TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Cuba: Cuba overrasker

Rejseberetning fra Cuba: Cuba overrasker

11.10.2023
Vis alle indlæg

Tom i cubansk bil

I Maj 2023 rejste vores Latinamerika-specialist Tom Søndergaard til Cuba. Her får du Toms beretning.

Alle kender følelsen, når man skal afsted på en rejse. Forventningerne er skruet op og man glæder sig til de oplevelser, der venter på drømmerejsen. Sådan havde jeg det også før min rejse til Cuba, dog også spændt, for det er alligevel 14 år siden jeg sidst besøgte landet, hvor alt ikke er som vi kender hjemmefra. Desuden var Covid-19 en hård økonomisk omgang for Cuba, da landet var lukket i halvandet år og landet er nu ved at kæmpe sig tilbage, nu hvor turisterne heldigvis også er begyndt at vende tilbage til Cuba.

casa particulares la reforma trinidad

Jeg vil dog straks indrømme, at Cuba overraskede mig positivt på mange måder. Først var der overnatningsformen. Vi benytter os af casas particulares, som er en form for ’bed and breakfast’. Jeg var rundt for at se flere forskellige casas particulares i Havanna og Trinidad. De levede fuldt op til mine forventninger og mere til. Nogle i moderne stil og andre i colonial style. Stederne var mere som små boutique hoteller med 2 værelser og op til 8 værelser.

Så er der maden, som ikke var videre spændende for 14 år siden, men også her er der sket en opgradering. Der er meget mere at vælge imellem, krydderierne er fundet frem og mere varieret med flere grøntsager og salat. Det er klart en fordel, at de private restauranter er kommet til, så de statsejede restauranter også bliver nødt til at oppe sig, hvis de vil have kunder i butikken. Jeg vil dog anbefale at gå efter de private restauranter (paladar), hvor service og kvalitet er bedre.

gade i trinidad

Internet var dengang ikke en mulighed, men nu er der wifi både på casas men også på all-inclusive hotellerne på strandene. Jeg oplevede dog en enkelt gang, at der en den var helt lukket for internettet. Guiden fortalte dagen efter, at det skyldtes, at systemet/regeringen havde lukket for det, da der var optræk til demonstrationer i det sydlige Cuba og så er det helt almindeligt, at der bliver lukket ned for internettet, så befolkningen ikke kan sprede budskabet. Sådan er Cuba desværre også.

bygninger i Havana

Derudover er der jo alt det som altid har gjort Cuba til et spændende rejsemål: de flotte bygninger i Havanna, en køretur i de gamle amerikanerbiler, salsadansen og musikken, strande som man ikke ser mange steder, den kølige mojito, den imødekommende cubanske befolkning, pastelfarvede huse i Trinidad, de store cigarer osv.

Cuba overrasker så vil varmt anbefale at kigge på vores forskellige rundrejser.

Tom i Cuba

Med venlig hilsen

Tom

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Se vores rejser til Cuba herunder: