TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler7 fantastiske nationalparker i Costa Rica

7 fantastiske nationalparker i Costa Rica

11.08.2017  |  opdateret: 01.10.2022
Vis alle indlæg

Monteverde bro

Costa Rica er et af de lande i verden, som er rigest på natur.

Mere end 25 procent af Costa Rica består af nationalparker og naturreservater, som er spækket med grønne regnskove, store vandfald, enorme vulkaner og smukke sandstrande.

Men med masser nationalparker at vælge mellem, kan det være svært at beslutte sig for hvilke af Costa Ricas nationalparker, man skal se. Derfor har vi samlet en liste over 7 fantastiske nationalparker i Costa Rica her.

1. Monteverde

Monteverde

Monteverde er et enestående naturområde i det nordøstlige Costa Rica, som ligger i 1.400 meters højde. Monteverde er bedre kendt som ’skoven i skyerne’, fordi regnskoven er omringet af lave skyer og tyk tåge.

Tågedannelsen giver Monteverde en helt særlig og mystisk stemning, som du kan opleve fra oven på en mavekildrende gåtur ad hængebroer spændt ud mellem trætoppene.

På grund af den høje luftfugtighed, stortrives naturen i regnskoven, hvor mos, bregner, orkideer og enorme træer danner et eventyrligt landskab.

Hvis du er fugleinteresseret, er området et sandt mekka. Her lever nemlig mere end 400 forskellige fuglearter, f.eks. kolibrier, den gyldenbrynede organist og quetzal-fuglen.

Hvad er nationalparken især kendt for: Den tykke tåge og de mange hængebroer i trætoppene.

2. Manuel Antonio Nationalpark

Manuel Antonio

Selvom Manuel Antonio er Costa Ricas mindste nationalpark, er det landets mest populære naturområde med flest besøgende hvert år. Det skyldes måske, at Manuel Antonio er udnævnt af Forbes Magazine som en af de 12 smukkeste nationalparker i hele verden!

Nationalparken består af hvide sandstrande, koralrev, vandfald og en frodig grøn regnskov, som strækker sig helt ud til kysten. Her lever et fantastisk dyreliv med næsten 300 forskellige dyrearter, som blandt andet består af vaskebjørne, dovendyr, aber og farverige fugle. Fordi dyrene er vant til mennesker, er det ofte muligt at opleve dem meget tæt på.

Desuden kan det anbefales at besøge Manuel Antonio, hvis du er interesseret i dykning, snorkling, kajak, ridning på hesteryg eller lange vandreture.

Hvad er nationalparken især kendt for: De smukke sandstrande, gode sportsaktiviteter og mange forskellige dyrearter.

3. Tortuguero Nationalpark

Tortuguero

Tortuguero ligger i den nordøstlige del af landet og har hele 35 kilometer kyststrækning. Det er én af Costa Ricas mest kendte nationalparker, og her kan du finde alt fra tropiske regnskove og floder til laguner, lange sandstrande og mangroveskove.

Tortuguero er især kendt for sit enestående dyreliv, som består af mere end 300 dyrearter, 30 forskellige ferskvandsfisk og 4 forskellige arter af havskildpadder.

Hvis du gerne vil opleve de unikke grønne havskildpadder, skal du besøge Tortuguero mellem juli og oktober, hvor der er størst chance for at opleve dem.

Hvad er nationalparken især kendt for: De grønne havskildpadder og det unikke dyreliv.

4. Rincon de la Vieja Nationalpark

Rincon de la vieja

Hvis du gerne vil opleve en uspoleret og mindre besøgt nationalpark, så er nationalparken Rincon de la Vieja lige noget for dig.

Rincón de la Vieja, der ligger i det nordvestlige Costa Rica, byder på et smukt vulkansk landskab med store vandfald, tropisk regnskov og et unikt dyreliv med flere forskellige slags aber, firben og tropiske fugle.

Nationalparkens største attraktion er den enorme aktive vulkan Rincón de la Vieja, som består af hele 9 sammenhængende kratere.

Hvad er nationalparken især kendt for: Aktive vulkaner og uberørt natur.

5. Arenal Volcano Nationalpark

Arenal

Arenal Volcano Nationalpark ligger i den nordlige del af Costa Rica ved landets største sø, Arenal-søen.

Nationalparken er mest kendt for den enorme keglevulkan, Arenal, som anses for at være en af Costa Ricas største seværdigheder.

Området er kendt for sine mange hotsprings – kilder, der er naturligt opvarmet af den termiske aktivitet i området. Glæd dig til en naturlig wellness-oplevelse i smukke omgivelser. Du kan også tage på en vandretur i nationalparken og opleve det fantastiske dyreliv, som består af både aber, tukaner og andre farverige fuglearter.

Hvad er nationalparken især kendt for: De naturlige varmekilder og Arenal-vulkanen.

6. Corcovado Nationalpark

Corcovado

Corcovado Nationalpark ligger i det sydvestlige Costa Rica på Osa-halvøen ud mod Stillehavet.

Nationalparken er blevet kaldt et af de mest ”biologisk intense” steder i verden af National Geographic, og det forstår man godt. Her lever nemlig 50 % Costa Ricas plante- og dyrearter, samt 2,5 % af verdens biodiversitet – og det på et meget lille areal. Corcovado fylder godt 41.000 hektar, hvilket svarer til ca. 3 % af Costa Ricas samlede areal. Dertil rummer Corcovado den sidste oprindelige tropiske regnskov på den mesoamerikanske del af Stillehavskysten.

Nationalparken huser bl.a. en af de største populationer af den røde ara i verden, men du kan også opleve forskellige abearter, dovendyr, tapirer og mange, mange flere.

Hvad er nationalparken især kendt for: stor biologisk diversitet på et meget lille område.

7. Cahuita Nationalpark

Cahuita

Cahuita Nationalpark ligger lige ud til den Caribiske kyst i den sydlige del af Costa Rica. Kun ca. 27 km2 af parken er på land, mens resten, ca. 550 km2, er marineområde.

Nationalparken er isæt kendt for sit smukke koralrev, der er med til at beskytte et stort leben under havets overflade. Her kan du komme ud og snorkle og måske opleve dyr som djævlerokker, søpølser, hajer og søpindsvin. Dertil er Cahuita Nationalpark det primære sted i Costa Rica, hvor den ene karetteskildpadde (hawksbill-skildpadden) bygger rede.

Resten af parkens område af landjord består af tropisk skov, hvor det fantastiske dyreliv kan opleves på en af på en af de mange vandreruter. Her kan du bl.a. opleve vaskebjørne, dovendyr, leguaner og flere forskellige slags aber.

Hvad er nationalparken især kendt for: et farverigt liv under havoverfladen.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende