TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerKhao Sok Nationalpark i Thailand

Khao Sok Nationalpark i Thailand

03.09.2023
Vis alle indlæg

Beliggende i det sydlige Thailand og omgivet af det spektakulære, frodige landskab i Surat Thani-provinsen, finder du Khao Sok Nationalpark.

Khao Sok er en af Asiens mest imponerende og biodiverse regnskove. Regnskoven ligger cirka 3 timers kørsel fra Phuket, og med et areal på godt 700 km2 er den en af Thailands største nationalparker. Nationalparken byder på et omfattende netværk af stier, et væld af udendørsaktiviteter, et rigt dyreliv og masser af betagende natur.

Regnskov og flora

Khao Sok Nationalpark er berømt for sin imponerende regnskov, der strækker sig over store områder af parken. Denne regnskov er én af de ældste og mest intakte i verden, og den består delvist af tropisk, stedsegrøn skov og tropisk regnskov.

Trækronerne danner et tæt tag, der giver skygge og skaber et beskyttet miljø for en bred vifte af eksotiske planter og dyr.

Her findes omkring 200 forskellige blomsterarter pr. hektar, hvilket gør det til ét af de mest biodiverse områder i Asien (i modsætning til gennemsnitlige skove i Europa eller Nordamerika, der har kun ca. træarter pr. hektar). Her kan du opleve smukke lianer, orkideer, bananplanter og bambusplanter, der skaber en farverig og varieret flora.

Skoven er også hjemsted for mange sjældne og truede plantearter. En af de mest kendte og truede plantearter er Rafflesia arnoldii. Rafflesia er et symbol for provinsen Surat Thani i Sydthailand og er kendt for at være verdens største blomst. Denne fascinerende rød/orange blomst tager ni måneder om at vokse fra en lille knop til en kæmpe fodbold (nogle når 80 cm i diameter).

Dyrelivet i Khao Sok Nationalpark

Den frodige regnskov og den livgivende flod er også et hjemsted for et væld af fantastiske og forskellige dyr.

Er du fugleinteresseret, har du bestemt også noget at glæde dig til. I Khao Sok lever ca. 400 forskellige fuglearter , herunder næsehornsfugle, papegøjer, påfugle og skovhøns. I skoven findes også mange pattedyr, herunder elefanter, tapirer, dværghjorte, vilde geder, makakaber og vildsvin.

Træstammer og klippeformationer er levesteder for slanger, øgler og frøer, der har tilpasset sig deres omgivelser.

Hvert skridt i junglen byder på muligheden for at stå ansigt til ansigt med naturens mest fortryllende væsner. Dybere inde i skoven er der leoparder og kravebjørne, men det kræver en del mere held at få øje på dem.

Cheow Lan-søen

Den store, smaragdgrønne sø Cheow Lan er en sand perle midt i nationalparken. Søen er omkring 30 kilometer lang og dækker et areal på 165 km2. Cheow Lan blev dannet, da Rajjaprabha-dæmningen blev bygget i 1987.

Efterhånden som området blev mere og mere oversvømmet af regn-og flodvand, blev en del af regnskoven omdannet til sø. Mange dyr blev flyttet med både og helikoptere for at forhindre, at de druknede eller sultede på de nye øer, og 385 lokale familier blev flyttet og kompenseret.

I dag er søen omgivet af majestætiske kalkstensbjerge og klipper, herunder de “Tre brødre” – den mest berømte klippeformation på søen. Disse imponerende formationer, som er dækket af frodig vegetation, skaber en dramatisk baggrund og giver et malerisk landskab.

Aktiviteter og eventyr i Khao Sok

Khao Sok Nationalpark byder på et bredt udvalg af aktiviteter og eventyr for besøgende i alle aldre.

Bådtur på Cheow Lan-søen

Bådtur på Cheow Lan-sø

En af de mest populære oplevelser er en Lan-søen, der snor sig gennem parken og giver dig mulighed for at udforske de smukke kalkstensklipper, flydende bungalows og skjulte grotter. Stig ombord på en traditionel longtail-båd og lad dig blive ført gennem søens fortryllende vandveje.

Mens du udforsker de skjulte kroge af Cheow Lan-søen, kan du også opdage indgange til mystiske grotter, der ligger skjult langs søbred. Når båden lægger til ved et roligt sted, kan du måske fristes til at tage en forfriskende dukkert i det klare vand.

Vandring

Vandring er også en god måde at fordybe sig i nationalparkens frodige jungle på.

Der er mange vandrestier til rådighed, og uanset om du er en erfaren vandrer eller nybegynder, kan du finde en vandresti, der opfylder dine behov.

Du kan vælge at tage på en guidet vandretur gennem junglen til betagende udsigtspunkter, vandfald og naturlige pools. Undervejs deler din guide sin viden om flora og fauna, og du vil få mulighed for at spotte eksotiske dyrearter, der kalder junglen for hjem.

Aftensafari i regnskoven

Hvis du vil opleve Khao Soks fantastiske dyreliv på en unik og særlig måde, skal du tage på aftensafari, når solen er gået ned.

Med en guide ved din side kan du begive dig ud på en spændende vandring gennem junglen og uddybe din viden om de fascinerende nataktive dyr. Fra flagermus til aber, slanger og edderkopper. Din lommelygte vil lyse vejen op på denne uforglemmelig opdagelsesrejse.

Kanotur på Sok-floden

Kanotur på Khao Sok floden

En kanotur på Sok-floden er som en rejse ind i en anden verden. Denne flod strømmer gennem en dyb kløft, hvor de imponerende høje klipper på begge sider danner en naturlig korridor.

Hvornår er bedst at besøge Khao Sok?

Khao Sok kan besøges året rundt, men vejret kan være ret uforudsigeligt, især mellem juni og november, hvor det regner mere end de resterende måneder.

Hvis du gerne vil besøge Khao Sok i tørtiden, skal du booke din rejse i perioden mellem december og marts. Man skal dog være forberedt på varmen, og i denne sæson kan temperaturerne ligge på mellem 26 og 28 grader celsius i gennemsnit.

Besøg nationalparken mellem april og oktober, hvis du vil undgå for mange andre besøgende. I denne periode er vejret fugtigt, og du kan forvente milde temperaturer og fulde vandfald.

Se vores rejser til Khao Sok:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende