TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
15 dage

Det bedste af Australien

Oplev Australiens store kontraster. Fra landets to største byer, Melbourne og Sydney til den røde ørken med Uluru. Slut af i tropiske Cairns og besøg Great Barrier Reef eller verdens ældste regnskov.

Det bedste af Australien
Det bedste af Australien
15 dage
ForsideOceanienAustralienDet bedste af Australien

Det bedste af Australien

Oplev Australiens store kontraster. Fra landets to største byer, Melbourne og Sydney til den røde ørken med Uluru. Slut af i tropiske Cairns og besøg Great Barrier Reef eller verdens ældste regnskov.

ForsideOceanienAustralienDet bedste af Australien
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Melbourne og hjem fra Cairns med mellemlandinger undervejs
 • Indenrigsfly fra Melbourne til Uluru/Ayers Rock + Uluru/Ayers Rock til Sydney + Sydney til Cairns
 • Transfer fra/til lufthavnene i Australien
 • 3 overnatninger i Melbourne
 • Halvdags guidet gåtur i Melbourne
 • 2 overnatninger ved Uluru/Ayers Rock
 • Solnedgangstur ved Uluru inkl. bobler
 • Solopgangstur ved Uluru og vandretur i Kata Tjuta nationalpark
 • Entré til Uluru & Kata Tjuta Nationalpark
 • 4 overnatninger i Sydney
 • Halvdags guidet byrundtur i Sydney
 • 3 overnatninger i Cairns
 • Mulighed for tilkøb af div. udflugter
 • Mulighed for at forlænge rejsen med badeferie i Port Douglas eller flere naturoplevelser i Darwin
 • Individuel rundrejse, hvor alle udflugter foregår i internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen

REJSEN KORT FORTALT

Denne rejse er fyldt med kontraster!

Fra de kosmopolitiske storbyer Melbourne og Sydney til den oprindelige befolknings tidløse historie, der er sunget frem af forfædrene i Australiens Outback ved Uluru og Kata Tjuta.

Rejsen sluttes af i det tropiske nord med varme og afslapning og mulighed for store naturoplevelser ved Great Barrier Reef og verdens ældste regnskov ved Cape Tribulation.

Du rejser fra den ene UNESCO bevaringsværdig seværdighed til den anden, og oplevelserne står i kø for at overbevise dig om, at Australien må være et af de mest fascinerende lande i verden.

Velkommen Down Under!

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Besøg Australiens fascinerende storbyer Melbourne og Sydney
 • Tag med ud i Outbacken og få en spændende indsigt i den oprindelige befolknings historie og oplev den mægtige Uluru
 • Mærk den tropiske varme i Cairns, som er udgangspunkt for ture til bl.a. Great Barrier Reef og verdens ældste regnskov
 • Mulighed for badeferieforlængelse til Port Douglas eller til Northern Territories spektakulære nationalparker ved Darwin

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag er der afrejse fra valgte lufthavn. Turen går mod Australien med mellemlandinger undervejs.

Dag 2: Ankomst i Australien

Endelig sætter du foden på australsk jord. Måske du allerede i lufthavnen, bliver mødt af det første ”G’day, mate”, som er en af de mest brugte hilsner i Australien.

Fra lufthavnen er der transfer til dit hotel. Hvis ikke værelset er klar ved ankomsten, kan du få bagagen opbevaret og begive dig ud i byen.

Du krydser mange tidszoner, når rejser går fra Europa til Australien og selvom det kan være svært, er det bedst at forsøge at holde sig vågen denne første dag, så man hurtigt får kroppen indstillet på den australske tidszone. Den bedste kur mod jetlag er lys, frisk luft og rigeligt med vand at drikke.

Melbourne er en pragtfuld by, og vi kan varmt anbefale en slentretur langs Yarra floden på denne første dag.

Dag 3: Byrundtur i Melbourne

Efter morgenmaden – evt. på en af de nærliggende caféer – er det tid til at se nærmere på byen. Du skal på guidet vandretur gennem byens smalle gyder og arkader, der ligger som et fintmasket netværk i centrum af byen. Undervejs fortæller guiden om byens historie og kultur. Murerne i de smalle gader er præget af gadekunst, og hele området kan ved første øjekast virke lidt forsømt – men tag ikke fejl, det er et af byens mest hippe områder! Spørg evt. guiden efter tips til, hvor det er godt at spise frokost efter turen.

Bemærk at du selv skal komme hen til byrundturens startsted; du finder adressen på din voucher – du kan enten gå derhen eller tage en taxa.

Resten af dagen er fri, så du på egen hånd kan udforske Melbourne.

Tag f.eks. sporvognen til strandforstaden St. Kilda. Hvis du tager herud sidst på eftermiddagen, kan du være heldig at se den lille koloni af dværgpingviner gå i land omkring solnedgangstid.

I bydelen Fitzroy, finder du mange af byens skjulte perler. Mikrobryggerier ligger side om side med hippe caféer. Lidt vest for Fitzroy finder du Carlton – bedre kendt som Little Italy.  Maden her er næsten mere autentisk end i Italien.

Dag 4: Melbourne på egen hånd

Dagen er til rådighed til at udforske det, du ikke nåede i går.

Er du historieinteresseret, kan vi varmt anbefale et besøg i Melbourne Old Gaol, hvor den berømte og berygtede bushranger, Ned Kelly blev hængt i 1880.

Husk også at gå forbi Queen Victoria Market, hvor du kan købe nærmest alt, hvad hjertet begærer.

Har du lyst til at opleve nogle af områderne i Melbournes omegn, så se vores store udvalg af udflugter. Vi anbefaler, du køber disse ture hjemmefra sammen med rejsen, da der ellers kan være stor risiko for, at de er udsolgt.

Dag 5: Fly fra Melbourne til Uluru/Ayers Rock - solnedgang over Uluru

Der er transport til lufthavnen, hvorfra du flyver ind til Australiens røde hjerte; Outbacken. Kontrasten i dag vil være stor! Fra den pulserende storby med liv i gaderne til den lille bitte by, Yulara, som ligger midt i den røde ørken. Fra lufthavnen går der en gratis transferbus ind til den lille by, hvor dit hotel ligger.

Har du tid og lyst, er der om eftermiddagen mulighed for at deltage i nogle af byens gratis aktiviteter. Spørg på dit hotel, hvad der sker, hvornår.

Sidst på dagen venter et af turens helt store højdepunkter, solnedgangen over Uluru. Det er magisk at se den store sten skifte farve efterhånden som solen går længere og længere ned, og det er ikke svært at forstå, hvorfor området er meget helligt for den oprindelige befolkning.

Husk også at læne hovedet tilbage og nyd stjernehimmelen. En kæmpe kontrast til Melbournes mange lys!

Dag 6: Solopgangstur ved Uluru og vandretur i Kata Tjuta

Dagen begynder tidligt, hvor du bliver hentet af en bus, som tager dig med ud i mørket. I går oplevede du en solnedgang over Uluru. I dag skal du se solen stå op over Uluru. I vores øjne er det ikke det samme – og begge dele er et absolut must på en Australien rejse.

Det er en fascinerende oplevelse at stå midt i den australske Outback og småfrysende vente på at solen står op. Selvom dagene kan blive meget varme herude i ørkenen, er nætterne ofte kolde, da der ikke er noget til at holde på varmen, efter solen er gået ned.

Når solen står højt på himmelen, fortsætter du til klipperformationerne, Kata Tjuta, hvor bussen tager dig godt 50 km mod vest.

Også området omkring Kata Tjuta er helligt for den oprindelige befolkning, og der er steder, man som turist aldrig kommer til at besøge. Heldigvis er der også mange steder, som er tilgængelige, og en af de mest populære vandreture gennem de smukke klippeformationer, er turen gennem Walpa Gorge. Undervejs fortæller guiden mere om geologien på dette forunderlige sted. Måske får du svaret på, hvad ”Kata Tjuta” egentlig betyder?

Resten af dagen er til fri disposition, og du kan enten vælge at tilkøbe en ekstra udflugt eller benytte dig af nogle af de gratis aktiviteter, der er i Yulara.

Dag 7: Fly fra Uluru/Ayers Rock til Sydney

Det er igen tid til et sceneskift – næste stop er Australiens største by Sydney! Fra hotellet tager du den gratis transfer til lufthavnen. Afgangene er tilpasset flyafgangene – spørg på dit hotel, hvornår bussen afgår.

Ved ankomst i Sydney vil du med det samme opleve forskellene mellem Melbourne og Sydney. Sydneys brede gader, som leder dig ned til Operahuset, står i skærende kontrast til Melbournes smalle graffitiudsmykkede gyder.

I Sydney er der transport fra lufthavnen til dit hotel. Hvis ikke dit værelse er klar ved ankomsten, kan du få bagagen opbevaret, mens du går ud og indtager byen.

Start evt. med at gå ned til Bennelong Point og Sydney Operahus. Vest for operahuset ligger det gamle kvarter, The Rocks, som byder på gamle bygninger, hyggelige caféer og fashionable butikker og gallerier. Fortsæt evt. helt ud til Barangaroo Reserve og se verdens største naturlige havn, Sydney Harbour, fra en helt anden vinkel. Går du hele vejen forbi Barangaroo Wharf, kommer du til King Street Wharf, hvor du finder nogle af byens bedste restauranter.

Velkommen til Sydney!

Dag 8: Byrundtur i Sydney

Først på formiddagen skal du på en spændende byrundtur i Sydney. Højdepunkterne er mange, og turen vil give et godt overblik over byen, så du nemt kan planlægge, hvad du vil vende tilbage til og udforske nærmere. Operahuset, botanisk have, det gamle kvarter; The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park, Chinatown, Bondi Beach m.m. er alle på listen i dag. Turen i dag giver dig et godt overblik over byen, og guiden giver et fint indblik i byens historie.
Bemærk at du selv skal komme hen til byrundturens startsted; du finder adressen på din voucher.

Resten af dagen er til fri disposition – evt. til at vende tilbage til nogle af stederne fra formiddagens byrundtur.

Det er også muligt at tilkøbe et par udflugter om eftermiddagen.

En af dagene i Sydney, skal du huske at nyde solnedgangen fra den botaniske have med udsigt mod operahuset.

Dag 9-10: Sydney på egen hånd

De næste par dage er til rådighed til at opleve Sydney på egen hånd. Og det er nok at tage sig til! Sydney byder på et hav af rigtig gode museer og andre spændende aktiviteter, men det er også tillokkende blot at slentre gennem byen og måske spise en frokostsandwich på en bænk i botanisk have med udsigt til operahuset.

Strandene er et kapitel for sig. Som forstæder ligger de på rad og række og har hvert deres særpræg.

Det er tit godt vejr i store dele af Australien, og australiere tilbringer generelt megen tid udendørs. Enhver park med respekt for sig selv har grill-faciliteter til fri afbenyttelse, og ingen steder i verden er picnic-sektionen i supermarkerne så stor som her. Det ses også på strandene, hvor der generelt er rigtig gode omklædnings- og brusefaciliteter. Så tag evt. badetøjet med i tasken og begiv dig afsted til en af de over 100 strande, du finder i Sydney og omegn.

Måske har du lyst til at tage på en guidet tur enten i eller udenfor byen – også her er der masser af muligheder. Se herunder. Vi anbefaler, du køber disse udflugter sammen med rejsen, da der på en del af turene ofte er udsolgt uger og måneder i forvejen.

Dag 11: Fly fra Sydney til Cairns

Du bliver kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver mod nord til Cairns.

Ved ankomst til Cairns mærker du hurtigt, at du nu befinder dig i det tropiske klima med høje temperaturer og høj luftfugtighed. Og her er frodigt! Hibiscus, frangipani, heliconia – de er her alle sammen, de eksotiske planter.

Cairns er en livlig by. Her er masser af aktiviteter, caféer, restauranter og butikker. Her er ingen strand – men for at kompensere for dette, har man midt i byen bygget en stor kunstig lagune, hvor du både kan nyde solen og bade.

Brug evt. eftermiddagen her og væn dig til lydene i det tropiske.

Dag 12-13: Cairns på egen hånd

Dagene er til rådighed. Der er så mange spændende aktiviteter med Cairns som udgangspunkt, at vi lader det være op til dig, hvad du har lyst til.

Vi synes naturligvis, at en tur på Great Barrier Reef er et must, når man er på disse kanter. Men du må heller ikke snyde dig selv for verdens ældste regnskov, Daintree Rainforest. Det er også det eneste sted i verden, at to UNESCO-steder ligger side om side. Her mod nord ligger Great Barrier Reef nemlig tæt på kysten. Og da regnskoven går helt ned på stranden, støder de to steder faktisk næsten sammen.

Toget op til den lille by, Kuranda i regnskoven er også meget charmerende – eller hvad med en raftingtur på en af floderne omkring Cairns?

Mulighederne er mange – vælg selv!

Dag 14: Afrejse fra Cairns

Rejsen til Australiens højdepunkter er ved at være ved vejs ende. Det er tid til at købe de sidste souvenirs, inden turen går mod lufthavnen, hvorfra du flyver hjem til Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 15: Ankomst Danmark

Du lander hjemme i Danmark efter en dejlig og oplevelsesrig rejse.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Nationalparkoplevelser i det tropiske nord
4 nætter

Oplev den fantastiske UNESCO-listede nationalpark, Kakadu Nationalpark på denne forlængelse til delstaten Northern Territory.

Du har fire overnatninger i Darwin, som du måske kender fra filmen, ”Australia”?

Den første heldagstur går til Kakadu Nationlparken, hvor du både skal sejle på de krokodillefyldte floder, og høre mere om den oprindelige befolknings helt særlige tilknytning til stedet.

Du besøger også den lidt mindre kendte men mindst lige så smukke nationalpark, Litchfield, hvor det er muligt at svømme i nogle af de flotte vandfald.

Denne forlængelse er især velegnet i perioden maj-oktober, da der her er tørtid i den nordlige del af Australien. Hvis du ønsker du at komme på forlængelsen i regntiden fra november-april, er det vigtigt du kontakter din rejsekonsulent inden bestilling, da turene til Kakadu og Lichtfield nationalparkerne blot afgår 1-2 gange om ugen i den periode.

Afslapning i det tropiske, nordlige Queensland
3 nætter

Forlæng rejsen med et par afslapningsdage i den hyggelige by, Port Douglas, nord for Cairns. Her er gode restauranter, masser af shoppingmuligheder og en afslappet atmosfære.

Storbyforlængelse i Singapore
3 nætter

Forlæng rejsen med en spændende storbyferie til Singapore og fald pladask for Østens topmoderne metropol.

Den lille ø-stat er med sine blot 721,5 km2 Sydøstasiens mindste land og hvad det lille veludviklede land ikke har i størrelse, har det til gengæld i oplevelser.

Glæd dig til at opleve det arkitektoniske Marina Bay Sands, slentre en tur i det grønne åndehul Gardens by the Bay, gå shop-amok på Orchard Road, drikke Singapore Slings på Raffles Hotel og sidde i det 165 meter høje pariserhjul, Singapore Flyer, hvorfra du har en fænomenal udsigt over de mange futuriske skyskrabere og havnen.

Det der også er fedt ved Singapore er, at det er en smeltedigel af kulturer, og folk lever med respekt og forståelse for hinanden med buddhistiske templer, moskeer, kirker og hindutempler side om side. Singapores mangfoldighed kan især opleves i de charmerende bydele Little India, China Town og det arabiske og malajiske kvarter Kampong Glam. Her kan du suge stemningen til dig, mens du forføres af de fine farverige huse og duften af krydderier og jasmin.

Det multikulturelle samfund afspejles også i de mange delikate madoplevelser rundt omkring i byen. Er du til autentisk streetfood kan du besøge et af de kendte hawker centre, eller er du mere til eksklusive Michelin-restauranter, så læg vejen forbi den særlige madgade Keong Saik Road og oplev nogle af Singapores bedste restauranter.

Andre populære og hippe kvarterer er det farverige Haji Lane i Kampong Glam og Art Deco området Tiong Bahru. Begge kvarterer er kendt for sine hyggelige cafeer, spændende restauranter og butikker samt flot gadekunst.

En stor kontrast til det pulserende storbyliv er den lille ø Sentosa Island, som byder på dejlige sandstrande og et utal af seværdigheder og aktiviteter for hele familien som bl.a. Universal Studios og forskellige adventureparker.

Lyder Singapore fristende?

Forlængelsen inkluderer 3 nætters ophold på hotel med morgenmad, fly til Singapore samt transfers.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Oceanien
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vores Oceanien-specialist og har over 26 års erfaring med rejser i Oceanien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
KOM MED PÅ EVENTYR
Relaterede rejser
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. 

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialister og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hver destination har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer