TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
16 dage

Sri Lanka og Maldiverne

Lad Sri Lanka fortrylle dig med sin billedskønne natur, vilde dyreliv og enestående UNESCO-steder og afslut på Maldivernes kridhvide sandstrande på det 4-stjernede resort Villa Nautica.

Sri Lanka og Maldiverne
Sri Lanka og Maldiverne
16 dage
ForsideAsienMaldiverneSri Lanka og Maldiverne

Sri Lanka og Maldiverne

Lad Sri Lanka fortrylle dig med sin billedskønne natur, vilde dyreliv og enestående UNESCO-steder og afslut på Maldivernes kridhvide sandstrande på det 4-stjernede resort Villa Nautica.

ForsideAsienMaldiverneSri Lanka og Maldiverne
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra valgte lufthavn til Colombo
 • 9 nætter i Sri Lanka på 3 og 4-stjernede hoteller
 • 9 x morgenmad i Sri Lanka (dag 3-11)
 • 1 x frokost (dag 5)
 • 2 x aftensmad i Sri Lanka (dag 8-9)
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Lokal engelsktalende chauffør/guide på transfers og udflugter
 • Alle nævnte transfers og udflugter foregår i internationale grupper fra 1-14 personer og kun med TourCompass’ egne gæster
 • Flyrejse fra Colombo til Malé på Maldiverne
 • Speedbåd transfer fra Malé lufthavn til Villa Nautica t/r
 • 4 nætter på Maldiverne på det 4-stjernede resort Villa Nautica i Beach Villa inkl. helpension
 • Der er mulighed for at forlænge opholdet, opgradere værelseskategori og opgradere til all inclusive
 • Flyrejse fra Malé til valgte lufthavn
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke:

 • Dambulla Grottetempel
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Landsbyen Weheragala Gama
 • Togrejse fra Nanu Oya til Ella
 • Ravana-vandfaldet og Buduruwagala-templet
 • Safari i Yala Nationalpark
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder

REJSEN KORT FORTALT

Slå to fluer med ét smæk og gør drømmen til virkelighed og kombiner Sri Lanka og Maldiverne.

På denne rejse oplever du Sri Lankas absolutte højdepunkter, og til slut kan du fordøje rejsens mange oplevelser og indtryk på Maldivernes bountrystrande.

Rejsen starter med en nat i Negombo, hvor du bor ved stranden. Her kan du slappe af på en solvogn ovenpå den lange flyvetur eller udforske byen og suge de første indtryk til dig.

Herfra skal du videre til Sigiriya og undervejs besøger du Dambullas fascinerende grottetempel.

I Sigiriya skal du bestige Sri Lankas vartegn, Løveklippen, der på toppen gemmer på ruinerne af et gammelt kongeligt palads og en fuldkommen fantastisk udsigt.

Mellem Sigirya og Kandy ligger den lille landsby Weheragala Gama, der er en del af Project Orange Elephant. Her bliver du klogere på, hvordan landsbyen med succes har løst den intense konflikt mellem elefanter og mennesker.

Fra Kandy skal du på en uforglemmelig togtur gennem det frodige højland. Endestationen er den lille by Ella, der ligger helt ubeskriveligt smukt, og som er kendt for Little Adam’s Peak og Den “9-buede” bro.

Dit Sri Lanka eventyr slutter med en oplevelsesrig safari i Yala Nationalpark.

Det hele fordøjes på Maldivernes kridhvide strande, hvor kokospalmer vajer i den lette brise og hejrer spejder udover det klare, turkise hav.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Sri Lankas absolutte højdepunkter og Maldivernes paradisiske sandstrande i én og samme rejse
 • Nyd udsigten fra toppen af den 200 meter høje Sigiriya-klippe, bliv fortryllet af Dambullas imponerende grottetempler og oplev den hellige by Kandy – 3 UNESCO-verdensarvssteder
 • Forelsk dig i Ellas forførende højland med maleriske teplantager og vandfald og kom tæt på det eksotiske dyreliv i Yala Nationalpark
 • De mange oplevelser fordøjes på det 4-stjernede resort Villa Nautica, hvor Maldivernes kridhvide sandstrande og krystalklare vand venter

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra valgte lufthavn

I dag er der afrejse fra valgte lufthavn, og du flyver mod Sri Lanka, der ligger som en perle i det Indiske Ocean. Der er mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Sri Lanka – Negombo

Du lander i Sri Lankas internationale lufthavn, Bandaranaike, i Colombo. Efter ankomst samler du din bagage op og går gennem immigrationen. Ude i ankomsthallen venter din guide/chauffør med et TourCompass-skilt og du bliver kørt til dit strandhotel i Negombo, der ligger ca. 30 minutter fra lufthavnen.

Når du ankommer til hotellet, er der check-in og herefter er resten af dagen til fri disposition. Er du træt ovenpå den lange flyrejse, er der god tid til at slappe af og bare nyde solen på en liggestol med en god bog.

Negombo er kendt for sine gyldne, brede sandstrande, hvor høje palmer står og svajer i den lette brise. Bølgerne kan godt være lidt voldsomme, men hotellet har heldigvis en dejlig swimmingpool.

Ønsker du at opleve lidt af området i og ved Negombo, kan du bl.a. besøge Negombo Lagune syd for byen, som er et unikt vådområde, hvor du kan opleve det rige dyreliv. Eller hvad med de 100 km lange hollandske kanaler, der løber gennem byen og som oprindelig var en forsyningsvej til den hollandske administration under kolonitiden? Der findes også mange fine kirker og templer rundt omkring i byen.

Om aftenen kan du slentre en tur langs stranden og nyde den smukke solnedgang og de traditionelle fiskerbåde med batikfarvede sejl.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 3: Negombo – Dambulla Grottetempel - Sigiriya

Du kan i dag vælge at have en stille og rolig morgen på hotellet eller besøge det nærtliggende fiskemarked Llelama, hvor de mange fiskere står og sælger nattens fangst.

Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet og kørt mod Sigiriya. På vejen gør du stop ved Dambulla. Her skal du opleve byens imponerende grottetempel, der ligger i en bred klippe, der måler 160 x 600 meter. Stejle trapper fører op til grotten og er vejret klart, kan du fra de øverste trappetrin skimte Løveklippen i Sigiriya. Grotten rummer intet mindre end 153 Buddha-statuer, statuer af tidligere srilankanske konger og statuer af guder og gudinder. Udover de mange statuer findes her også imponerende vægmalerier, der strækker sig over 2.100 m2. Grotten blev opført af Kong Valagamba i det første århundrede f.Kr. og blev i 1991 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Efter besøget køres du til hotellet i Sigiriya, hvor resten af dagen er til fri disposition, og du kan nyde poolen eller tage en gåtur i området og opleve lokallivet. Vejen du går på er støvet og rød og står i smuk kontrast til de grønne marker. Måske møder du de lokale, på vej hjem fra arbejde, som bor i fine, farverige huse bag de tropiske træer og planter.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 4: Løveklippen i Sigiriya

Efter morgenmaden besøger du Sri Lankas vartegn, Løveklippen, som også er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.  Du bliver hentet på hotellet og kørt til den berømte klippe.

Fra år 455 til 473 regerede Kong Dhatusena over Sri Lanka i byen Anuradhapura. Dhatusenas søn, Moggallana, stod til at overtage tronen efter ham, men det var den ældste søn, Kashyapa, ikke tilfreds med. Begge Moggallans forældre var royale, hvorimod Kashyapas mor blot var en af Kong Dhatusenas elskerinder, hvilket var grunden til, at han ikke kunne overtage tronen efter sin far, selvom han var den ældste søn.

Kashyapa endte med at mure sin far inde og overtog herefter magten. Dette fik halvbroren, Moggallana, til at flygte til Sydindien for ikke at lide samme skæbne.

Den nye regent, Kong Kashyapa, var ikke vellidt blandt befolkningen, og han frygtede et angreb fra halvbroren Moggallana. Han valgte derfor at flytte hovedstaden fra Anuradhapura til Sigiriya grundet dens strategiske beliggenhed. På den flade top af Sigiriya-klippen byggede han sit overdådige kongepalads med omkringliggende volde, haveanlæg, store vandbassiner og springvand.

Halvvejs op ad klippen byggede han indgangen til paladset, som forestillede en gigantisk løve – heraf navnet Løveklippen. I dag er der dog kun de store poter tilbage.

Kong Kashyapa boede her med sit harem og tjenestefolk, indtil halvbroren, Moggallana, vendte tilbage fra Sydindien med en hel hær. Kong Kashyapa og hans hær tabte slaget til Moggallana, og Kashyapa endte med at tage sit eget liv i år 495. Moggallana flyttede hovedstaden tilbage til Anuradhapura, hvorfra han regerede landet, og Sigiriya blev herefter omdannet til et buddhistisk kloster.

Klippen, som skyder hele 200 meter op af jorden midt i de frodige omgivelser, kan virke helt urealistisk at skulle bestige, og det er ikke uden grund. Turen mod toppen er hård. Der venter dig intet mindre end 1.202 trin, og vi anbefaler, at du går i et roligt tempo og holder pauser undervejs, hvor du passende kan nyde den smukke udsigt, som kun bliver mere og mere betagende, jo højere du kommer op.

På vej mod toppen oplever du også de smukke og velbevarede freskomalerier af kvinder og resterne af en blankpoleret klippemur. Lidt over halvvejs oppe støder du på resterne af den store løve, der fungerede som indgang til Kong Kashyapas kongepalads. Hvis turen bliver for anstrengende, kan du vælge at stoppe her.

Vælger du at fortsætte, kan vi garantere, at turen op vil være det hele værd. På toppen møder dig ruinerne af det gamle kongepalads og en fantastisk udsigt over søer, grønklædte bjerge og den nærliggende klippe Pidurangala. Måske får du øje på en vild elefant. Tag din tid og nyd omgivelserne, inden nedstigningen starter.

Det tager ca. 2 timer at gå op og ned + den tid du bruger på toppen.

Husk gode vandresko og vand til turen.

Du bliver kørt tilbage til hotellet, og resten af dagen er til fri disposition.

Dag 5: Sigiriya – Landsbyen Weheragala Gama - Kandy

I dag forlader du Sigiriya. Efter morgenmad er der check-out og din guide/chauffør kører dig mod Kandy.

På vejen gør du stop ved landsbyen Weheragala Gama, der ligger ved Wasgamuwa Nationalpark. Den lille landsby er en del af Project Orange Elephant, der er startet af Ravi Corea, skifteren af Sri Lanka Wildlife Conservation Society (SLWCS). Projektets formål er at løse den blodige konflikt, der er mellem elefanter og mennesker i Sri Lanka.

Konflikten skyldes i bund og grund, at landsbyerne vokser og elefanternes territorier mindskes. Elefanter er derfor ikke et særsyn i srilankanske landsbyer, hvor huse, haver og landbrug ofte raseres i søgen efter mad. Det siges, at omkring 1400 elefanter i løbet af de seneste 11 år er blevet dræbt af mennesker, mens 350 mennesker er blevet dræbt af elefanter. Gennem mange år har man forsøgt at finde den rette løsning på konflikten. Man har bl.a. forsøgt at udpege en række områder tilegnet elefanterne, som mennesker ikke må udnytte eller bygge på. Flere steder er også landsbyer blevet jævnet med jorden for at oprette ”korridorer” mellem elefanternes levesteder, så de frit kan bevæge sig rundt. Og så er der landsbyer som Weheragala Gama, som er en del af Project Orange Elephant.

Ravi Corea, der står bag Project Orange Elephant, har gennem forskellige undersøgelser fundet ud af, at de srilankanske elefanter ikke bryder sig om citrustræer, og at duften fra citrustræer slører duften fra ris og andre afgrøder. Derfor har man i landsbyen Weheragala Gama plantet citrustræer for at beskytte hjem, haver og landbrug mod elefanternes hærgen. Det har haft en så stor effekt, at konflikten i Weheragala stortset er ikke-eksisterende.

Når du ankommer til landsbyen, bliver du budt velkommen af en lokal vært og får serveret en friskpresset juice. Herefter kører en jeep dig ind i hjertet af landsbyen, hvor du oplever, hvordan familierne bor, bygger huse, driver landbrug og laver mad. Du møder også nogle af landsbybeboerne, som vil gøre dig klogere på konflikten mellem elefanter og mennesker.

Der vil også være mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter så som vanding og gødning af citrusplantagerne, og kommer du uden for tørsæsonen, juli til september, vil du aktivt deltage i plantningen af et citrustræ, som doneres til en udvalgt familie. Derved er du med til at mindske risikoen for konflikt mellem landsbybeboerne og elefanterne i området. Tilmed gavner plantningen af citrustræerne både klimaet, biodiversiteten i området og den lokale økonomi.

Til slut inviteres du på en velsmagende srilankansk frokost bestående af lokale råvarer, inden turen går videre til Kandy.

Efter besøget bliver du kørt til den tidligere hovedstad Kandy, der ligger i en smuk dal omgivet af grønklædte bjerge, teplantager og floder. I hjertet af byen ligger fine kolonitidsbygninger, og det er også her i bymidten, at du finder den maleriske sø Kandy Lake. Vi kan varmt anbefale en slentretur rundt om søen, og undervejs kan du slå dig ned på en bænk og nyde byens atmosfære og udsigten til den 26 meter høje buddhastatue over Bahirawakanda-templet. Ved søens nordlige ende ligger Sri Lankas mest hellige buddhistiske tempel, Tandens Tempel, der siges at gemme på en af Buddhas tænder. Det smukke tempel er faktisk en af grundene til at Kandy i 1998 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Tre gange om dagen er der tempelceremoni – en helt særlig oplevelse, du ikke må snyde dig selv for.

Om aftenen kan du gå på opdagelse blandt byens restauranter. Du skal næsten prøve en af Sri Lankas mest kendte retter ”kottu roti”, der består af fladbrød skåret i mindre stykker, æg, grøntsager, en masse herlige krydderier og evt. kød. Vi kan også varmt anbefale ”rice and curry” eller ”dhal curry”, som er lavet på linser. Guiden kender alle de gode restauranter, så spørg ham endelig til råds.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 6: Kandy – Togtur fra Nanu Oya til Ella

Efter morgenmad står din guide/chauffør klar til at køre dig til togstationen i Nanu Oya. Herfra skal du på en scenisk togtur gennem det utrolig smukke højland til byen Ella. Du behøver blot at medbringe din håndbagage, da din guide/chauffør sørger for at køre resten af din bagage hele vejen til Ella i bil. Vi anbefaler, at du dagen forinden beder hotellet i Kandy om at lave en madpakke til dig inden afgang (mod tillæg). Det er dog muligt at købe frugt, snacks og drikkevarer ved de lokale sælgere, der går rundt uden for toget ved de forskellige stationer.

Det er en stor oplevelse at køre med tog i Sri Lanka. Det er ikke moderne tog, som vi er vant til herhjemme, men vi kan garantere en oplevelse for livet. Du kommer ikke bare tæt på lokalbefolkningen, men oplever også den eventyrlige natur gennem de store vinduespartier, når toget snegler sig forbi små landsbyer og smukke teplantager, grønklædte bjerge og brusende vandfald. Efter ca. 3 timer ankommer du til Ella og din guide/chauffør står klar til at tage imod dig. Han kører dig det sidste stykke til hotellet i Ella, der ligger helt fantastisk.

Efter check-in kan du nyde resten af dagen på egen hånd.

Om aftenen kan du gå en tur ned i byen og spise aftensmad på en af de hyggelige cafeer eller restauranter langs hovedgaden, hvor der er en herlig og afslappet atmosfære.

Dag 7: Ella på egen hånd

I dag er der ingen udflugter planlagt og du har derfor dagen på egen hånd. Måske ønsker du at blive på hotellet og slappe af ved poolen og nyde den enestående udsigt eller hvad med en udflugt til den ”9-buede bro” eller en vandretur til bjerget Little Adam’s Peak? Læs mere om udflugtsmulighederne nedenfor – de er helt gratis!

Dag 8: Ella – Ravana Falls – Buduruwagala-templet – Tissamaharama

Efter morgenmaden henter din guide/chauffør dig på hotellet og turen går mod Tissamaharama.

På vejen besøger du vandfaldet Ravana Falls, der er godt og vel 25 meter højt og som ligger i udkanten af Ella. Vandfaldet er opkaldt efter den tidligere Kong Ravana, som siges at have holdt prinsesse Sitha skjult i hulerne bag vandfaldet, nu kendt som Ravana Cave.

Herefter fortsætter du til Buduruwagala-templet, som er berømt for sine imponerende og velbevarede klippeudskæringer, der dateres tilbage til det 9. eller 10. århundrede. Centralt i klippen er en 16 meter høj Buddha-statue omgivet af yderligere seks mindre statuer, der viser Buddha i forskellige meditationsstillinger. Detaljegraden og den kunstneriske præcision er yderst bemærkelsesværdig!

Du køres herefter til hotellet, hvor du har resten af dagen på egen hånd.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 9: Safari i Yala Nationalpark

Du bliver hentet på hotellet af din guide/chauffør, som kører dig til Yala Nationalpark, hvor du i dag skal på en spændende safari.

Yala Nationalpark blev i år 1900 udpeget som vildtreservat og i 1938 udpeget som nationalpark. Det er i dag Sri Lankas andenstørste nationalpark med sine 978,8 km2. Parken består af 5 områder, hvoraf 2 af dem er åbne for offentligheden.

Parken er hjemsted for mere end 215 forskellige fuglearter og 44 forskellige slags pattedyr. Det siges, at Yala Nationalpark har en af Sri Lankas største bestande af elefanter og den største koncentration af leoparder. Selv om det er det sted med flest leoparder i Sri Lanka, er der ingen garanti for at se dem. De gemmer sig nemlig ofte i buskadser og er svære at få øje på. Du kan dog være heldig også at se bjørne, krokodiller, vildsvin, bøfler, aber og hjorte, så det er med at have kikkerten og kameraet klar!

Du kører med en erfaren ranger, der kender parken ud og ind. Han ved, hvor dyrene færdes og er ekspert i at finde deres spor i det åbne landskab.

Efter safarien bliver du kørt tilbage til hotellet, hvor du kan nyde aftenen.

Dag 10: Yala – Negombo

I dag kører din chauffør/guide dig tilbage til Negombos gyldne sandstrande for en enkelt nat. Læn dig tilbage i sædet og nyd de mange indtryk uden for vinduet.

Når du ankommer til hotellet i Negombo, er resten af dagen til fri disposition.

Overnatning:
Dag 11: Negombo – Fly til Maldiverne – Villa Nautica

Du bliver hentet på hotellet og kørt til Sri Lankas internationale lufthavn, Bandaranaike, hvorfra du flyver videre til Maldiverne, der ligger sydvest for Sri Lanka. Maldiverne er Asiens mindste land og består af 1.190 små koraløer, som er inddelt i en ring af 26 mindre ø-grupper, kaldet atoller. Øerne er omgivet af dybblåt hav og turkisfarvede laguner, der ligger beskyttet af smukke koralrev.

Efter ca. halvanden times flyvetur ankommer du i Malé lufthavn, hvorefter du samler din bagage op og går gennem immigrationen. Ude i ankomsthallen venter vores repræsentant med et skilt, hvorpå dit navn står. Repræsentanten vil følge dig til speedbåden, uden for lufthavnen, der sejler dig henover det Indiske Ocean. Efter 20 minutter ankommer du til Villa Nautica, hvor resortets ansatte står klar til at tage imod dig.

Resten af dagen er til fri disposition, så hop i badetøjet og find dit yndlingssted på den kridhvide strand.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 12-14: Badeferie på Villa Nautica

Er du tidligt oppe, kan du være vidne til den brændende sol, der står op ude i horisonten. Måske møder du øens hejrer, der trofast står i vandkanten hver morgen og kigger udover de turkise laguner.

Efter en lækker morgenmad i restauranten kan du smide dig på en liggestol og nyde de kridhvide strande med krystalklart vand og kokospalmer, der svajer i den lette brise. Du bliver nærmest nødt til at nive dig selv i armen for at forstå, at du ikke er i drømmeland.

Maldiverne ligner ikke kun et postkort på land, men også under havets overflade. Ifør dig maske, snorkel og svømmefødder og tag på eventyr blandt de mange farverige fisk direkte fra stranden. Måske møder du Nemo og øens små revhajer, som er helt ufarlige.

Hotellet tilbyder desuden en række vandsportsaktiviteter og udflugtsmuligheder.

Snyd heller ikke dig selv for en dejlig, afslappende behandling i resortets spa.

Om aftenen kan du gå en tur langs stranden til synet af den smukke solnedgang, inden du går på opdagelse i restaurantens mange lækre retter.

Slut aftenen af med en forfriskende drink i cocktail-loungen.

Overnatning:
Dag 15: Hjemrejsen starter

I dag skal du desværre sige farvel til dette skønne paradis. Aftenen forinden giver receptionen dig besked om, hvornår der er afgang fra resortet.

Du bliver sejlet tilbage til Malé lufthavn, hvorfra du flyver mod Europa med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 16: Hjemkomst

Du lander i valgte lufthavn efter en uforglemmelig rejse.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
KOM MED PÅ EVENTYR
Relaterede rejser
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. 

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialister og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hver destination har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer