TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerVinterrejse til Latinamerika

Vinterrejse til Latinamerika

16.07.2019  |  opdateret: 18.01.2023
Vis alle indlæg

Tulum

Hvor skal du hen på vinterferie?

Hvis du drømmer om tørt og varmt vejr, er januar og februar gode måneder at besøge Mellem- og Sydamerika. Mange latinamerikanske lande har nemlig tørsæson i disse måneder.

Få inspiration til 5 fantastiske vinterdestinationer herunder:

Costa Rica i januar og februar

Scarlet Macaw

Januar og februar er populære måneder at besøge det lille, mellemamerikanske land.

Costa Rica er omgivet af Stillehavet mod vest og det Caribiske Hav mod øst, og mens den caribiske kyst stadig er midt i regntiden i januar, så byder Stillehavskysten til gengæld på tørt og varmt vejr.

I Costa Rica kan du opleve enestående natur og dyreliv i én af de mange, fantastiske naturområder og nationalparker:

Drømmer du om biodiversitet er Corcovado Nationalpark et af de bedste steder at besøge – her lever nemlig ca. 50 % af Costa Ricas plante- og dyrearter, og du kan f.eks. opleve en af verdens største populationer af den røde ara.

I tågeskoven Monteverde finder du et sandt adventureområde, og her kan du bl.a. gå rundt på hængebroer mellem trætoppene eller tage på en mavekildrende zipline-tur gennem det frodige landskab. Og i Manuel Antonio finder du både en af Costa Ricas mest populære nationalparker og smukkeste strande.

Og Costa Rica er også et strandparadis. Foruden strandene i og uden for Manuel Antonio Nationalpark , byder Stillehavskysten også på hyggelige kystbyer. F.eks. er den lille kystby Playa Sámara eminent til en badeferie. Her finder du nemlig en bred sandstrand med svajende palmer, hvor du kan nyde det varme vejr.

Hold vinterferie i Costa Rica:

Mexico i januar og februar

mexico city

Drømmer du om masser af solskin og dejlige temperaturer i din vinterferie? Så er Mexico et fantastisk land at besøge. Ligesom store dele af Latinamerikas andre lande ligger Mexicos tørsæson nemlig fra november til april.

Der kan dog være forholdsvis stor forskel på temperaturerne om du rejser i højlandet, som inkluderer Mexico City, eller i lavlandet og de kystnære områder. Der vil som hovedregel være varmere i lavlandet og ved kysterne end i bjergene.

Yucatan-halvøen ligger i lavlandet og stikker ud i det Caribiske hav. På Yucatans østkyst ligger byerne Playa del Carmen og Tulum. I Playa del Carmen er der liv i gaderne, og her kan du bade ved de eventyrligt smukke strande og snorkle blandt fisk i alverdens farver. Tulum er i særdeleshed kendt for sine små, uforstyrrede strande. Her er tempoet skruet helt ned, og byen er perfekt for dem, der søger en mere afslappet boheme-stemning.

Mexico City er et godt sted at opholde sig i den tørre sæson, da der er knapt så varmt og fugtigt, som i regnsæsonen. Vejret er velegnet til en gåtur i gaderne og se byens smukke bygninger. Mange af disse kolonitidsbygninger er bygget af sten fra de gamle aztekerbygninger, og det er stadig muligt at spotte aztekersymboler i nogle af de mange sten.

I Mexico City må du heller ikke snyde dig selv for Mexicos lækre og smagfulde mad. Prøv f. eks tacos al pastor, ostefyldte quesadillas og de søde churros.

Hold vinterferie i Mexico:

Cuba i januar og februar

varadero

På en vinterrejse til Cuba kommer du lige i tørsæsonen, og du kan forvente blå himmel, masser af sol og behagelige temperaturer, dog med lidt køligere nætter nogle steder – så husk en sweater, så du kan nyde de smukke solnedgange.

I og med, at der er meget lidt nedbør, er disse måneder skønne til at begive sig ud i Havannas smukke gader. I Havannas gamle bydel, som er optaget på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder, finder du brostensbelagte pladser og smukke kolonitidsbygninger. Spis en lækker frokost eller nyd en kølig Mojito på det gamle torv Plaza Viejas caféer og indsnus atmosfæren i den historiske by.

En sjov måde at udnytte de lune aftener er ved at besøge en dansebar, hvor du kan tage en svingom til Cubas passionsfyldte salsarytmer. Her får du hurtigt varmen og forhåbentlig en sjov aften på dansegulvet.

Afslut din rejse med badeferie, f.eks. i strandparadiset Varadero, hvor vandet er krystalklart og fantastisk blåt. I Varadero er der masser af vandsportsaktiviteter, du kan tage dig til. Du kan f.eks. tage på snorkeltur ud fra kysten og se nærmere på det farvestrålende liv under havets overflade. Du kan naturligvis også slænge dig på en liggestol på stranden eller tage en forfriskende dukkert i hotellets pool.

Hold vinterferie i Cuba:

Colombia i januar og februar

Plaza San Pedro Claver

Hvis du vil opleve Colombia fra landets allerbedste side, så er en rejse i januar og februar et godt tidspunkt.

Tørsæsonen i Colombia strækker sig fra december til april. Ækvator løber igennem den sydlige del af Colombia, og det er med til at skabe meget stabile temperaturer året rundt. Men der er selvfølgelig forskel på temperaturerne, alt efter om du befinder dig ved kysten eller i bjergene.

I Cartagena ved den caribiske kyst er vejret i januar og februar oplagt til gåture i den gamle bydel. Med solskin over hovedet kan du slentre rundt bag den tykke bymur i den UNESCO-bevarede bydel og se de smukke kolonitidsbygninger, som spanierne opførte, da de koloniserede landet tilbage i 1500-tallet.

Colombias hovedstad Bogotá ligger i højlandet, og selvom der sjældent bliver meget varmt i byen, så byder tørsæsonen på masser af sol. Oplev hovedstaden på en guidet cykeltur rundt i byen, hvor du oplever de smukke pladser og markeder. Hver søndag lukkes midtbyen ned for biler, og så er der endnu bedre forhold til en cykeltur i solskinnet.

Kafferegionen i Armenia er et komplet modstykke til den travle storby. Her er der roligt, grønt, frodigt og dejligt varmt. Brug dagen på rundtur på en kaffefarm, der i tørsæsonen typisk byder på klare og solrige dage.

Hold vinterferie i Colombia

Argentina i januar og februar

Perito Moreno

Hvis du drømmer om at slippe væk fra den kolde vinter herhjemme, så er Argentina et fantastisk bud. Argentina ligger nemlig på den sydlige halvkugle, hvilket vil sige, at der er sommer her, mens vi har vinter. Det er derfor også i årets første måneder, at du kan opleve nogle af de varmeste temperaturer i Argentina.

I modsætning til mange af landene tættere på ækvator, har Argentina 4 sæsoner. Men Argentina er også et stort land, som strækker sig over flere klimazoner.

Buenos Aires, Argentinas hovedstad, ligger i det tempererede klimabælte, og i januar og februar kan der blive ganske varmt og fugtigt. Selvom der er forholdsvist meget nedbør disse måneder, er der også masser af solskinstimer. Én ting, du bør opleve på din rejse til Argentina, er landets madkultur – især deres saftige røde bøffer og eminente rødvine. Besøg det moderne havneområde Puerto Madero, som er fuld af gode restauranter.

Vil du opleve de imponerende islandskaber i syd er årets første måneder rigtig gode. Perito Moreno-gletsjeren er et af højdepunkterne på en rejse til Argentina. De højere temperaturer og mere sol øger sandsynligheden for at se store isklumper, der brækker af gletsjeren. Og det er virkelig et spektakulært naturshow at overvære, når mange tons is vælter ned i søen med en kæmpe plask!

Hold vinterferie i Argentina

Book din vinterrejse i god tid

Årets første måneder, specielt januar, er populære rejsemåneder. Hvis du drømmer om at komme på vinterferie til en af vores latinamerikanske destinationer, så er det en god idé at booke i god tid.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal rejse hen, så kontakt vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe dig på dit livs rejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende