TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler5 steder du kan opleve dyr i Latinamerika

5 steder du kan opleve dyr i Latinamerika

05.02.2019
Vis alle indlæg

Jaguar i Amazonas

Jaguarer, tukaner, blåfodede suler og kæmpeskildpadder er nogle af de eminente dyreoplevelser, du kan få i de Latinamerikanske lande.

Pak vandrestøvlerne, badetøjet og de store forventninger ned og tag til Latinamerika.

Herunder får du 5 steder, hvor du kan opleve dyr i Latinamerika.

Galapagosøerne, Ecuador

Kæmpeskildpadder, Galapagos

Kæmpeskildpadder, leguaner, blåfodede suler, Darwins finker, søløver, pingviner og krabber er bare et lille udsnit af de fascinerende dyr, der lever på Galapagosøerne i Ecuador.

Galapagospingvinen er et af de unikke dyr, der lever på den vulkanske ø-kæde. De charmerende pingviner er omkring 0,5 m høje og vejer kun 2,5 kg. Pingvinarten, der desværre er truet, er den eneste pingvinart, der lever på den nordlige side af ækvator.

Den blåfodede sule er et sjovt bekendtskab. Den lidt spøjse fugls kendetegn er dens blå fødder, mens dens krop og hoved er hvidt og vingerne er brune. De blåfodede fugle er særligt festlige at opleve, når parringssæsonen går i gang, da de spiller op til familieforøgelse med imponerende dansetrin.

Endnu en kæmpeoplevelse, og en af øens absolutte attraktioner, er kæmpeskildpadderne fra Galapagos. De gigantiske væsner er de største af sin art, kan veje op mod 250 kg, blive op til 1,5 m lange og leve over 100 år. At opleve dem på nært hold vil tage pusten fra dig.

Vidste du, at Galapagosøerne er det sted i verden, der har flest unikke dyrearter?

Amazonas Regnskov, Peru

Kaimaner i Amazonas

I den peruvianske del af Amazonas er der både store dyreoplevelser til lands, til vands og i luften.

Oplev f.eks. de særegne tukaner med det karakteristiske næb, den lange hale, den kompakte krop og de kontrastfulde farver. Tukanerne er mellem 30 og 60 cm og lever bl.a. af frugt, fugleæg og insekter. For at se den specielle fugl, skal du kigge op i træernes kroner, hvor de flyver fra trætop til trætop.

Kaimanerne er på en og samme tid et uhyggeligt og yderst interessant bekendtskab. Du kan bl.a. opleve det enorme dyr i Sandoval-søen – både den sorte kaiman, der kan måle op mod 4 m eller den mindre og mere almindelige brillekaiman. Når mørket er faldet på, lyser kaimanernes øjne op i røde nuancer, hvis du lyser på dem med en lommelygte.

I den peruvianske del af Amazonas kan du også være heldig at opleve de fascinerende jaguarer, der bl.a. lever i naturreservatet Tambopata Candamo. Jaguaren er et utroligt smukt dyr, men du skal holde øjne og ører åbne samt besidde en god portion held, hvis du skal have et glimt af Sydamerikas største kattedyr.

Vidste du, at den enorme regnskov dækker 60 % af landet?

Pantanal, Brasilien

Hyacintara i Pantanal

Pantanal har et fascinerende dyreliv med mere end 600 forskellige fuglearter og et utal af pattedyr og reptiler. Du kan f.eks. opleve den lidt sjovtudseende kapivar – og det er et dyr, der ikke så let går i glemmebogen. Kapivaren, der er den største gnaver i verden, kan blive op til en halv meter høj, veje op mod 68 kg og minder på mange måder om et stort marsvin. Kapivaren er en god svømmer, spiser omkring 2,5 til 3,5 kg vandplanter og græs om dagen og er faktisk ret charmerende.

Hvis du kigger op, kan du være heldig at opleve et af Pantanals smukkeste dyr, nemlig hyacintaraen. Hyacintaraen er med sine smukke blå og gule farver et fascinerende syn. Araen er verdens største papegøje og kan blive op til 1 m lang. Selvom den blå skønhed er truet, er der en god chance for at opleve den i Pantanals sumpområde.

Endnu en charmerende og finurlig skabning i Pantanal er kæmpemyreslugeren, der kan blive op til 2 meter lang, vejer mellem 18 og 45 kg og lever af op mod 30-35.000 myrer om dagen. Det spidse hoved, de korte ben og den lange hale, der alene kan blive op til 60-90 cm, er med til at gøre det unikke dyr særegent. De lever i forskellige habitater som regnskov, savanner og skovområder.

Vidste du, at Pantanal er verdens største vådområde med et areal på mere end 200.000 km²?

Tortuguero Nationalpark, Costa Rica

Babyskildpadder-Tortuguero-Nationalpark

Det helt store trækplaster på et besøg til Tortuguero Nationalpark er de yndefulde havskildpadder, der findes i 4 forskellige arter. Den grønne havskildpadde har f.eks. en vægt på mellem 160 og 230 kg fordelt på 1-1,5 m og lever bl.a. af grønne planter.

Udover de unikke havskildpadder byder parken også på et væld af Costa Ricas andre eminente dyreoplevelser. Oplev f.eks. det charmerende og dovne dyr, der sover op til 18 timer af døgnets 24 timer. Dovendyret, som du helt rigtigt har gættet, lever i træernes kroner og begiver sig kun ned herfra én gang ugentligt. Kig op og se efter det lille, pelsede dyr, der hænger med hovedet nedad.

Er du til de mindre og mere farvestrålende dyr, skal du holde godt øje med den rødøjede træfrø. Den flerfarvede frø kan være svær at få øje på, men så snart de røde øjne er åbne, står den i kontrast til den grønne regnskov. Frøen er aktiv om natten og spiser insekter som fårekyllinger og møl.

Vidste du, at Tortuguero Nationalpark har en kyststrækning på 35 km. og er et af verdens vigtigste steder at lægge æg og udklække dem for de 4 skildpaddearter, der lever i parken?

Torres del Paine, Chile

Guanacoer i Torres del Paine

Torres del Paine Nationalpark er, udover at byde på gudesmuk natur, også hjem for en lang række spændende fauna.

Hvis du er til fugleliv er, kondorerne et vidunderligt syn. Kondoren er en af verdens største fugle og har et vingefang på op mod 3,2 meter. Kig op på de smukke bjergtoppe, der pryder nationalparken, og du kan være heldig at se den store fugl svæve henover himlen.

Guanacoen, der minder om lamaen, er også et skønt dyr, du kan opleve på Torres del Paines sletter. Dyrene har fire gange så mange røde blodlegemer, som vi har, og det er grunden til, at de kan leve i op til 4.000 m over havets overflade. Guanacoerne er sociale og lever i grupper på op mod 400 om vinteren.

Et af tilløbsstykkerne i nationalparken er uden tvivl den patagoniske puma. Pumaen lever i størst antal i den østlige del af parken, men du skal have tålmodighed, hvis du skal være så heldig at opleve de unikke dyr – det er ikke garanteret, at du vil se den, men heller ikke en sjældenhed. Pumaen lever bl.a. af guanacoer, kan blive op til 2,5 m. lang og har en hale på omkring 75 cm.

Vidste du, at Torres del Paine blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 1978?

Oplev Latinamerikas unikke dyreliv på:

I Latinamerika lever der utroligt mange smukke, unikke, faretruende og betagende dyr.

Har du brug for hjælp til, hvilket land du skal besøge, så tøv ikke med at tage kontakt til vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Tag af sted og få dyreoplevelser, du aldrig glemmer.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende