TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Vietnam: Tre perler i Vietnam

Rejseberetning fra Vietnam: Tre perler i Vietnam

08.11.2023
Vis alle indlæg

Udsigtspunkt over Ha Long-bugten

I marts 2023 besøgte Charlotte, vores Customer Relations Specialist, Vietnam på en rejse fra nord til syd, som sluttede med en strandferie på øen Phu Quoc. Læs om hendes oplevelser nedenfor.

Ha Long-bugten

Udsigt fra solsenge Ha Long Bay cruise

Ha Long-bugten var et højdepunkt for mig på rejsen.

Et fantastisk naturskuespil med kalkstensklipperne, der rager op af vandet, hvilket gør overnatningen på Pelican Cruise midt i bugten endnu mere uforglemmelig. Flere steder i programmet har man endda mulighed for at opleve klipperne helt tæt på: Tai Chi på soldækket, korte vandreture, et besøg i en hule eller kajakroning i bugten.

TourCompass-guide forklarer under rundvisning på østersfarm

Før vi nåede Ha Long-bugten og vores flydende hotel, hvor vi skulle overnatte, stoppede vi ved en østersfarm. Louisa og jeg kunne allerede dagen før konstatere, at Hai er en virkelig fantastisk guide, og i dag fik vi det igen bekræftet. Mens han var i gang med at fortælle om østersfarmen og dens medarbejdere, sluttede flere og flere folk sig til vores gruppe for at få Hai’s fortællinger med. Pludselig stod der en hel klynge af mennesker omkring guiden, der fortsatte sine fortællinger stille og roligt, dog med et skælmsk smil på læberne.

Udsigt fra værelse i krydstogt ved Ha Long Bay

Tiden på Pelican Cruise var også en fantastisk mulighed for at lære andre rejsedeltagere at kende.

Med ca. 25 gæster på skibet faldt vi hurtigt i snak med besøgende fra hele verden. Eksempelvis sejlede jeg i kano med en fra Argentina, og vi snakkede om alt mellem himmel og jord.

Drink ved solnedgang Ha Long Bay cruise

Mekong-deltaet

Sejltur på mekong deltaet

På dag 8 af vores studierejse besøgte vi området omkring Mekong-deltaet med vores guide Lam.

Det var en superspændende dag med mange forskellige indtryk af det lokale liv uden for millionbyen Saigon. Vi så fremstillingen af produkter som rispapir, kokosbolsjer og andre snacks af ris, der også kan prøves og købes direkte på stedet.

Collage af madlavningskursus i Mekong-deltaet

Vi sejlede på en sampan ad flodens mindre udløb og lærte omgivelserne bedre at kende, før vi spiste en frokost, hvor vi selv fik lov til at tilberede noget. Desværre så vores kreation ikke helt så fantastisk ud som det var meningen, men det smagte alligevel meget lækkert. Vores guide Lam var altid ved vores side for at forklare ting for os.

Collage fra en rejse i Mekong-deltaet

Hun supplerede endda vores frugttallerkenen til dessert med noget, hun selv havde plukket: en lyserød frugt, hvis form og konsistens mindede mig om et æble.

Phu Quoc

Pool og solsenge ved Green Bay Resort i Phu Quoc

Vi tilbringer den sidste del af vores rejse på øen Phu Quoc.

Vi overnattede på Green Bay Resort, som virkelig er et paradisisk sted. I den tid jeg tilbragte der, manglede jeg ikke noget, og der var adskillige muligheder for at få tiden til at gå (leje af kano eller SUP-board, svømning, et besøg i spa’en eller fitnessområdet, en lækker middag på en af de to restauranter) eller bare slappe af på stranden med en god bog.

Udsigt fra verandaen i strandvillaen på Green Bay Resort i Phu Quoc

Resortet gør også en indsats for bæredygtighed. Her bemærkede jeg småting som f.eks. genbrug af emballage, der blev brugt som beholdere til mange forskellige ting. Både på morgenmadsbuffeten eller ved shampooen på bungalowens badeværelse. Desuden findes resortets egen urte- og køkkenhave lige ved siden af en af de to restauranter. Du kan derfor, hvis du er heldig, se, hvordan der f.eks. plukkes frisk mynte til den forfriskende melonsaft.

Solnedgang på stranden i Phu Quoc

Med venlig hilsen

Charlotte

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Se vores rejser til Vietnam herunder: