TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerKoyo i Japan – efterårets farvestrålende fænomen

Koyo i Japan – efterårets farvestrålende fænomen

25.03.2019
Vis alle indlæg

Koyo i Kyoto

Japan er de kulturelle forskelles land.

Nyt og gammelt, traditioner og moderne liv går hånd i hånd i dette østasiatiske land.

Men Japan byder også på enestående naturfænomener.
Et af dem er koyo.

Hvad er koyo?

Når efteråret kommer til Japan, falder de smukke efterårsblade af træerne over alt i Japan.

Fænomenet hedder koyo – eller momijigari – og er naturens efterårssvar på forårets populære kirsebærblomstring.

Koyo klæder landskabet i smukke efterårsnuancer som gul, orange og rød, og kan være lige så fortryllende som kirsebærtræernes lyserøde kroner i forårsmånederne.

Under koyo er det særligt de rødlige blade fra de japanske ahorntræer, også kaldt momiji, der er et enestående syn. De smukt formede blade med de changerende røde nuancer giver Japan et eventyrligt udseende i efteråret. Og faktisk er det det samme japanske tegn, der betyder såvel ”efterårsfarver” og ”ahorntræ”, og de japanske ahorntræers blade er da også synonym med efterårsbegivenheden.

Hvornår er koyo?

Gingkotræer i Tokyo

Koyo kan opleves i hele landet, men ligesom kirsebærblomstringen først forekommer i syd pga. varmen, starter koyo i den nordlige del af Japan.

Efterårsfænomenet starter omkring medio september og spreder sig sydpå, når efteråret gør sit indtog i de forskellige dele af Japan. Koyo varer frem til december, og du kan opleve de vidunderlige efterårsnuancer i omkring 20 til 25 dage i hvert område.

Koyo-tiden er populær blandt japanerne og har været det i flere årtier. Og besøgende fra hele verden har også fået øjnene op for fænomenet.
Det fortryllende efterår kan opleves i de japanske naturområder, men også i de japanske storbyer.

Hvornår kan du opleve løvfaldet i de japanske byer?

Alt efter hvor du er i Japan, kan du opleve koyo-fænomenet på forskellige tidspunkter i løbet af efteråret. Tidspunkterne er cirka-tidspunkter, men kan ændres, da vejret kan være uforudsigeligt.

 • I Kanazawa kan du opleve efterårsfarverne fra starten af november.
  Et af de smukkeste steder, du kan opleve koyo-fænomenets bjergtagende farver er i Kenrokuen-haven, der er en af Japans flotteste.
 • I Tokyo kan du opleve Koyo i slutningen af november og starten af december.
  Du får et spektakulært syn, hvis du går en tur nedad Icho Namiki – og kendt som Gingko Avenue i hovedstaden. De gule trækroner skaber en udsøgt allé på hver sin side af vejen. Du kan også gå en tur i Koishikawa Korakuen-haven, der også byder på et unikt efterårsøjeblik
 • I Kyoto kan du opleve koyo omkring midt-slut november.
  Den gamle by er et af de smukkeste steder, du kan opleve koyo, når parkerne omkring byens mange templer prydes af de smukke ahorntræers efterårsblade. Du kan f.eks. gå en tur ved Tofukuji- eller Kiyomizudera-templet, der er et malerisk syn.
 • I Osaka kan du opleve efterårsfænomenet flere steder i slutningen af november/start december.
  Oplev f.eks. gingkotræerne i slotsparken i hjertet af byen og langs vejen Midosuji, hvor omkring 800 træer står plantet. Lidt uden for Osaka kan du også få ekstraordinær oplevelse, når du går på den 280 m. lange Star Swing-bro i Hoshida-parken. Her får du en 360 graders vue udover de smukke trætoppe.
 • Hiroshima byder også på særegne koyo-oplevelser omkring midten af november.
  Oplev alle efterårets farver ved Mitaki-dera-templet i byen eller tag til Miyajima-øen lidt uden for Hiroshima, der er kendt for sit flydende tempel og Momiji manju-boller (ahornbladboller), der er formet som et ahornblad.

Koyos enestående natur

Koyo i Hiroshima

Du kan opleve ahorntræernes blade over hele landet.

Efterårets favorittræer gror i mange japanske haver og ved templer.

Udover de ikoniske røde ahornblade er der en lang række andre smukke træer, der er med til at farvelægge den japanske efterårssæson i smukke nuancer.

Et af de andre populære træer i efteråret er ginkgotræet. Gingotræets blade forskønner den japanske efterårsnatur med smukke gule nuancer, der står i formidabel kontrast til de røde ahornblade. Selvom man måske skulle tro, at det var kirsebærtræet, er gingkotræet faktisk Tokyos symbol, når det gælder træer.

Derudover kan du også opleve nanakamadotræet, det japanske lærketræ eller kirsebærtræets blade i efterårsmånederne

Oplev Japan i efterårsfarver på:

Japan er et land, du skal unde at opleve mindst én gang i livet.

Hvis du gerne vil se det asiatiske land indhyllet i smukke efterårsblade, er det i koyo-tiden, du skal rejse.

Er du i tvivl om, hvilken en rejse der er perfekt til dig, så ring til vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe dig på din næste drømmerejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende