TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerMonteverde Tågeregnskov i Costa Rica

Monteverde Tågeregnskov i Costa Rica

19.02.2023
Vis alle indlæg

Hængebro i Monteverde

I Costa Rica, cirka 3 timer nord for hovedstaden San José, finder du Monteverde tågeregnskov.

Den mystiske tågeregnskov er fuld af leben og absolut et must see på din rejse til Costa Rica.

Glæd dig til at opleve ”skoven i skyerne”!

Skoven i skyerne – Naturen i Monteverde

Tågeregnskoven Monteverde i Costa Rica

Monteverde tågeregnskov (Monteverde Cloud Forest Reserve) blev etableret i 1972 og er blandt Costa Ricas top attraktioner.

Regnskoven ligger i 1.440 meters højde – i Cordillera de Tilarán-bjergene – og har fået tilnavnet ”skoven i skyerne”, da den er omringet af lavthængende skyer og tåge.

Den høje luftfugtighed medvirker til et komplekst økosystem, hvor mos, bregner og enorme træer stortrives. Regnskoven er hjem for mere end 3.000 forskellige plantearter, inklusiv mere end 500 forskellige slags orkideer, hvilket gør Monteverde til ét af de mest orkide-rige steder i verden.

Tågedannelsen og den tætte, grønne og smukke natur giver Monteverde en helt særlig og mystisk stemning, som er værd at opleve.

Dyrelivet i Monteverde

Quetzal-fuglen i Monteverde i Costa Rica

Costa Rica er som land kendt for sit enestående dyreliv, og dyrelivet i Monteverde er ingen undtagelse.

Tågeskoven er hjem for mange forskellige dyrearter, herunder 120 forskellige slags pattedyr, 120 slags padder og reptiler og mere end 600 forskellige arter af sommerfugle.

Oplev eksempelvis tapiren (baird’s tapir), der kan blive op til 2 meter lang og veje op mod 300 kilo. Kendetegnet for tapiren er dens lange, snabellignende overlæbe, der gør det nemmere for dyret at spise.

Monteverde er desuden et paradis for fugleentusiasten, der kan se frem til at opleve nogle af de 400 forskellige slags fugle, der lever her, f.eks. Quetzal-fuglen, kolibrien og den gyldenbrynede organist.

Hvad kan man lave i Monteverde?

Ziplining i Monteverde i Costa Rica

Monteverde byder på flere spændende oplevelser, og på vores rejser har du rig mulighed for at udforske Monteverde helt tæt på.

Oplev ”skoven i skyerne” ovenfra, omgivet af bregner, enorme træer, orkideer og planter på en guidet vandretur på 2,5 km på hængebroerne i Monteverdes trætoppe.

Hvis du har en eventyrer i maven, kan vi anbefale en ziplining-tur i Monteverdes trætoppe. Her kan du mærke adrenalinen suse, når du flyver henover kløfter og den frodige vegetation via kabler, der er spændt fast til platforme i trætoppene.

Udforsk vores rejser til Monteverde her:

Tag på en uforglemmelig rejse til Costa Rica, hvor du kan opleve eventyrlige Monteverde.

Hvis du har nogle spørgsmål om tågeregnskoven eller vores rejser til Costa Rica generelt, er du meget velkommen til at kontakte vores rejsespecialister.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende