationalpark, hvor du skal på udkig efter både elefanter, krokodiller og bjørne.

Rejsen slutter i badebyen Trincomalee, hvor du kan fordøje de mange indtryk og oplevelser på de hvide sandstrande. Der er også mulighed for at snorkle ved Pigeon Island og tage på delfin- og hvalsafari ud for kysten.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Bestig Løveklippen i Sigiriya og cykl mellem Polonnaruwa velbevarede ruiner
 • Tag på safari i åben jeep i Minneriya Nationalpark og oplev vilde elefanter
 • Besøg landsbyen Weheragala Gama og overvær en tempelceremoni i Tandens Tempel i Kandy
 • Slut af på Trincomalees hvide sandstrande med mulighed for snorkling og hvalsafari

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra valgte lufthavn

I dag er dagen kommet, hvor du flyver du mod Sri Lanka, der ligger som en perle i det Indiske Ocean. Der vil være mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Sri Lanka – Negombo

Du lander i Sri Lankas internationale lufthavn Bandaranaike. Du går gennem immigrationen og samler din bagage op. Ude i ankomsthallen venter din guide/chauffør med et TourCompass-skilt, og du bliver kørt til dit hotel i badebyen Negombo, der ligger ca. 30 minutter fra lufthavnen.

Ved ankomst til hotellet er der check-in og herefter er resten af dagen til fri disposition.

Negombo er kendt for sine brede, gyldne sandstrande. Høje palmer svajer i den lette brise og traditionelle fiskerbåde, med batikfarvede sejl, er parkeret i sandet.

Ønsker du at opleve lidt af Negombo og nærområdet, kan du besøge Negombo Lagune, som er et unikt vådområde, hvor du kan opleve det rige dyreliv. Eller hvad med de 100 km lange hollandske kanaler, der løber gennem byen? Disse var oprindeligt en forsyningsvej til den hollandske administration under kolonitiden. Der findes også fine templer og kirker rundt omkring i byen.

Inden aftensmaden kan du gå en tur langs stranden og nyde den smukke solnedgang.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 3: Negombo – Besøg på tefabrik – Kandy

I dag starter rejsens program for alvor. Efter en dejlig morgenmad er der check-out og din guide/chauffør står klar til at køre dig mod den tidligere hovedstad Kandy, der ligger centralt i landet.

Undervejs er der indlagt et spændende besøg på en tefabrik. Vidste du, at Sri Lanka er verdens andet største eksportland inden for te? Det var skotten James Taylor, der i 1867 startede te-produktionen i Sri Lanka sammen med Thomas Lipton, som du nok kender fra ”Lipton te”. Teen fra Sri Lanka går under navnet ”Ceylon te”, som Sri Lanka blev kaldt under den britiske kolonisering frem til 1972.

På tefabrikken får du en guidet rundvisning, hvor du oplever hele fremstillingsprocessen fra bladene bliver plukket i plantagen, til teen står dampende i kruset. Flere af maskinerne, der bruges, er over 150 år gamle og teknikken har ikke ændret sig meget siden 1867. Det er virkelig imponerende! Efter rundvisningen har du mulighed for at smage de forskellige typer te som grøn te, sort te og hvid te, og du kan endda købe lidt med hjem.

Efter besøget køres du det sidste stykke til hotellet i Kandy, hvor resten af dagen er til fri disposition.

Kandy ligger utroligt smukt i en dal omgivet af grønklædte bjerge, skov, teplantager og floder. I hjertet af byen ligger den maleriske sø Kandy Lake. Vi kan varmt anbefale en slentretur rundt om søen, og undervejs kan du slå dig ned på en bænk og nyde de mange indtryk og udsigten til den 26 meter høje buddhastatue over Bahirawakanda-templet. Ved søens nordlige ende ligger Sri Lankas mest hellige buddhistiske tempel, Tandens Tempel, der siges at gemme på en af Buddhas tænder. Det smukke tempel er faktisk en af grundene til at Kandy i 1998 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Tre gange om dagen er der tempelceremoni – en helt særlig oplevelse!

Om aftenen kan du gå på opdagelse blandt byens restauranter. Du må ikke snyde dig selv for en af Sri Lankas mest kendte retter ”kottu roti”, som består af fladbrød skåret i mindre stykker, æg, grøntsager, en masse herlige krydderier og evt. kød. Vi kan også varmt anbefale ”rice and curry” eller ”dhal curry”, som er lavet på linser. Din guide kender alle de gode restauranter, så spørg ham endelig til råds.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 4: Kandy – Tandens Tempel

Du har det meste af dagen på egen hånd, hvor du kan slappe af ved hotellets pool eller udforske byen. Eller du kan tage en tuktuk til det historiske skovreservat Udawatta Kele Sanctuary? Skovreservatet ligger ca. 2 km fra Kandy centrum på en højderyg med udsigt over byen. I Kandys storhedstid var reservatet kendt som ”Uda Wasala Watta”, der på singalesisk betyder ”haven over det kongelige palads”. Reservatet gemmer på utrolig mange plante- og fuglearter, og du kan opleve små og mellemstore pattedyr samt krybdyr.

Du kan også tilkøbe en fantastisk vandretur til Knuckles-bjergkæden, som du kan læse mere om nedenfor.

Om aftenen venter dig et spændende besøg i Tandens Tempel, der på dette tidspunkt af døgnet er smukt oplyst. Din guide giver dig et interessant indblik i templets historie og betydning.

Dag 5: Kandy – Landsbyen Weheragala Gama – Sigiriya

Efter morgenmad og check-out står din guide/chauffør klar til at køre dig mod Sigiriya.

På vejen gør du stop ved den lille landsby Weheragala Gama, der ligger ved nationalparken Wasgamuwa. Landsbyen er en del af Project Orange Elephant, som er startet af Ravi Corea, skifteren af Sri Lanka Wildlife Conservation Society (SLWCS). Projektets formål er at løse den blodige konflikt, der er mellem elefanter og mennesker i Sri Lanka.

Konflikten skyldes i bund og grund, at landsbyerne vokser og elefanternes territorier mindskes. Elefanter er derfor ikke et særsyn i srilankanske landsbyer, hvor huse, landbrug og haver ofte raseres i søgen efter mad. Det siges, at omkring 1400 elefanter i løbet af de seneste 11 år er blevet dræbt af mennesker, mens 350 mennesker er blevet dræbt af elefanter. Gennem mange år har man forsøgt at finde en løsning på konflikten. Man har bl.a. forsøgt at udpege en række områder tilegnet elefanter, som mennesker ikke må udnytte eller bygge på. Flere steder er også landsbyer blevet jævnet med jorden for at oprette ”korridorer” mellem elefanternes levesteder, så de frit kan bevæge sig rundt. Og så er der landsbyer som Weheragala Gama, der er en del af Project Orange Elephant.

Ravi Corea, der står bag Project Orange Elephant, har gennem flere undersøgelser fundet ud af, at de srilankanske elefanter ikke bryder sig om citrustræer, og at duften fra citrustræer slører duften fra ris og andre afgrøder. Derfor har man i landsbyen Weheragala Gama plantet citrustræer for at beskytte hjem, landbrug og haver mod elefanternes hærgen. Det har haft en så stor effekt, at konflikten i Weheragala Gama stortset er ikke-eksisterende.

Når du ankommer til Weheragala Gama, bliver du budt velkommen af en lokal vært og får serveret en friskpresset juice. Herefter kører en jeep dig ind i hjertet af landsbyen, hvor du oplever, hvordan familierne bor, bygger huse, driver landbrug og laver mad. Du møder også nogle af landsbybeboerne, som vil gøre dig klogere på konflikten.

Der vil også være mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter så som vanding og gødning af citrusplantagerne, og kommer du uden for tørsæsonen, juli til september, vil du aktivt deltage i plantningen af et citrustræ, som doneres til en udvalgt familie. Derved er du med til at mindske risikoen for konflikt mellem landsbyens beboere og elefanterne i området. Tilmed gavner plantningen af citrustræerne både klimaet, biodiversiteten i området og den lokale økonomi.

Til slut inviteres du på en velsmagende srilankansk frokost bestående af lokale råvarer, inden turen går videre mod Sigiriya.

Når du ankommer til hotellet i Sigiriya er resten af dagen er til fri disposition, hvor du kan nyde hotellets pool og de rolige omgivelser. Eller hvad med en spadseretur i området? Her går du ad røde og støvet veje, der står i smuk kontrast til de grønne marker og tropiske planter og træer, der afskærmer de lokale, farverige huse.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 6: Løveklippen i Sigiriya

Efter morgenmaden bliver du hentet af din guide/chauffør og kørt til Sri Lankas berømte vartegn, Løveklippen, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Fra år 455 frem til år 473 regerede Kong Dhatusena over Sri Lanka fra den daværende hovedstad Anuradhapura. Kong Dhatusenas søn, Moggallana, stod til at overtage tronen efter sin far, men det var Kong Dhatusenas ældste søn Kashyapa ikke tilfreds med. Begge Moggallanas forældre var adelige, hvorimod moren til Kashyapa blot var en af Kong Dhatusenas elskerinder og netop dét gjorde det umuligt for Kashypa at overtage tronen efter de skrevne regler. For at kunne overtage tronen tog Kashyapa det dramatiske valg at mure sin far inde, hvilket fik halvbroren, Moggallana, til at flygte til Sydindien for ikke at lide samme skæbne.

Den nye regent, Kong Kashyapa, blev ikke mødt af den største fanskare og han frygtede et angreb fra halvbroren Moggallana. Han valgte derfor at flytte hovedstaden fra Anuradhapura til Sigiriya grundet dens strategiske beliggenhed. På Sigiriya-klippens flade top byggede han sit overdådige palads med omkringliggende voldgrave, haveanlæg, store vandbassiner og springvand.

Halvvejs oppe ad klippen byggede han indgangen til paladset, som forestillede en gigantisk løve – heraf navnet Løveklippen. I dag er der dog kun de store løvepoter tilbage.

Kong Kashyapa boede her med sine elskerinder og tjenestefolk, indtil halvbroren Moggallana vendte tilbage fra Sydindien med en hel hær. Kong Kashyapa og hans hær tabte slaget til Moggallana, og Kashyapa endte med at tage sit eget liv i år 495. Moggallana valgte at flytte hovedstaden tilbage til Anuradhapura, hvorfra han regerede landet, og Sigiriya blev herefter omdannet til et buddhistisk kloster.

Klippen, der skyder 200 meter op af jorden midt i Sigiriyas frodige omgivelser, kan virke helt urealistisk at skulle bestige, men alle med almindelig kondi og bevægelighed kan sagtens komme hele vejen til tops. Dog ikke sagt, at turen op af de 1200 trin ikke er hård, for det er den. Vi anbefaler, at du går i et roligt tempo og holder pauser undervejs, hvor du passende kan nyde den smukke udsigt, som jo bliver mere og mere fantastisk, jo højere du kommer op.

På vej mod toppen oplever du smukke og velbevarede freskomalerier af kvinder og resterne af en blankpoleret klippemur. Lidt over halvvejs oppe støder du på de store løvepoter, der fungerede som indgang til Kong Kashyapas palads. Hvis turen bliver for anstrengende, kan du vælge at stoppe her.

Vælger du at fortsætte, kan vi garantere, at turen til toppen vil være det hele værd. På toppen møder dig ruinerne af det gamle kongepalads og en fantastisk udsigt over det frodige landskab med søer, grønklædte bjerge og den nærliggende klippe Pidurangala. Tag dig god tid og nyd omgivelserne, inden nedstigningen starter.

Det tager ca. 2 timer at gå op og ned + den tid du bruger på toppen.

Husk gode sko og vand til turen.

Du bliver herefter kørt tilbage til hotellet, og resten af dagen kan du nyde på egen hånd.

Overnatning:
Dag 7: Cykeltur i Polonnaruwa

I dag skal du også ud at røre benene. Du skal nemlig på en spændende 12 km cykeltur i Polonnaruwa, som er en af Sri Lankas ældste hovedstæder og som helt fortjent er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Din guide/chauffør henter dig på hotellet og kører dig til den gamle kongeby, der ligger ved bredden af den menneskeskabte sø Parakrama Samudraya. Ved ankomst får du udleveret cykel og hjelm og de næste par timer cykler du rundt og oplever Polonnaruwas arkæologiske skatte, der giver et godt billede af, hvordan byen så ud i sin storhedstid, der startede i år 1017 og sluttede i 1232. Heldigvis er byens store attraktioner samlet på mindre areal, så det er nemt at besøge dem alle.

Polonnaruwa havde stor strategisk betydning og var derfor omringet af tre tykke mure. Inden for murene var fine haver og inderst inde lå selve kongepaladset.

På cykelturen oplever du bl.a. ruinerne af det kongelige palads, de kongelige bade, Gal Vihara-templet med de mange Buddha-statuer, de store stupaer som Rankot Vihara, Kiri Vihara Dagoba og Pabalu Vehera samt Satmahal Prasada-monumentet, der ligner en mayapyramide.

På cykelturen kommer du også forbi Parakrama Samudraya-søen, der blev anlagt af Kong Parakramabahu, som uden tvivl er den konge, der satte størst præg på byen. Han er bl.a. kendt for at have sagt ”Ikke engang en smule regnvand må løbe ud i havet uden at have gjort nytte”. Derfor iværksatte han konstruktionen af et omfattende vandingssystem, så marker og jorde kunne få vand. Parakrama Samudraya-søen består af hele fem reservoirer, der alle er forbundet med Polonnaruwa via små kanaler – dybt fascinerende!

Efter Polonnaruwas fald blev byens mægtige bygninger opslugt af junglen og lå gemt i mere end 700 år. Først i det 20. århundrede genopdagede man den gamle kongeby og omfattende udgravninger begyndte.

Efter en interessant og lærerig cykeltur køres du til tilbage til hotellet.

Dag 8: Safari i Minneriya Nationalpark

I dag skal du på safari i Minneriya Nationalpark, hvor du skal opleve parkens eksotiske dyreliv fra en åben jeep. Du kører sammen med en erfaren ranger, der kender parken ud og ind. Han ved, hvor dyrene normal færdes og er ekspert i at finde deres spor.

Minneriya består af grønne skove, tæt krat, grønne græs sletter og vådområder. Sørg for at have kikkert og kameraet klar for parken er nemlig hjemsted for intet mindre end 160 fuglearter, krokodiller, sambarhjorte, makakaber, vildsvin, bøfler og læbebjørne. Du kan også være heldig at spotte leoparder, men der er ingen garanti for at se dem. De gemmer sig nemlig ofte i buskadser og er svære at få øje på. Parken er også kendt for sine store flokke af elefanter.

I den tørre sæson fra juni til september kan du opleve flokke på 300 elefanter, der samles rundt om Minneriya vandreservoir, som blev bygget i det 3. århundrede e.Kr. I den tørre sæson tørrer vandreservoiret ud, men efterlader fugtig jord, der snart står grønt og dét ved elefanterne. De vandrer derfor hertil for at spise, mudderbade og parre sig.

Kommer du uden for den tørre sæson vil der stadig være elefanter at spotte, men måske ”kun” op mod 100, og de er mere spredt i den 89 km2 store nationalpark.

Efter en spændende safari køres du retur til hotellet, hvor du kan ligge på en solvogn og slappe af eller tage en svømmetur i poolen.

Dag 9: Sigiriya – Trincomalee

I dag starter dit badeferie-eventyr, hvor du kan fordøje den seneste uges mange nye indtryk og oplevelser.

Efter morgenmad og check-out kører din guide/chauffør dig til Sri Lankas smukke nordøstkyst til Trincomalee. Læn dig godt tilbage i sædet og nyd den indtryksrige køretur, der tager dig forbi både mindre og større byer.

Vel fremme ved hotellet i Trincomalee er der check-in og herefter er dagen fri til at slappe af og nyde dette fantastiske sted.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 10-11: Badeferie i Trincomalee

Dagene er til frie til selv at bestemme tempo og aktiviteter.

Trincomalee er et af de mest fantastiske og maleriske kystområder i Sri Lanka kendt for sine lyse sandstrande Uppuveli og Nilaveli samt den lille ø Pigeon Island, der er et af de bedste steder på Sri Lanka at snorkle og dykke.

Et stykke ud fra kysten gemmer der sig sågar også nogle af havets største kæmper, nemlig kaskelothvalen, blåhvalen og grindehvalen, som du kan opleve på en uforglemmelig hvalsafari i perioden fra maj til og med oktober. Det er ligeledes muligt at se flokke af spinnerdelfiner, der boltrer sig i det lune vand. Hører du ikke til de søstærke, kan du tage til Swami Rock, som er et af de bedste steder i verden at se hvaler fra land.

Selve Trincomalee by gemmer på en lang og spændende historie med mere end 2.500 år på bagen. Her kan du slentre en tur ned ad de charmerende gader med smukke villaer fra kolonitiden eller besøge det gamle Fort Frederik, der ligger på vej ud mod Swami Rock. Ude ved spidsen af Swami Rock finder du det smukt beliggende hindutempel Konewaram, hvorfra der er udsigt over det Indiske Ocean.

Trincomalee byder også på shopping og gode lokale restauranter, der i særdeleshed er kendt for sine velsmagende fisk- og skaldyrsretter.

Om aftenen kan du slentre en tur langs stranden til lyden af bølgeskvulp, som er ren terapi for sjælen.

Dag 12: Hjemrejsen starter

I dag har ferien nået sin ende.

Efter check-out kører din guide/chauffør dig til lufthavnen, hvorfra du flyver mod Europa med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i valgte lufthavn efter en både oplevelsesrig og afslappende ferie.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen
 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
 • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring
GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer