TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerSnorkling på Zanzibar: En guide til Zanzibar under vandet

Snorkling på Zanzibar: En guide til Zanzibar under vandet

24.01.2024
Vis alle indlæg

Kvinde snorkler under vandet på Zanzibar

Zanzibar er ikke kun kendt for sine enestående, hvide sandstrande; øen er også et paradis for snorkelentusiaster.

Læs vores guide til snorkling på Zanzibar, hvor vi dykker ned i, hvordan det er at snorkle på Zanzibar, og vi kommer med de 5 bedste steder at snorkle ved den eksotiske ø i det Indiske Ocean.

Hvordan er det at snorkle på Zanzibar?

Gul fisk og koralrev under vand ved Zanzibar

Zanzibar byder på en enestående oplevelse både for dem, der skal snorkle først gang, og dem, der har prøvet det før.

Øen er omgivet af det Indiske Oceans lune, krystalklare vand, som giver dig mulighed for at udforske en farverig verden under vand.

Hvilke dyr, kan jeg opleve?

Søstjerne under vandet ved Zanzibar

Koralrevene omkring Zanzibar er hjemsted for en imponerende mangfoldighed af havdyr.

Du kan f.eks. opleve fisk i alle regnbuens farver, heriblandt klovnfisk, dragefisk, papegøjefisk og kuffertfisk. Du kan også se søstjerner og bløddyr som blæksprutter, og hvis du er virkelig heldig også havskildpadder og delfiner. Hvalhajer er også kendte for at besøge Zanzibars farvande.

Farvandet omkring Zanzibar huser 600 forskellige fiskearter og 50 forskellige typer af koraller, så der er rig mulighed for at blive fortrolig med nogle af dem, mens du har snorkeludstyret på.

Hvornår er det bedst at snorkle på Zanzibar?

Kvinde snorkler på Zanzibar og finder søstjerner

Zanzibars tropiske klima indbyder til snorkling året rundt.

Vandet er lunt (26-29 grader), og sigtbarheden er god (nogle steder mere end 30 meter) året rundt, dog er den bedst i tørtiden mellem januar og februar og igen mellem juni og oktober.

Hvor er det bedst at snorkle på Zanzibar?

Oversigtsbillede fra Nakupenda Sandbank ved Zanzibar

Zanzibar byder på mange enestående steder, hvor du kan opleve den fascinerende verden under vand.

Selvom det er muligt at snorkle direkte fra stranden flere steder på Zanzibar (f.eks. på Nungwi Beach), så er det klart den mest udbredte holdning, at du får den bedste snorkeloplevelse, hvis du sejler ud til nogle af de små øer, der omgiver Zanzibar.

De 5 bedste steder at snorkle på Zanzibar

Oversigtsbillede fra Mnemba Island ved Zanzibar

Hvis du drømmer om at opleve Zanzibar under vandoverfladen, får du her 5 af de bedste steder at snorkle.

1. Den blå lagune

I den sydøstlige del af Zanzibar, en kort bådtur fra Pingwe Beach og Michamvi Village, finder du den Blå Lagune. Lagunen har et smukt, farverigt koralrev og masser af spændende marineliv, her finder du bl.a. en stor population af søstjerner.

Kombiner eventuelt din snorkeltur med frokost på den berømte restaurant, The Rock, der ligger på en klippe midt i vandet og kun kan nås til fods gennem vandet ved lavvande og med båd ved højvande.

2. Nakupenda Sandbank

Et stenkast med båd fra Stone Town, Zanzibars gamle bydel, der ligger i den vestlige del af Zanzibar, finder du Nakupenda Sandbank.

Nakupenda betyder ”Jeg elsker dig” på Swahili, og forelskelse er måske også en af de første følelser, der møder dig, når du ankommer til denne smukke sandø med det imponerende hvide sand og klare, turkisblå vand. Her er det muligt at opleve Zanzibars smukke koralrev og fascinerende, tropiske fisk i det omkringliggende vand.. Nakupenda er kun tilgængelig ved lavvande og forsvinder helt, når højvandet ankommer om eftermiddagen. Forsøg derfor at ankomme så tidligt som muligt – så undgår du også de mange besøgende senere på dagen.

3. Chumbe Island Coral Park

Ca. 8 km vest for Zanzibar finder du Chumbe Island, en privatejet ø og beskyttet marineområde, der har fokus på økoturisme. Koralrevet omkring øen byder efter sigende blandt de bedste snorkeloplevelser på lavt vand i Østafrika.

Dagsture skal bookes gennem Chumbe Island og byder på guidede snorkelture, hvor du har mulighed for at opleve det enestående koralrev, der omgiver øen, og dets indbyggere som f.eks. farverige fisk som klovnfisk men også forskellige skildpaddearter og til tider også delfiner. Reserver din plads i god tid – Chumbe Island tillader kun et begrænset antal besøgende hver dag.

4. Tumbatu Island

Tumbatu Island ligger ca. 2 km nordvest for Nungwi Beach.

Øen er et populært område at snorkle, og det er mindre besøgt end det populære Mnemba Island. Tumbatu er omkranset af et farverigt rev, der vrimler med smukke og farverige fisk. En dagstur til øen er helt sikkert en oplevelse værd.

5. Mnemba Island

Mnemba Island, der ligger ca. 3 km nordøst for hovedøen, er det mest kendte sted at snorkle på Zanzibar.

Denne lille ø er kendt for sit uberørte koralrev og en overflod af farverige fisk. Fordi øen er så eminent til snorkling, er området populært, og her kan være mange mennesker. Ikke desto mindre er du sikret en enestående oplevelse, hvis du vælger at snorkle her.

Se vores rejser til Zanzibar herunder: