TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvad spiser man i Australien?

Hvad spiser man i Australien?

22.10.2023
Vis alle indlæg

tallerken og serviet med australsk flag

For mange er rejseoplevelser lig med madoplevelser!

At smage på den lokale mad under din rejse kan både udfordre dine smagsløg og give dig et bedre indblik i kulturen. Der er oftest noget for enhver på de lokale menukort – og Australien er ingen undtagelse!

Har du mod på at prøve nogle af landets særlige specialiteter? Har du en sød tand? Eller er du mest til at udforske de mange fantastiske vine fra Australien?

Læs med her og få inspiration til, hvad du skal spise, når du er på besøg down under!

Til de modige

Eksotisk kød

grillet kængurukød

På en rundrejse i Australien vil du helt sikkert kunne finde meget af det kød, du plejer at spise herhjemme; kylling, oksekød, svinekød m.m.

Men i Australien vil du også kunne smage på nogle ret anderledes kødvarianter. Det er f.eks. meget normalt at spise både krokodillekød, emu og kænguru.

Kængurukød skulle efter sigende minde lidt om oksekød, mens både emu og krokodille både er fedtfattige og gode kilder til protein!

Vegemite

vegemite på hvidt brød

Der er nogle ting, du skal vide, inden du besøger Australien . Én af dem er, at vegemite IKKE er nutella, selvom den brune farve godt kan snyde.

Vegemite er et saltpålæg, som er lavet af gærekstrakt. Og du finder ikke noget mere australsk end dette!

Smagen er speciel, og vegemite er virkelig en madvare, der deler vandene. Enten er du vild med det, eller også kan du ikke fordrage det!

Prøv at smage på det – måske er det lige noget for dig?

Til den søde tand

lamington kager

Efter en dag, hvor du har gået Sydney, Brisbane eller Melbourne tynd, kan det være, at du trænger til en sød belønning. Her har Australien flere lokale muligheder.

Prøv f.eks. den populære Tim Tam, en chokoladeovertrukken kiks, der ovenikøbet er nem at have med sig på farten.

Kan du lide smagen af kokos, kan du også prøve den australske kage Lamington – en firkantet kage med chokolade- og hindbærsovs, som er dækket af kokos!

Til de sociale – Australian BBQ

australsk barbecue kød på grill

Australsk Barbecue er et populært fænomen down under. Australierne er glade for at tænde op i grillen og invitere deres venner og familie på middag.

Mange offentlige parker i Australien har tilmed grillfaciliteter, som man kan benytte sig af.

Næsten al mad kan passe til en omgang australsk barbecue – forskellige former for kød, fisk og skaldyr, frugt, tofu – selv pizza!

Til de tørstige

Australsk vin

australske vinmarker

Uanset hvornår du besøger Australien , er det oplagt at smage på nogle af landets gyldne dråber. Australien er nemlig en af verdens helt store producenter af vin.

Der findes et bredt udvalg af fantastiske, australske vine – både hvid og rød, og der findes forskellige slags vine fra forskellige områder af landet f.eks. i Barossa Valley ved Adelaide, Yarra Valley ved Melbourne og Hunter Valley tæt ved Sydney. Så smag dig frem til din favoritvin!

Kaffe

australsk flat white

Australierne er også glade for kaffe, og mange mener, at en flat white har oprindelse i netop Australien.

En flat white består af et enkelt espressoshot, varm, dampet mælk og et tyndt lag skummet mælk på toppen.

Er du mere til sort kaffe, kan du prøve den australske version af en americano; en long black. Den består af varmt vand med et espressoshot.

Til de kulturelle

Meat pie

australsk meat pie

Nogle mener, at man ikke har oplevet det ægte Australien, før man har smagt en meat pie – Australiens nationalret!

Som navnet antyder, er en meat pie en tærte af butterdej med kød. Der findes mange varianter af den, hvor fyldet kan variere; ost, løg, svampe eller lignende. De første meat pies kom til Australien med briterne i det 18. århundrede og var noget mere simple end dem, du finder i dag.

Ifølge undersøgelser (fra 2017) spiser australierne 12 meat pies hver om året, hvilket løber op i omkring 270 millioner meat pies årligt!

Bush tucker

bush tucker witchetty grub

Bush tucker eller bush food er det, man kalder den mad, som Australiens oprindelige folk, aboriginerne, traditionelt set har spist. Meget af maden spises dog også af mange australiere i dag.

Bush tucker dækker over en del forskellige madvarer, som aboriginerne kunne finde i den australske natur; the bush. Det inkluderer derfor et stort udvalg af både frugter, nødder, planter, kænguru- og emukød og endda insekter.

En af de mest kendte retter på bush-tucker-menukortet er en witchetty grub, som er en slags larve. Den kan både spises rå eller grillet – tør du prøve?

Se vores rejser til Australien herunder: