TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler7 uforglemmelige øer, du skal besøge i Indonesien

7 uforglemmelige øer, du skal besøge i Indonesien

05.12.2023
Vis alle indlæg
KKort over de indonesiske øer

Indonesien er verdens største øgruppe og kan prale af ikke mindre end 18.000 billedskønne øer. Landet er beliggende i Sydøstasien, hvor landskabet rummer en helt utrolig mangfoldighed, og du kan møde alt fra tropiske regnskove til idylliske sandstrande og majestætiske vulkaner. Uanset om din rejse tager dig til de berømte Gili-øer eller Sumatras frodige regnskove, vil Indonesien byde på både betagende natur, en rig kulturarv og mangfoldige oplevelser.

Med sine mere end 300 individuelle etniske grupper er landet langt mere end blot en samling af øer – det er en farverig smeltedigel af forskellige kulturer, der tilsammen udgør en harmonisk blanding af traditioner, sprog og kunstformer.

Hvis det store antal øer gør dig i tvivl om, hvor du skal starte, kan vores guide hjælpe dig godt på vej. Her finder du syv øer, der ikke er til at komme udenom på din rejse til Indonesien, og som hver især byder på unikke og fantastiske oplevelser.

1) Bali – Gudernes ø

Tegalalang risterrasse på Bali

Bali, som ganske passende også kaldes Gudernes ø, er et paradis for rejsende. Øen byder på masser af lokal kultur, fredfyldte landskaber og et utal af eventyr. Tag for eksempel ud og oplev de frodige rismarker og de ældgamle templer i Ubud, slap af på Sanurs gyldne strande, eller tag en slentretur gennem øens stemningsfyldte markeder og små butikker, hvor du kan smage på det traditionelle balinesiske køkken og opleve lokalt fremstillede produkter og kunst.

Gå ikke glip af: en vandretur gennem de fortryllende Tegalalang-risterrasser, hvis frodige grønne plateauer skaber et enestående landskab.

2) Sumatra – Orangutanger og eventyrlige regnskove

Orangutang hænger fra træ i Sumatras regnskov

Sumatra er Indonesiens største ø og er en perfekt destination for naturelskere. Her finder du frodige regnskove, brusende vandfald, spændende dyreliv og idylliske rismarker. Blandt de mest bemærkelsesværdige destinationer på øen er Tobasøen, der bærer titlen som Sydøstasiens største kratersø. De traditionelle landsbyer er bestemt også et besøg værd, hvis man vil opleve Batak-folkets kultur helt tæt på.

Gå ikke glip af: chancen for at spotte de udrydningstruede orangutanger i Bukit Lawang og få et sjældent indblik i deres naturlige levested.

3) Lombok – Fredfyldte strande og skjulte vandfald

Frodig grøn udsigt over Senggigi-stranden i Lombok

Lombok er nabo til Bali og er en ideel rejsedestination for dem, der drømmer sig væk til et roligt og fredfyldt paradis med uberørte strande. Øen byder på mange skjulte perler såsom Tiu Kelep- og Sendang Gile-vandfaldene, der gemmer sig i det frodige, tropiske landskab.

Gå ikke glip af:den afslappede stemning på Lomboks absolut bedste kyststrækning, Senggigi Beach.

4) Flores – Komodovaraner og lyserøde strande

To komodovaraner kæmper på Komodo Island

En smut forbi Flores er et absolut must, hvis du drømmer om at besøge den berømte ø Komodo, der, som navnet antyder, er hjemsted for komodovaranerne og har været det i 10 millioner år. Du kan deltage i en guidet tur i nationalparken for at komme helt tæt på de kæmpestore øgler. Det er også værd at besøge Komodos smukke lyserøde strand Pink Beach, der med sit helt særlige rødlige sand og det turkise vand er perfekt til snorkel- og svømmeture og til afslappende solbadning.

Gå ikke glip af: en ekstraordinær undervandsoplevelse med en dykkertur i det krystalklare vand ud for Komodos nationalpark.

5) Nusa Lembongan og Nusa Penida – Undervandseventyr og imponerende klippeformationer

Udsigtspunkt over Nusa Penida

Nusa Lembongan er en fredfyldt ø perfekt til dem, der længes efter ro og fred. Og så er det ikke mindst et snorkelparadis. Blot 10 minutters sejlads fra øen, beliggende i farvandet mellem Nusa Lembongan og naboøen Nusa Penida, findes et ekstraordinært sted, hvor du kan svømme og snorkle blandt stimer af farverige tropiske fisk, yndefulde havskildpadder og majestætiske rokker.

Det er muligt at bo på begge øer, men vi anbefaler Nusa Lembongan, da du her finder flest overnatningsmuligheder og et større udvalg af aktiviteter.

Gå ikke glip af: “Thousand Islands”-udsigtspunktet på Nusa Penida, hvis navn ganske rigtigt antyder, at der er flot udsigt til de mange små øers enestående klippeformationer med havets krystalblå farve som baggrund.

6) Java – Rygende vulkaner og oldtidstempler

Rygende Mount Bromo på øen Java

Java er en del af Indonesiens såkaldte “ildring”, hvor kontinentalpladerne mødes og skaber en geologisk linje, der er ophav til 75 % af verdens mest aktive vulkaner. Foruden øens imponerende vulkanske landskab byder Java også på enestående forhistoriske tempelbygninger, såsom det buddhistiske kloster Borobudur og det hinduistiske tempel Prambanan.

Gå ikke glip af: en morgenvandring op til toppen af Mount Bromo, hvor du vil se bølgende røgskyer stige til vejrs med en af verdens mest storslåede solnedgange i baggrunden.’

7) Gili Trawangan – Hestevogne og afslappet øliv

Sækkestole på hvid sandstrand på Gili T

Gili Trawangan, ofte kaldet Gili T, er den største af de tre (ganske vist ret små) Gili-øer og findes ud for Lomboks nordvestlige kyst. Øen er 3 km lang og 2 km bred, og størrelsen til trods er Gili T kendt for sine betagende hvide sandstrande, farverige koralrev og fredfyldte stemning. Motoriserede køretøjer er ikke tilladt på øen, men rejsende kan med fordel enten udforske øen på cykel eller med hestevogn, lokalt kaldet en “cidomo”.

Gå ikke glip af: en afslappende aften i en sækkestol på en af de mange strandbarer, hvor du kan nyde en lokal øl med udsyn til solnedgangen bag Mount Agung på Bali.

Føler du dig klar til at rejse til Indonesien, hvor du kan opleve majestætiske vulkaner, fantastiske templer, skønne sandstrande i tropiske omgivelser, spændende dyreliv og nogle af verdens bedste koralrev?

Der er ingen tvivl om, at man nemt kan bruge månedsvis på at opleve alt det, Indonesien har at byde på – men for dem, der vil nå det bedste på blot et par uger, har vi skræddersyet denne guide med de vigtigste informationer, så du kan planlægge en uforglemmelig rejse til en helt fantastisk destination.

Se vores rejser til Indonesien herunder:

TourCompass – Kom helt tæt på