TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler7 seværdigheder du skal se i Tokyo

7 seværdigheder du skal se i Tokyo

05.10.2017
Vis alle indlæg

Tokyo

Tokyo er Japans hovedstad og verdens største by. Millionbyen huser mere end 37 millioner indbyggere, og er spækket med spændende kontraster.

Storbyen er et moderne mekka med skyskrabere, højteknologi og luksuriøse shoppingcentre, men der er stadig plads til traditionerne. Tokyos gader bugner af kejserpaladser, kimonoer og geishaer.

Nutidens Tokyo er et sammensurium af tidsaldre, hvor du både kan opleve Japans ældgamle traditioner og det moderne, japanske storbyliv.

Læs vores liste med 7 seværdigheder du skal se i Tokyo og find ud af, hvad du ikke må gå glip af i verdens største by.

1. Besøg det verdensberømte gadekryds i Shibuya

kryds

En af Tokyos mest fotograferede seværdigheder er det verdensberømte gadekryds i bydelen Shibuya, som menes at være et af de mest trafikerede steder i verden. Her vrimler det med tusindevis af travle japanere, som krydser den store gade på alle tider af døgnet.

Gadekrydset er en spændende seværdighed i Tokyo, fordi man virkelig kan mærke, at man befinder sig i verdens største by, når man krydser Shibuya-gaden. Udover det fotogene lyskryds, byder bydelen også på masser af restauranter, shoppingmuligheder og et pulserende natteliv, hvor du kommer helt tæt på Tokyos hypermoderne storbyliv.

2. Udforsk Hamarikyu-haven

Hamarikyu-park

Et andet must at opleve i storbyen er Hamarikyu-haven, som er et grønt område i det centrale Tokyo. Parken, der vender ud mod bugten, er en af de mest naturskønne seværdigheder i Tokyo, hvor besøgende kommer for at få pusten fra det hæsblæsende storbyliv.

Som noget helt usædvanligt har parken saltvandssøer, hvor vandspejlet stiger og falder med tidevandet. Parken blev opført omkring år 1600. Kontrasten mellem parken og Tokyos moderne skyline er meget sigende for Japan den dag i dag.

3. Oplev Sensoji – Tokyos ældste tempel

Sensoji

I den gamle bydel Asakusa får du et spændende indblik i Japans gamle kulturelle traditioner.

Modsat resten af Tokyo, er Asakusa-området ikke spækket med moderne skyskrabere. Det giver en særlig stemning på gaderne i Asakusa, hvor Tokyos ældste tempel ligger.

Templet hedder Sensoji og er en stor seværdighed i Tokyo, som hver dag tiltrækker mange japanere. De besøger templet for at tænde røgelsespinde og vifte den hellig røg på sig selv i håb om at undgå sygdomme, opnå held i livet, få et barn eller noget helt fjerde.

4. Shop i Harajuku-bydelen

Harajuku

Hvis du gerne vil opleve Tokyos enestående shoppingmuligheder, er Harajuku-bydelen det helt rigtige sted at tage hen.

Harajuku er et pulserende område i Tokyo, der rummer verdenskendt gademode og japansk popkultur.

På gaden Omotesando i Harajuku-området ligger de internationale modebutikker side om side. Her følger personalet dig helt ud på gaden og bukker dybt, når du bevæger dig videre på din færd efter den nyeste japanske mode. Det dybe buk er et klassisk japansk udtryk for at vise stor respekt.

Det er også her, at du oplever Japans verdensberømte gademode. Ved gaden Takeshita Dori kan du ikke undgå at støde ind i Japans farverigt klædte teenagere, som er ude for at vise dem selv, og deres fashionable udtryk, frem.

5. Oplev roen ved Meiji-helligdommen

Meiji

Meiji-helligdommen er en af de mest fascinerende ting, du kan opleve i Tokyo.

Helligdommen ligger i en rolig, grøn park, og blev bygget for at ære mindet om kejser Meiji.

Inden du når frem til helligdommen, skal du igennem to store shintoporte. Når du har passeret portene, fyldes sindet med en særlig ro, som står i skarp kontrast til Tokyos hektiske storbyliv.

For mange japanere er Meiji-helligdommen et populært sted af holde et traditionelt, japansk bryllup, og derfor er der gode chancer for at opleve shintopræster, brudepar og bryllupsgæster.

6. Oplev tunaktionen på Toyosu Fish Market

Fisk

Hvis du gerne vil opleve den verdensberømte fiskeriauktion i Tokyo, er det i dag fra det splinternye marked, Toyosu Fish Market.

Det gamle, autentiske fiskemarked, Tsukiji Fish Market, der ligger i hjertet af byen tæt på floden, har stadig åbent, men det er ikke her tunauktionen finder sted.

Toyosu Fish Markets hovedattraktion er den verdensberømte fiskeriauktionen og i særdeleshed tunaktionen. Hvis du vil have plads, skal du booke den hjemmefra nogle måneder i forvejen og inden for en bestemt periode. Og så skal du tidligt op, hvis du vil opleve auktionen af den blåfinnede tun, da den allerede starter omkring kl. 5.30.

Verdens dyreste blåfinnede tun blev solgt på den første auktion afholdt på det nye fiskemarked i 2019 til svimlende 2,5 millioner pund. Fisken vejede 278 kg., mens den største tun, der nogensinde er solgt på tunaktionen, vejede 496 kg. og er tilbage fra 1986.

Udover fiskemarkedet er der også et frugt- og grøntsagsmarked samt nogle restauranter etagen under hovedindgangsniveauet.

7. Tag på sejltur på Sumida-floden

Sumida-floden

Mangler du en sjov og anderledes ting at lave i Tokyo, er det en god idé at tage på sejltur på Sumida-floden, som løber gennem hele Tokyo.

På den måde kan du opleve Tokyo fra vandsiden, mens du passerer ikoniske bygninger, som blandt andet Asahi Super Dry-hovedkvarteret, og selvfølgelig de legendariske 12 broer, der arkitektonisk og farvemæssigt adskiller sig fra hinanden.

Besøg Tokyo på en af vores spændende rejser til Japan.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende