TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
13 dage

Det sydlige Sri Lanka

Tag på en uforglemmelig rejse gennem det sydlige Sri Lanka, hvor du bl.a. oplever Ellas betagende natur, Udawalawes store elefantflokke og den charmerende og historiske by Galle.

Det sydlige Sri Lanka
Det sydlige Sri Lanka
13 dage
ForsideAsienSri LankaDet sydlige Sri Lanka

Det sydlige Sri Lanka

Tag på en uforglemmelig rejse gennem det sydlige Sri Lanka, hvor du bl.a. oplever Ellas betagende natur, Udawalawes store elefantflokke og den charmerende og historiske by Galle.

ForsideAsienSri LankaDet sydlige Sri Lanka
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra valgte lufthavn til Colombo t/r
 • 10 nætter på 3 og 4-stjernede hoteller inkl. morgenmad
 • 2 x aftensmad (dag 8 og 9)
 • Lokal engelsktalende chauffør/guide på transfers og udflugter
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Alle nævnte transfers og udflugter foregår i internationale grupper på maks. 14 personer og kun med TourCompass’ egne gæster
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke:

 • Fiskemarkedet Llelama i Negombo
 • Scenisk togtur fra Nanu Oya til Ella
 • Vandretur til Little Adams Peak i Ella og den ”9-buede bro” i Ella
 • Besøg på tefabrik i Ella
 • Ravana-vandfaldet og Buduruwagala-templet
 • Safari i Udawalawe Nationalpark
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder

REJSEN KORT FORTALT

Denne rejse tager dig til det sydlige Sri Lanka, der i sandhed repræsenterer Sri Lankas skønhed med sin gæstfrihed og enestående kultur- og naturoplevelser.

Efter den lange flyrejse får du en blød start i strandbyen Negombo kendt for sine brede, gyldne sandstrande. Her kan du slappe af og vænne dig tidsforskellen og de varmere temperaturer.

Dernæst går turen til den smukt beliggende by Kandy, der gennem flere generationer har formået at bevare dens unikke traditioner og kultur, som især kan opleves gennem musik og dans. Det er også her, at du kan besøge landets mest hellige tempel, Tandens Tempel, som siges at indeholde én af Buddhas tænder.

Fra Kandy skal du på en uforglemmelig togtur gennem Sri Lankas højland med frodige grønne bjerge, teplantager og vandfald til den hyggelige by Ella. I Ella oplever du Little Adam’s Peak og ”Den 9-buede bro” samt en tefabrik, da netop Sri Lanka er verdenskendt for sin Ceylon-te.

Herfra går turen sydover, hvor du gør stop ved vandfaldet Ravana Falls og Buduruwagala-templet kendt for sine imponerende klippeudskæringer, inden du når Udawalawe.

I Udawalawe skal du på en spændende jeepsafari, hvor du skal på udkig efter parkens vilde dyreliv bl.a. de mange elefanter.

Rejsen slutter i den charmerende og historiske kystby Galle, hvor du kan gå på opdagelse i det gamle, hollandske fort.

Har du ikke fået nok af Sri Lanka, kan du forlænge rejsen med badeferie ved en af Sri Lankas skønne strande i enten Mirissa eller Hikkaduwa.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Oplev Sri Lankas kulturelle hovedstad Kandy og dyk ned i buddhismen i det imponerende Tandens Tempel
 • Glæd dig til en scenisk togtur gennem det billedskønne højland til byen Ella og lad øjnene dvæle over udsigten fra Little Adam’s Peak
 • Kom tæt på Sri Lankas dyreliv i Udawalawe Nationalpark og mærk historiens vingesus i den charmerende kystby Galle
 • Tilvælg en afslappende badeferie i enten Mirissa eller Hikkaduwa

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra valgte lufthavn

Endelig er dagen kommet. I dag flyver du mod Sri Lanka fra din valgte lufthavn med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Colombo - Negombo

Du lander i Sri Lankas internationale lufthavn i udkanten af Colombo. Efter ankomst samler du din bagage op og går gennem immigrationen og ud i ankomsthallen, hvor din guide/chauffør venter dig med et TourCompass-skilt. Herefter bliver du kørt til dit strandhotel i Negombo, som er en kort køretur væk.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 3: Negombo på egen hånd

Der er ingen udflugter planlagt og du har dagen på egen hånd. Du kan slappe af i solen med en god bog eller podcast. Eller hvad med en dejlig gåtur langs Negombo brede strand, hvor palmerne svajer stille i den lette brise og farverige fiskerbåde med batikfarvede sejl står parkeret i det gyldne sand? Bølgerne kan til tider være lidt voldsomme, men heldigvis byder hotellet på en dejlig swimmingpool, som inviterer til et forfriskende dyp.

Hvis du ønsker at opleve lidt, kan du besøge lagunen syd for byen, som er et unikt vådområde, hvor du kan opleve et rigt dyreliv og de 100 km lange hollandske kanaler, der løber gennem byen, og som oprindeligt var en forsyningsvej til den hollandske administration.

Om aftenen kan du gå en dejlig tur langs stranden og nyde dagens sidste solstråler gå ned over havet.

Dag 4: Llelama fiskermarked i Negombo - Kandy

Negombo er oprindeligt en traditionel fiskerlandsby, hvilket du bliver mindet om på morgens udflugt. Du bliver hentet på hotellet og kørt til byens berømte fiskemarked, Llelama. Meget tidligt om morgenen kommer fiskerne i land med dagens fangst, som bliver solgt på markedet, men også til resten af øen. Det er en sjov oplevelse at overvære de lokale handle ind til dagens aftensmad – måske kan du lære lidt forhandlingsteknikker.

Efter besøget bliver du kørt retur til hotellet, hvor morgenmaden venter.

Herefter er der check-out og du bliver kørt til Kandy, som tager ca. 3 timer. Læn dig godt tilbage i sædet og sug de mange nye indtryk, der suser forbi vinduet, til jer.

Ved ankomst til Kandy er der check-in på hotellet og resten af dagen til fri disposition.

Kandy ligger smukt i en dal omgivet af grønne bjerge, teplantager, vandfald og floder. Byen er hjemsted for mange fine og gamle kolonitidsbygninger og midt i byen ligger søen, Kandy Lake. En slentretur rundt om søen kan varmt anbefales, og undervejs kan I slå jer ned på en bænk og nyde udsigten. Ved søens nordlige ende ligger Sri Lankas mest hellige buddhistiske tempel, Tandens Tempel, som har medvirket til, at Kandy i 1998 kom på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Kandy er også kendt som byen, der holdt fast i sin frihed længe efter, at resten af øen kom under kolonistyre, og netop i Kandy har man formået at bevare kulturen og de unikke traditioner, som i dag lever i bedste velgående gennem musik og dans.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 5: Kandy - Scenisk togtur fra Nanu Oya til Ella

En oplevelsesrig dag venter, og allerede fra morgenstunden har du en sjælden mulighed for at tage del af forberedelsen af din egen morgenmad i samarbejde med hotellets kok, hvis du har lyst.

Hen på formiddagen er der check-out og din guide/chauffør henter dig på hotellet og kører dig til togstationen i Nanu Oya, hvor du skal med det lokale tog til Ella. Du behøver blot at medbringe din håndbagage, da din guide/chauffør sørger for at køre din bagage hele vejen til Ella i bil.

Vi anbefaler, at I dagen forinden beder hotellet i Kandy om at lave en madpakke til jer inden afgang (mod tillæg). Det er dog muligt at købe frugt, snacks og drikkevarer ved de lokale sælgere, der går rundt uden for toget ved de forskellige stationer.

Det er en stor oplevelse at køre med tog i Sri Lanka. Det er ikke moderne tog som vi er vant til herhjemme, men vi kan garantere en oplevelse for livet. Du kommer ikke blot tæt på lokalbefolkningen, du får også oplevet den fortryllende natur, så sørg for at have kameraet klar. Gennem de store vinduer eller fra den åbne togvogn vil du opleve små, søvnige landsbyer og grønklædte bjerge, smukke teplantager og brusende vandfald, mens toget snegler sig afsted.

Efter ca. 3 timer ankommer du til Ella togstation. Din guide/chauffør står klar til at tage imod dig, og han kører dig det sidste stykke til hotellet i Ella, der ligger helt eventyrligt.

Efter check-in kan du nyde resten af dagen på egen hånd.

Om aftenen kan du gå en tur ned i byen og spise aftensmad på en af de hyggelige små cafeer eller restauranter langs hovedgaden – her er en skøn og afslappet atmosfære.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 6: Little Adam’s Peak – Den ”9-buede bro” - Besøg på tefabrik

I dag skal du ud at opleve, hvorfor Ella er så fantastisk! Efter morgenmaden venter nemlig en smuk vandretur til det lille bjerg Little Adam’s Peak, der er opkaldt efter sin storebror, Adam’s Peak, der er dobbelt så højt med sine 2.243 højdemeter.

Du bliver hentet på hotellet og kørt til startstedet for vandreturen. Turen til toppen af Little Adam’s Peak er overkommelig. Du kan nå toppen i et roligt tempo på ca. 1-1½ time. Ruten er relativ flad og du går ad små stier og gennem grønne teplantager. Måske er du heldige at møde teplukkere til og fra arbejde. Tag dig god tid så du kan nyde udsigten fra de forskellige udkigssteder. På det sidste stykke af ruten går du ad 350 trappetrin, som kan lyde af meget, men de fleste kan være med. På toppen belønnes du med en fantastisk udsigt over Sri Lankas betagende højland og bølgende bjerge.

Tilbage i bilen køres du videre til den ”9-buede bro”, som blev bygget under den britiske kolonitid. Du har helt sikkert set billeder af broen, hvis du har søgt på billeder af Sri Lanka, for det er ét af landets mest ikoniske og fotograferede vartegn. Broen er 30 meter høj og er udelukkende bygget af mursten, sten og cement – altså helt uden brug af stål.

Turen hertil er utrolig smuk. Langs togskinnerne kan du opleve firben, der putter sig i græsset samt egern og forskellige fuglearter, der gemmer sig i træerne.

Dér midt i den bjergrige natur, omgivet af frodige teplantager og høje, slanke træer står den ”9-buede bro”, som på sinhala hedder ”Ahas namaye palama”, hvilket betyder ”9-himmels-broen”. Når du står nedenfor broen og kigger op, kan du nemlig se ”9 himle” gennem broens 9 buer. Husk at være klar med kameraet, hvis du er heldige at opleve et tog passere.

Herefter vil der være frokost på en lokal restaurant.

Sri Lanka er verdensberømt for sin te-produktion og efter frokost besøger du derfor en tefabrik, hvor du får en rundvisning og oplever hele processen fra bladene bliver plukket, til teen står dampende i koppen. Flere af maskinerne, der bruges, er over 150 år gamle og teknikken har ikke ændret sig meget siden 1800-tallet – det er dybt fascinerende! Efter rundvisningen har du mulighed for at smage de forskellige typer te og sågar købe lidt med hjem.

Du bliver herefter kørt retur til hotellet.

Overnatning:
Dag 7: Ella på egen hånd

I dag er der ingen udflugter planlagt, og du kan derfor nyde Ella i eget tempo. Du kan vælge at slappe af ved hotellets pool og nyde den betagende udsigt eller udforske mere af området på egen hånd.

Overnatning:
Dag 8: Ella - Ravana Falls - Buduruwagala-templet - Udawalawe

Efter morgenmaden bliver du hentet på dit hotel og kørt mod Udawalawe. På vejen er der indlagt et stop ved det 25 meter høje vandfald Ravana Falls, som er opkaldt efter Sri Lankas tidligere Kong Ravana, som siges at have holdt prinsesse Sitha skjult i hulerne bag vandfaldet, også kendt som Ravana Cave.

Herefter fortsætter du til Buduruwagala-templet, som er berømt for sine imponerende og velbevarede klippeudskæringer, der dateres tilbage til det 9. eller 10. århundrede. Centralt i klippen er en 16 meter høj Buddha-statue omgivet af yderligere seks mindre statuer, der viser Buddha i forskellige meditationsstillinger. Detaljegraden og den kunstneriske præcision er yderst bemærkelsesværdig!

Du køres nu direkte til hotellet, hvor du har resten af dagen på egen hånd til bl.a. at nyde poolen og hotellets andre faciliteter.

Dag 9: Safari i Udawalawe Nationalpark

I dag skal du på en spændende jeepsafari i Udawalawe Nationalpark. Parken er ikke nær så besøgt som den nærtliggende nationalpark Yala, hvilket har sine fordele og giver en helt anden oplevelse.

Udawalawe Nationalpark blev etableret i 1972 og dækker et areal på mere end 300 km2. Parken er bedst kendt for sine store bestande af elefanter, ja faktisk findes her Sri Lankas største koncentration af elefanter, og det siges, at parken er hjemsted for intet mindre end 500 elefanter!

Landskabet er åbent, og flere steder er der anlagt store vandreservoirer, som tiltrækker især de mange elefanter.

Udover elefanter er der også mulighed for at opleve vandbøfler, læbebjørne, vildsvin, krokodiller, sambahjorte, makakaber, varaner og skældyr. Her lever også leoparder, men man skal være mere end heldig for at opleve dem. Er du fugleinteresseret kan du virkelig glæde dig, for her er både næsehornsfugle, biædere, isfugle, ellekrager, påfugle, ugler, storke og ørne.

Du kører rundt med en ranger, der kender parken ind og ud. Han ved om nogen, hvor dyrene færdes, og er ekspert i at tyde deres spor i det åbne landskab.

Husk din kikkert og kamera.

Efter safarien bliver du kørt tilbage til dit hotel, hvor du kan nyde din sidste aften i Udawalawe.

Dag 10: Udawalawe – Galle

Efter morgenmad og check-out bliver du hentet på hotellet og kørt til den charmerende by Galle, der ligger på Sri Lankas sydlige kyst. Galle er hjemsted for mange forskellige kulturer og traditioner og er tilmed en by fuld af farver og kontraster. Byen er delt i en ny og en gammel bydel. I den nye bydel finder du elektronikbutikker, markeder og masser af liv, mens den gamle bydel, med Galle Fort, byder på smalle gader, kolonitidsbygninger og hyggelige restauranter inden for de tykke, gamle mure. I modsætning til andre byer i Sri Lanka, smelter de to bydele sammen på forunderlig vis.

Ved ankomst er der check-in på hotellet og resten af dagen er til fri disposition.

Dag 11: Galle på egen hånd

Du har dagen på egen hånd til at udforske Galle i eget tempo.

Et absolut must er byens gamle fort, der er et af de ældste i Asien. Galle var i det 14. århundrede en vigtig havneby for søfarer, der sejlede mellem Asien og Europa. Da portugiserne i 1588 indtog Galle byggede de fortet for at forskanse byen mod fjender. Dette mislykkedes tilsyneladende i 1649, da hollænderne formåede at erobre Galle. Hollænderne videreførte og udbyggede fortet, som i 1988 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Galle Fort udgør i dag byens gamle bydel og inden for de gamle, bastante murer summer det af liv. Så snart du går ind ad fortets hovedport, mærker du straks den særlige atmosfære og bliver hurtigt ramt af historiske vingesus. Spadser forbi de klassiske kolonitidsbygninger og frem til det ikoniske hvidmalet fyrtårn, der ledte handelsskibene sikker ind i Galle Havn. Fortsæt evt. rundt om volden og oplev de forskellige bastioner, inden du vover dig ind på de smalle brostenbelagte gader med fine specialbutikker, museer, kunstgallerier, restauranter og cafeer.

Om aftenen kan du gå en tur på den gamle bymur og nyde udsigten over det glimtende hav, inden du slår dig ned på en af de hyggelige restauranter. Mange af restauranterne serverer lækre fisk- og skaldyrsretter, men du kan også finde restauranter, der serverer italienske og lokale retter.

Dag 12: Hjemrejsen starter

I dag begynder din hjemrejse. Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Colombo. Herfra flyver du mod Europa med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i din valgte lufthavn efter en mindeværdig og oplevelsesrig rejse.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Badeferieforlængelse i Mirissa
3 nætter

Det bedste tidspunkt at besøge Mirissa er i perioden december til april.

Mirissa er en dejlig strandby på Sri Lankas sydlige spids. Byen er rolig og her hersker en dejlig afslappende atmosfære, hvor du virkelig kommer ned i gear. Med sine svajende kokospalmer ind over stranden og sit klare, lune vand, er Mirissa et sandt ferieparadis.

Mirissa er også kendt som ét af de bedste steder i Sri Lanka at spotte hvaler, og delfiner er heller aldrig langt væk. Det lune Indiske Ocean giver nemlig de fantastiske kæmper enestående levebetingelser og der er mulighed for at opleve både blåhvaler, finhvaler og kaskelothvaler.

Vindene og strømmene kan være stærke her på denne kyststrækning, også i højsæsonen. I så fald kan du ty til poolen eller besøge den nærtliggende strand, Secret Beach, hvor der er skabt en lille pool af de omkringliggende klippesten, som beskytter stranden mod bølger. Det er det perfekte sted at svømme og slappe af.

Er du til snorkling, er et af de bedste steder ved Perrot Rock. Her er vandet forholdsvist roligt, da bugten er beskyttet af et rev længere ude. Her er rig mulighed for at opleve flotte, farverige fisk, og hvis du er heldig, kan du også opleve havskildpadder.

Langs strandene finder du en håndfuld gode restauranter, og her kan du nyde lækre grillede fisk og skaldyrsretter, mens bølgerne slår ind mod land et par meter væk.

Et perfekt og populært sted at se solen gå ned er Coconut Tree Hill, som er dækket af kokospalmer. Her er en lokal bar, hvor du kan nyde lidt koldt i glasset, mens himlen farves i de flotteste farver.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på hotel med halvpension samt transfers.

Badeferieforlængelse i Hikkaduwa
3 nætter

Det bedste tidspunkt at besøge Hikkaduwa er i perioden december til marts.

Hikkaduwa ligger på Sri Lankas sydvestlige kyst og er en skøn ferieby med masser af liv. Langs kysten løber hovedgaden Galle Road, og her ligger hoteller, spisesteder, dykkerskoler, små kiosker og butikker på stribe.

Byens helt store trækplastre er de gyldne sandstrande med finkortet sand og vajende kokospalmer. Ud for byens vestlige strande, Hikkaduwa Beach og Turtle Beach, har man sat stendiger for at bryde bølgerne, hvilket gør strandene ideelle til svømning og badning. Ude ved stendigerne finder du det koralrev, der har gjort byen så populær blandt dem, der holder af at dykke og snorkle. Foruden det smukke koralrev kan du nemlig opleve farverige fisk og store havskildpadder. Vidste du, at ud af verdens 7 havskildpaddearter yngler 5 af dem i Sri Lanka?

Er du derimod til store bølger og vindsurfing, skal du tage til Narigama Beach, der ligger mod øst. Her er både en surferskole og mulighed for leje af surferudstyr.

Ønsker du at opleve en helt anden side af Hikkaduwa, kan du gå væk fra hovedgaden og længere ind i landet. Her ligger huse i frodige omgivelser, børn leger på de støvede veje og små boder og butikker sælger friske frugter. Her oplever du en stilhed, som ikke findes tættere på stranden.

Efter en dag på stranden kan du besøge en af de hyggelige strandrestauranter, hvor menuerne bugner af lækre fisk og skaldyrsretter. Især hummer er populær i Hikkaduwa.

Ved solnedgang kan du tage en slentrelur langs stranden med tæerne begravet i sandet til lyden af bølgeskvulp.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på hotel med halvpension samt transfers.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
KOM MED PÅ EVENTYR
Relaterede rejser
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. 

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialister og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hver destination har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer