TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerBydele i Buenos Aires

Bydele i Buenos Aires

27.08.2023
Vis alle indlæg

Oversigtsbillede af trafikken i Buenos Aires om aftenen

Argentinas hovedstad, Buenos Aires, tryllebinder sine besøgende med sin uimodståelige charme og mangfoldighed.

Gå på opdagelse i byens forskellige barrios (kvarterer eller bydele) og oplev den argentinske kultur på en gåtur gennem de smukke gader. Fra de farvestrålende bygninger i La Boca til de lidenskabelige tangorytmer i San Telmo; Buenos Aires byder på et utal af oplevelser for enhver rejsende, uanset hvor du bevæger dig hen.

Vi har samlet nogle af de spændende bydele, du kan opleve på din rejse til den fortryllende hovedstad.

De største seværdigheder i det historiske centrum

Casa Rosada på en skyfri dag i Buenos Aires

Gå et skridt tilbage i tiden til Buenos Aires’ historiske centrum – byens ”hjerte”, hvor de to bydele San Nicolás og Monserrat, der tilsammen er kendt som Microcentro, byder velkommen med nogle af byens største seværdigheder.

Hovedtorvet Plaza de Mayo er omgivet af vigtige vartegn, f.eks. den ikoniske regeringsbygning, Casa Rosada, Teatro Colón, der er et af verdens mest berømte operahuse og Obelisken.

I området finder du også verdens måske bredeste gade, den 140 meter brede Avenue 9 de Julio, der har 12 baner og som blev bygget til minde om Argentinas uafhængighedsdag (d. 9. juli 1816).

Fodbold og farvestrålende bygninger i La Boca

En butik i La Boca i Buenos Aires

Hvis du har set billeder fra Buenos Aires, har du helt sikkert også set La Boca – for få steder finder du så fotogent et sted som dette livlige og farverige kvarter.

La Boca husede oprindeligt et skibsværft, hvor italienske og spanske immigranter byggede huse af overskudsmateriale og -maling fra skibene i 18-1900-tallet, og kvarteret byder på en af storbyens mest livlige atmosfærer.

Den historiske bydel er berømt for to ting; den ikoniske gade Caminito, der er fyldt med farvestrålende bygninger og gadeartister, og fodboldstadionet La Bombonera, hvor fodboldholdet Boca Juniors hører til. Den verdenskendte fodboldspiller og nationalikon, Diego Armando Maradona, der gik bort i 2020, spillede i klubben i sine unge år og igen mod slutningen af sin karriere.

Fordyb dig i tangokulturen i San Telmo

Et ungt par danser tango i San Telmo

Et besøg i Buenos Aires er ikke komplet uden, at du kommer helt tæt på den lidenskabelige og sensuelle tangokunst. Det finder du i San Telmo.

San Telmo er den ældste bydel i Buenos Aires og er kendt for sin bohemecharme og smalle, brostensbelagte gader, der er fyldt med antikvariater, kunstgallerier og charmerende caféer.

Og tango, selvfølgelig!

Tango er allestedsnærværende i den smukke bydel, og du kan overvære et show i en af de traditionelle milongas (tangoklubber), selv deltage i et hold eller overvære den smukke dans på gaden.

Hvis du er i Buenos Aires på en søndag, er San Telmo også hjem for det populære loppemarked the Feria de San Telmo.

Oplev enestående arkitektur i Recoleta

Gravpladser ved Recoleta-kirkegården

Recoleta er et af hovedstadens mere velhavende distrikter, og mange mener, at det er netop dette kvarter, der er med til at give Buenos Aires sit kælenavn som Sydamerikas Paris.

Dette charmerende kvarter byder på imponerende bygninger, brede boulevarder og en europæisk arkitektur, du til forveksling ville kunne opleve i en europæisk storby som Paris.

Gå en tur langs Avenida Alvear, hvor du kan beundre de storslåede palæer, der engang tilhørte aristokratiet (og i dag huser ambassader og hoteller) eller besøg et af områdets udsøgte museer, f.eks. det anerkendte Museo Nacional de Bellas Artes, der er hjemsted for værker af berømte kunstnere som Rembrandt, Cézanne og Picasso.

Recoleta er også berømt for at huse landets mest besøgte kirkegård, Recoleta-kirkegården, hvor mange af Argentinas mest kendte personligheder ligger begravet, heriblandt Eva Perón, den ikoniske førstedame, bedre kendt som Evita.

En bydel af bydele i Palermo

Palermo-området set fraoven

Palermo, Buenos Aires’ største bydel, giver dig en smagsprøve på byens mere trendy og kosmopolitiske side.

Bydelen har flere “under-bydele” (sub-barrios), som hver især byder på unikke oplevelser, f.eks.  Palermo Chico og Palermo Viejo.

Palermo Chico er den mest elegante og eksklusive bydel i Buenos Aires, og det er her, de rige og berømte bor. Det er fantastisk at gå tur i bydelen, der byder på bygninger med smukke facader og byens største grønne park, Los Bosques de Palermo. Og så har området også masser kunstmuseer og gallerier.

Palermo Viejo (viejo = gammel) består faktisk af Palermo Soho og Palermo Hollywood. I Palermo Soho kan du fortabe dig i de snoede gader og ”shop till you drop” i bydelens smarte mode- og designerbutikker. Palermo Hollywood, hvis navn lyder mere glamourøst, end det er, har fået sit navn efter sin tilknytning til den lokale tv- og filmindustri, byder på trendy barer, stilfulde restauranter og et livligt natteliv.

Maritim charme i Puerto Madero

Punta la Mujer i Puerto Madero i Buenos Aires

Puerto Madero er Buenos Aires nyere, mere moderne bydel ved bredden af floden Rio de la Plata.

Det tidligere havneområde er blevet forvandlet til en eftertragtet destination, hvor luksus og maritim charme forenes i en skøn blanding. Gamle industribygninger er blevet renoveret og gør det i dag som eksklusive boliger, hippe restauranter og trendy barer.

Et af områdets største seværdigheder er den ikoniske gangbro, Puente de la Mujer (Kvindernes Bro), der er designet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava.

På den brede havnepromenade, Constanera Sur, kan du nyde udsigten over floden, de grønne parkområder og charmerende fortovscafeer.

Du må heller ikke misse naturreservatet Reserva Ecológica Costanera Sur, som ligger på den østlige side af havneområdet. Det 8 km2 store område er en skøn oase midt i storbyen, hvor stier fører dig gennem reservatet og ud til floden. Det er populært at holde picnics, cykle og gå ture i området, både for de lokale og besøgende.

Se rejser med Buenos Aires her:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende