TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerTrekking i Sydamerika

Trekking i Sydamerika

01.10.2018
Vis alle indlæg

Machu Picchu

Hvis turen går til Sydamerika, er der en ting, du ikke må undvære: trekking.

Sydamerika har nemlig nogle verdenskendte trekkingeventyr på menuen.

Betagende bjergudsigt, solopgang over højderyggen og fascinerende kulturoplevelser er noget af det, der venter dig i højderne i Latinamerika.

Læs herunder om tre fantastiske trekkingrejser, der er en del af nogle af vores rejser til Peru og Colombia.

Lost City Trek i Colombia

Lost City

Lost City-trekket er for de eventyrlystne, der ikke er bange for udfordringer. Trekket viser fra start, hvad der forventes, når Sierra Nevada-bjergenes jungle skal forceres gennem de næste fire dage, hvor du vandrer mod Tayrona-folkets ”glemte by”, Ciudad Perdida, der er bedre kendt under navnet Lost City.

Høj luftfugtighed, høje temperaturer, brusende floder og primitive overnatningsmuligheder er bare nogle af de ting, der venter dem, der begiver sig ud på dette fænomenale trek i Colombia.

Undervejs oplever du en masse smuk natur i den frodige jungle, små lokale stammefolk og landsbyer. Du vandrer fra start gennem junglen, hvor der er rig mulighed for at få nogle dejlige naturoplevelser. Anden dag på trekket er den hårdeste, bl.a. fordi Buritaca-floden skal krydses hele 9 gange.

På tredjedagen når du turens klimaks; ruinkomplekset Ciudad Perdida, som Tayrona-folket opførte omkring 800 e.Kr. Komplekset, der er bedre kendt som Lost City, er storslået, men lidt svært at nå. Du skal nemlig først opad 1.200 stejle trin, før du endelig kan nyde det spektakulære syn, som ligger på et 35 hektar stort område. Guiden fortæller dig om Lost Citys spændende historie, mens du går på opdagelse blandt de mange stier og terrasser.

Når du kan løsrive dig fra historiens vingesus, kan du nyde den smukke natur, der omgiver den fascinerende ruin.

Efter kulminationen på turen skal du ned igen ad samme vej, da dette er den eneste vej til og fra Lost City. Efter en god nats søvn i lejren og en god vandretur nedad er eventyret slut, og du bliver kørt til dit hotel i Santa Marta, hvor du kan fejre de sidste dages begivenheder med et varmt bad, en blød seng og måske en sejrsøl.

Fem hurtige om Lost City-trekket:

Længde: 4 dage/3 nætter, i alt ca. 50 km.

Sværhedsgrad: Moderat til hård.

Højeste punkt: Lost City-ruinerne, der ligger i 1.200 m. højde.

Overnatning: Tre nætter i jungle-lejr.

Hvorfor dette trek?: Trekket er for dig, der elsker eventyr og udfordringer. Lost City kan kun nås til fods og er derfor ikke for alle. Trekket er omkring 45 km. langt, men da det højeste punkt ligger i 1.200 m. højde, er der ikke risiko for højdesyge på selve trekket.

Inkatrekket i Peru

Inkatrekket

Inkatrekket til ruinkomplekset Machu Picchu i Peru er nok en af verdens mest berømte trekkingture. Inkaruinen blev da også optaget som en af seværdighederne på UNESCOs Verdensarvsliste tilbage i 1983 og er tilmed et af verdens syv vidundere.

Turen til ruinbyen byder på alt fra høje, snedækkede bjergtoppe, dale, åbne landskaber, tågeskov, floder og lokale landsbyer. Rent terrænmæssigt kommer du igennem hårde og stejle passager, men også fladere dele, hvor du kan nyde turen lidt mere.

Den første del af turen er flad, og det er godt for humøret. Her kan du nyde det smukke landskab med udsigt til turens højeste bjerg, Veronica, der er 5.750 m. højt. Andendagen er trekkets hårdeste, hvor du bl.a. når op i 4.200 m. højde ved Warmi Wañusqa-passet – også kendt som ”dead womans pass”. Højdesyge er noget, der kan forekomme, så husk at tage guidens råd til dig. Samme dag går det dog nedad igen for så igen at stige. Heldigvis får du hjælp af nogle smukke ruiner på vejen, der kan tage lidt af fokusset væk fra det hårde trek.

Tredje dag står igen i ruinernes tegn, når du ser smukt inka-stenhuggerarbejde ved det tredje pas, før det endnu en gang går ned – denne gang ad den lange nedstigning til Wiñay Wayna. Stedet emmer af historie, og jo tættere du kommer på Machu Picchu, jo mere fornemmer du inkaernes tilstedeværelse.

Fjerdedagen er det, du er taget af sted for at opleve. Turens klimaks. Machu Picchu. Når du ser inkabyen fra Solens Port badet i dagens første stråler, er det som om, tiden står stille. Med et glemmer du de seneste dages strabadser. Jo tættere du kommer på ruinen, jo mere bjergtagende er det i sin kompleksitet. Nyd det smukke syn og tag et mentalt billede, du kan have med dig hjem i bagagen.
Machu Picchus skønhed vil du sent glemme.

Fem hurtige om Inkatrekket:

Længde: 4 dage/3 nætter, i alt ca. 45 km.

Sværhedsgrad: Moderat til hård.

Højeste punkt: Warmi Wañusqa-passet i 4.200 m. højde.

Overnatning: Tre nætter i teltlejr.

Hvorfor dette trek?: Trekket er for dig, der gerne vil opleve den klassiske og verdensberømte rute til Machu Picchu. Trekket er blandt de smukkeste i verden, og hvis du ikke har noget imod at dele turen med andre trekkere, bliver det en oplevelse for livet. Bemærk, at du også kan opleve inkastien på et kort, 2-dages trek på inkastien.

Salkantay-trekket i Peru

Humantay

Salkantay-trekket er ikke nær så kendt som Inkatrekket, men begge trek fører til det enestående Machu Picchu. Salkantay-trekket er mindst lige så smukt som Inkatrekket, og der er langt færre, der benytter sig af denne rute, hvorfor du får en mere privat oplevelse her.

Naturoplevelserne er spektakulære og inkluderer smukke udsigter over landskaber, bjerge, laguner, skove, landsbyer, botanik og meget mere.

Trekket starter i byen Marcoccasa, og allerede på førstedagen er der store oplevelser med bl.a. Humantay-søen, der ligger i 4.220 meters højde, i vente. Naturen skifter også meget i dag – fra tæt vegetation og tågeregnskov til dalen Soraypampa. På andendagen venter turens hårdest trek, hvor du skal overvinde Salkantay-passet, hvis udsigt står mål med de kræfter, du har brugt på vejen derop. Passet ligger i 4.600 m. højde, og er trekkets højeste punkt. Men herefter går det (heldigvis) nedad med vegetation, der ændrer sig fra gold til smuk og frodig regnskov, og I slår lejr i 3.300 meters højde. De to første nætter af trekket overnatter du i teltlejr.

På den tredje dag skal I vandre på de gamle inkastier, og I kommer bl.a. til at passere flere kaffe- og frugtplantager.  Efter frokost går turen med tog til byen Aguas Calientes, som ligger for foden af Machu Picchu. Her overnatter du på hotel, og det er en god idé at gå tidligt i seng, så du er frisk og veludhvilet til morgendagens store begivenhed.

På fjerde og sidste dag er ventetiden overstået. Tidligt om morgenen får du endelig Machu Picchu at se. Det smukke ruinkompleks ligger forjættet hen omgivet af tåge med smukke bjergtinder i baggrunden. Du kommer helt tæt på det imponerende bygningsværk, som inkaerne byggede for mere end 550 år siden. Efter en spændende rundvisning med en guide er der tid til, at du selv kan gå på opdagelse imellem de mange ruiner og nyde den betagende omkringliggende natur.

Salkantay-trekket er overvundet og Machu Picchus storslåethed er noget, du altid vil huske.

Fem hurtige om Salkantay-trekket:

Længde: 4 dage/3 nætter, i alt ca. 52 km.

Sværhedsgrad: Moderat til hård.

Højeste punkt: Salkantay-passet i 4.600 meters højde.

Overnatning: To nætter i en teltlejr på trekket og en nat på Hotel i Aguas Calientes.

Hvorfor dette trek?: Hvis du gerne vil opleve Machu Picchu, men vandre ad en mindre besøgt rute dertil, er Salkantay-trekket det, du skal vælge.

Vil du have trekkingoplevelser med i bagagen?

Trekkingture er en ubeskrivelig og formidabel måde at opleve et lands natur på.

Er du klar til at finde dine vandrestøvler frem og få dit livs oplevelse?

Hvis du har spørgsmål, så tage endelig kontakt til vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at rådgive dig til den perfekte oplevelsesrejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende