TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler7 steder at tage på safari uden for Afrika

7 steder at tage på safari uden for Afrika

20.08.2023
Vis alle indlæg

Når vi taler om safari, forbinder de fleste det med Afrika, hvor du spotter vilde og majestætiske dyr på savannen. Men den egentlige betydning af ordet “safari”, som stammer fra swahili, er ”rejse”. Derfor er der mange andre destinationer rundt om i verden, som byder på unikke og eventyrlige safarioplevelser.

I dette indlæg tager vi dig med ud i verden for at udforske det mangfoldige dyreliv og de naturlige vidundere, der venter uden for den afrikanske savanne.

Find 7 steder, du kan tage på safari uden for Afrika herunder.

1. Sri Lanka: det tropiske safariparadis

Gruppe af vilde elefanter ved jungledrikkested i Yala National Park, Sri Lanka

At tage på safari i Sri Lanka betyder, at du kan opleve alt fra imponerende elefanter til elegante leoparder og farverige påfugle. Det vidunderlige dyreliv på Sri Lanka inkluderer også nysgerrige aber samt store vandbøfler. Derudover er Sri Lanka et af de eneste steder, hvor du kan opleve verdens største, levende væsen, blåhvalen.

Sri Lankas frodige jungler, rolige søer og fantastiske strande gør det til en ideel safaridestination. Yala Nationalpark, Minneriya Nationalpark og Udawalawe Nationalpark er blot nogle få af de bemærkelsesværdige steder, hvor besøgende kan opleve dyrene i deres naturlige omgivelser.

Oplev det betagende dyreliv og frodige nationalparker med os i Sri Lanka:

2. Brasilien: Pantanal og Bonito – et vidunderland for dyreliv

Pantanal ligger i hjertet af Brasilien og er et stort vådområde, der vrimler med dyreliv og er et uovertruffet paradis for naturentusiaster.

Tag på spændende safari og få øje på bæltedyr, tapirer, myresluger og kapivarer. De smukke, livlige fuglearter såsom hyacintarer, tukaner og kolibrier maler himlen med deres levende farver. Udforsk de vidtstrakte vådområder, tag på bådture og oplev den utrolige mangfoldighed af dyr, der kalder denne region for deres hjem.

Bonito, en lille by i Brasilien, er kendt for sine krystalklare floder, fantastiske grotter og livlige undervandsøkosystemer. Dyk ned i det turkisblå vand og snorkel ved siden af stimer af farverige fisk. Oplev Buraco das Araras, hvor skrappende, mørkrøde araer byder på en unik blanding af eventyr og naturlig skønhed, hvilket gør det til en ideel tilføjelse til din sydamerikanske safarirejse.

Dyk ned i Brasiliens smukke dyreliv:

3. Costa Rica: Biodiversitetens land

Vildt dovendyr hænger i træet med sjovt ansigt og afslappet blik i Costa Ricas regnskov

Costa Rica, et af verdens mest biodiverse lande, er dedikeret til bevarelse af sin enestående naturrigdom.

Dette betyder, at dyreelskere kan nyde utrolige safarioplevelser i dette frodige paradis.

I Costa Ricas beskyttede områder, herunder Tortuguero Nationalpark, Corcovado Nationalpark og Manuel Antonio Nationalpark, kan du beundre et imponerende udvalg af dyrearter. Lyt til brøleaberne, der markerer deres territorium med kraftfulde råb, eller spot de langsomt bevægende dovendyr, der hænger i træerne. Hold øje med farverige tukaner, der flakser gennem luften, og vær vidne til de fascinerende farver på giftpilefrøerne.

Derudover kan du også møde tapirer, jaguarer, kapucineraber kolibrier, krokodiller, leguaner, papegøjer og mange andre fantastiske dyr. Costa Rica er virkelig et paradis for dyreentusiaster, der ønsker at udforske den utæmmede skønhed i naturen.

Udforsk Costa Ricas dyreliv:

4. Sumatra: På opdagelse i den indonesiske vildmark

Orangutang i de vilde skove på Sumatra

Sumatra er et utæmmet paradis for dem, der søger en unik safarioplevelse.

Sumatras frodige regnskove er hjemsted for den sjældne Sumatra-orangutang. Her har du mulighed for at opleve disse utrolige skabninger svinge sig yndefuldt gennem trækronerne, mens de søger efter frugt.

Besøg Bukit Lawang i Gunung Leuser National Park og få uforglemmelige møder med orangutanger, elefanter, aber og næsehornsfugle.

Tag med til Sumatra og oplev junglens blide kæmper:

5. Galapagosøerne: Fortryllende, endemisk dyreliv

Havleguaner og blåfodet suler på Galapagos, Ecuador

På Galapagosøerne kan du opleve fortryllende safari.

Denne vulkanske øgruppe er kendt for sin enestående biodiversitet og et helt unikke dyreliv. At snorkle sammen med havleguaner, svømme med søløver og observere kæmpeskildpadder er blot nogle af de ekstraordinære oplevelser, der venter dig.

Se de søde blåfodede suler komme vraltende eller de charmerende Galapagospingviner, som finder en mage for livet. Og betragt de farverige Sally Lightfoot-krabber med deres levende røde, orange og blå nuancer som kravler rundt langs kystlinjen vulkanske klipper.

Oplev det helt unikke dyreliv og enestående biodiversitet på Galapagosøerne:

6. Thailand: Eventyrlig natur og dyreliv i Khao Sok

Khao Sok Nationalpark er en fortryllende destination, som ligger i hjertet af Thailand og lover en unik og fængslende oplevelse af dyrelivet i fantastiske landskaber.

Med en af verdens ældste regnskove er dette uberørte vildnis et paradis for forskellige plante- og dyrearter. Tårnhøje kalkstensklipper, smaragdgrønne søer og frodig vegetation skaber en betagende kulisse for din Khao Sok-safari.

Her kan du møde vilde elefanter, adrætte gibboner og legesyge makakaber i deres naturlige omgivelser. Parken er også hjemsted for en række farverige fuglearter, herunder næsehornsfugle og isfugle. Tag på guidede trekkingture, flodkrydstogter eller overnat i flydende bungalows for virkelig at fordybe dig i dette vidunderlige dyreliv.

Udforsk Khao Soks vidunderlige natur og dyreliv:

7. Peru: Safari i Amazonas’ vilde vidundere

Tambopata Nationalreservat, Madre de Dios, Peru

Peru, der er kendt for sine gamle ruiner og fantastiske landskaber, er også hjemsted for en af de mest utrolige safarioplevelser i verden – regnskoven i Amazonas. En safari i Peru giver en unik mulighed for at fordybe sig i Amazonas’ vilde vidundere.

Puerto Maldonado ligger i det sydøstlige Peru og fungerer som en port til Amazonas og er et knudepunkt for uforglemmelige safarieventyr. Herfra kan du tage på ekspeditioner ind i hjertet af regnskoven og opdage dens imponerende biodiversitet.

Når du begiver dig dybt ind i Amazonas, vil du finde dig selv omgivet af et frodigt paradis. Ledsaget af kyndige guider navigerer du ad de snoede vandveje i Madre de Dios-floden, hvor du møder et fascinerende udvalg af dyreliv. Hold øje med farvestrålende araer, der svæver gennem luften, legesyge flododdere, der dykker ned i vandet og egernaber, der sidder i trækronerne.

Et af højdepunkterne på en safari i Puerto Maldonado er et besøg i Tambopata Nationalreservat. Dette beskyttede område er et paradis for dyrelivet og giver mulighed for at spotte skabninger som jaguarer, kapivarer, sommerfugle og brøleaber.

Oplev enestående natur og dyreliv i Peru og Amazonas:

TourCompass – Kom helt tæt på