TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Bushwalks i Afrika

10.12.2023
Vis alle indlæg

Gruppe af mennesker, der går på savannen i Tanzania

Vi drages af Afrikas magiske natur.

Og at udforske Afrikas vilde skønhed til fods – på en bushwalk – er en oplevelse, du vil gemme for evigt.

At lytte til naturen. At lugte til den. At vide, at løverne kan være lige bag den busk, du kan se ude i det fjerne. Og at lære at læse naturen, så du heller ikke kommer for tæt på førnævnte løve.

Dét får du på en bushwalk!

Hvad er en bushwalk?

naturguide undersøger jorden

En bushwalk (eller en walking safari) er en guidet vandretur gennem Afrikas savanne, hvor du har mulighed for at udforske den afrikanske natur til fods.

I modsætning til en traditionel safari (også kaldet game drive), der foregår i bil, giver bushwalks dig mulighed for at opleve naturen på en mere intim måde. Under en bushwalk ledes du af erfarne guider, der deler deres viden om det lokale dyreliv, planter og økosystemer.

Hvorfor skal du tage på bushwalk?

Bushwalk er en enestående måde at opleve den afrikanske natur og dyreliv og helt sikkert en oplevelse, du må unde dig selv, hvis du får muligheden.

Vi har samlet 3 grunde til, hvorfor du skal tage på en bushwalk.

1) Du kommer tættere på naturen

dyrespor i sandet

Bushwalks giver dig mulighed for at føle jorden under dine fødder, lytte til naturens lyde og dufte de naturlige aromaer omkring dig; det friske græs, støvet, dyrene, lortene – Der er både gode og dårlige lugte i vente.

Du kommer helt ind i buskadset, og det er noget, en biltur ikke kan give dig på samme måde. Hvor en traditionel safari giver dig overblikket, så giver en bushwalk dig alle naturens fine detaljer, f.eks. de smukke edderkoppespind og dyrespor i sandet.

2) Du får unikke dyreoplevelser

Insekt i hånd fundet på bushwalk
På en bushwalk kommer du faktisk ikke tæt på dyrene. I hvert fald ikke som du gør på en traditionel safari.

Jo – du får mulighed for at se savannens mindste dyr, som græshopper og biller, men de unikke dyreoplevelser du får her, handler snarere om at opleve dyrelivet på afstand. At opleve, hvordan dyrenes instinkter aktiveres, når de dufter dig i nærheden. De er vant til fire hjul – de er ikke vant til os med to ben, og derfor er de mere på vagt, når vi er i nærheden. Det er en nervepirrende og vild oplevelse at se en gruppe bøfler på lang afstand og være nødt til at skifte retning, fordi vinden bærer din duft direkte hen imod dem. Eller ikke at vide, hvilke dyr, der muligvis lurer på dig fra buskadset.

3) Du får en unik mulighed for at lære

Vi kommer helt tæt på bushen
Guiderne på vores bushwalks er erfarne naturfolk, der deler deres viden om dyrelivet og økosystemet omkring dig.

Når du deltager i en bushwalk, bliver du ikke bare en tilskuer; du bliver en aktiv deltager i en lærerig oplevelse gennem naturens finurligheder.

Du lærer at identificere dyrespor – hvem har gået her før dig? Og du får mulighed for at kigge på dyrelorte. Det er måske ikke den mest nervepirrende oplevelse, når du går tur med hunden herhjemme, men når du går på den afrikanske savanne, så er det altså lorte fra løver, zebraer, flodheste! Og det synes vi er en smule magisk.

Er det sikkert at tage på bushwalk?

Kvinde sår med riffel på savannen

Ja. Det er sikkert at tage på bushwalks. Vi prioriterer altid din sikkerhed, uanset om du er på en traditionel safari eller på en bushwalk.

På bushwalks bliver du fulgt af erfarne guider og rangers, der er trænet til at håndtere potentielle farer og som altid holder sikkerheden i højsædet.

Du skal selvfølgelig altid følge din guides instruktioner. De kender området og dyrene, og de vil hjælpe dig med at undgå farlige situationer.

Vil du i nærkontakt med naturen?

At tage på en bushwalk er en uforglemmelig oplevelse, der forbinder dig direkte med naturen og dyrelivet på en anden måde, end du har prøvet før.

Så næste gang du tager på safari, overvej at tage skridtet ud af køretøjet og oplev den vilde verden til fods – det er en lærerig rejse, der gør indtryk.

Rejser med mulighed for bushwalks: