TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerDe smukkeste nationalparker i verden

De smukkeste nationalparker i verden

10.01.2024
Vis alle indlæg

Nationalparker er oprettet for at beskytte jordens mest forskelligartede økosystemer, magiske landskaber og utrolige dyreliv.

Uanset om du ønsker at vandre i Los Glaciares Nationalpark i Patagonien, spejde efter tretåede dovendyr i Costa Rica, komme tæt på det vilde dyreliv i Tanzania eller udforske Indonesien på jagt efter den sjældne Komodovaraner, venter eventyret på dig.

Læs om 27 smukke nationalparker, du kan opleve på vores destinationer.

1) Serengeti Nationalpark, Tanzania

Gepard på savannen i Serengeti Nationalpark i Tanzania

Serengeti Nationalpark i Tanzania er en destination, du ikke må gå glip af!

Parken byder på et betagende landskab, et varieret dyreliv og en ekstraordinær migration, der finder sted hvert år. Forestil dig at være vidne til millioner af gnuer, zebraer og gazeller, der galoperer hen over de endeløse sletter, mens løver og andre rovdyr jager deres bytte.

Serengeti Nationalpark er også hjemsted for nogle af verdens mest truede arter, herunder det sorte næsehorn og geparder. Uanset om du er safarientusiast eller besøger parken for første gang, sørger Serengeti Nationalpark for en uforglemmelig oplevelse, der sikrer minder for livet.

Se vores rejser med safari i Serengeti.

2) Galápagos Nationalpark, Ecuador

Landleguan på Galapaosøerne

Galápagosøerne er kendte for deres enestående dyreliv og er hjemsted for mange arter, der ikke findes andre steder i verden. Du kan se sjældne dyr som kæmpeskildpadder, havleguaner, blåfodede suler, søløver og mange flere. Dette er en enestående mulighed for at komme tæt på dyrelivet og observere deres adfærd i deres naturlige habitat.

Udover dyrelivet byder Galápagosøerne på smukke landskaber med vulkaner, kraterlignende søer, hvide sandstrande og klippeformationer. Øerne er en skatkiste af naturskønhed og en glimrende destination for naturfotografering.

Du kan også lære om de lokale befolkninger, der bor på Galápagosøerne, og hvordan de har tilpasset sig det unikke miljø. Der er muligheder for at besøge landsbyer og lære om kulturen og historien på øerne.

Galápagos er et af de mest ikoniske og beskyttede naturområder i verden og tiltrækker besøgende fra hele verden, der ønsker at udforske og beundre dens utrolige skønhed og biodiversitet.

Du kan besøge Galapagosøerne på alle vores rejser til Ecuador.

3) Uluru- Kata Tjuta Nationalpark, Australien

Solnedgang ved Kata Tjuta i Australien

Uluru-Kata Tjuta Nationalpark, tidligere kendt som Ayers Rock-Mount Olga National Park, er en af Australiens mest ikoniske nationalparker og en kulturarv af stor betydning. Den ligger i det centrale Australien i Northern Territory og er berømt for sin imponerende røde klippeformation, kendt som Uluru (tidligere Ayers Rock), og det nærliggende Kata Tjuta (tidligere kaldet The Olgas).

Uluru er en massiv sandstensklippe, der stiger op over det omkringliggende ørkenlandskab. Den er kendt for sin dybe røde farve, som skifter i forskellige belysninger i løbet af dagen og ved solnedgang. Uluru har stor kulturel betydning for de indfødte Anangu-folk og er en vigtig del af deres drømmetidshistorie og spiritualitet.

Nationalparken tilbyder en række vandrestier, der giver besøgende mulighed for at udforske både Uluru og Kata Tjuta. Der er også guidede ture, der giver indblik i områdets kultur og geologi.
På grund af sin fjerne beliggenhed og lave lysforurening er nationalparken et fremragende sted til at kigge på stjerner, som også er en af parkens naturskønne oplevelser.

Du kan f.eks. besøge Uluru på denne rejse.

4) Fuji Hakone Izu Nationalpark, Japan

Udsigt til Mount Fuji ved Shojiko

Fuji-Hakone-Izu National Park er en spektakulær nationalpark beliggende i den sydlige del af Honshu, Japans største ø. Denne nationalpark er kendt for sin enestående naturskønhed, der spænder fra majestætiske bjerge og vulkaner til smukke søer, varme kilder og kystområder.

Det mest ikoniske symbol i nationalparken er selvfølgelig Mount Fuji, Japans højeste bjerg. Dets symmetriske kegleform er et symbol på landet og et populært motiv inden for japansk kunst og kultur.

Nationalparken har en dyb kulturel betydning i Japan og har inspireret kunstnere, digtere og forfattere i århundreder. Den smukke natur og ærefrygtindgydende landskaber har dannet baggrund for utallige kunstværker og litterære værker.

Tilvælg Fuji Hakone Izu Nationalpark på flere af vores rejser til Japan.

5) Manuel Antonio Nationalpark, Costa Rica

Oversigtsbillede og Manuel Antonio nationalpark og strand

Manuel Antonio Nationalpark er en perle i Costa Rica og en af ​​de mest populære destinationer for naturelskere og økoturister. Beliggende på den centrale Stillehavskyst af Costa Rica, tilbyder parken en utrolig blanding af tropisk regnskov, frodig flora og fauna, smukke strande og et rigt dyreliv.

Manuel Antonio er kendt for sin utrolige biodiversitet. Selvom det er en af ​​Costa Ricas mindre nationalparker, indeholder det en overflod af dyre- og plantearter. Parken huser en række truede og sjældne arter, herunder dovendyr, kapuchinaber, brøleaber, pungrotter, papegøjer og leguaner.

Manuel Antonio Nationalpark byder på et netværk af vandrestier, der fører dig gennem den frodige regnskov og giver mulighed for at opleve dyrelivet og de naturlige skønheder tæt på. Parkens stier er lette at følge, og du kan ofte se aber og andre dyr, mens du udforsker området.

Du kan bl.a. besøge Manuel Antonio Nationalpark på denne rejse.

6) Okavango-deltaet, Botswana

Antiloper i Okavango-deltaet

Okavango-deltaet i Botswana er en af verdens mest unikke og fascinerende naturlige vidundere. Det er ikke en nationalpark, men med en titel som verdens største indlandsdelta fortjener den alligevel at komme med her. Okavango-deltaet er kendt for sin enestående biodiversitet, fantastiske dyreliv, frodige landskaber og unikke økosystem.

Okavango-deltaet ligger i den ellers tørre Kalahari-ørken, men hvert år bliver det oversvømmet af vand, der løber fra bjergene i Angola og hele vejen til Okavango-floden, hvorefter vandet cirka 6 måneder senere løber ud i ingenting og skaber Okavango-deltaet. Floden strømmer ind i deltaet og skaber et komplekst netværk af kanaler, floder, søer og øer. Dette unikke vandlandskab tiltrækker et rigt dyreliv og er en spektakulær naturattraktion.

Okavango-deltaet er et paradis for fugleelskere. Området er hjemsted for mere end 500 fuglearter, inklusive fiskeørne, afrikanske fiskeørne, skarver, pelikaner, næsehornsfugle og mange flere.

Besøg Okavango-deltaet på denne rejse.

7) Torres del Paine Nationalpark, Chile

Tårnene i Torres del Paine i Chile

Torres del Paine Nationalpark, beliggende i den chilenske Patagonien-region, er et af de mest imponerende naturområder i verden. Parken er kendt for sine spektakulære granitbjerge, azurblå søer, massive gletsjere, smukke vandfald og et rigt dyreliv. Parken er et paradis for vandrere og naturelskere.

Parken er hjemsted for de ikoniske “Torres del Paine” eller “Tårnene i Paine” – tre massive granitsøjler, der stiger flot og dramatisk op fra områdets frodige dale. Dette er en af ​​de mest fotograferede naturskønheder i verden og et ikonisk symbol for parken.

Besøg Torres del Paine på denne rejse.

8) Khao Sok Nationalpark, Thailand

Kalkstensbjerge ved Cheow Lan-søen i Khao Sok Nationalpark

Khao Sok Nationalpark er et vidunderligt naturparadis beliggende i Surat Thani-provinsen i det sydlige Thailand. Parken er kendt for sin utrolige biodiversitet, spektakulære kalkstensklipper, frodige regnskove og smukke søer. Det er et af Thailands ældste og mest bemærkelsesværdige naturområder.

Parken er omgivet af imponerende kalkstensbjerge, der skaber en storslået kulisse. Disse klippeformationer, der nogle gange er dækket af tæt vegetation, giver en fantastisk smuk og scenisk baggrund til turene i området.

Midt i parken ligger Cheow Lan-søen, også kendt som Ratchaprapha-søen. Denne smukke sø er omgivet af de tårnhøje kalkstensklipper og er en populær destination for sejlture, kajakroning og svømning. Besøgende kan også tage naturskønne bådture for at udforske søen og dens skjulte bugter.

Besøg Khao Sok Nationalpark på denne rejse.

9) Kakadu Nationalpark, Australien

Bådtur på Yellow Waters i Kakadu Nationalpark i Australien

Kakadu Nationalpark er en utrolig naturskøn og kulturelt rig destination beliggende i det nordlige Australien, i det område, der er kendt som Top End i Northern Territory. Parken er ikke kun Australiens største nationalpark, men er også på UNESCO verdensarvsliste, der fejrer både dens naturlige skønhed og den kulturarv, der er forbundet med de oprindelige folk i området.

Kakadu Nationalpark er hjemsted for en imponerende mangfoldighed af dyreliv og planter. Parken har mere end 280 fuglearter, et bredt udvalg af krybdyr, herunder saltvandskrokodiller, samt en række pattedyr, fra kænguruer og wallabies til de sjældne og truede Gouldian-finkefugle.

Parken er kendetegnet ved sine smukke vandløb, floder og vådområder, herunder Yellow Water Billabong. Disse områder er hjemsted for et utroligt dyreliv og tilbyder også bådture, hvor besøgende kan se krokodiller, fugle og andre dyr i deres naturlige levesteder.

Du kan bl.a. forlænge din rejse med Kakadu Nationalpark på denne rejse.

10) Iguazú nationalpark, Argentina & Brasilien

Iguazu-vandfalende set fra den argentinske side

Iguazú Nationalpark er en af de mest betagende naturlige vidundere i verden og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Parken er delt mellem Argentina og Brasilien og omfatter de storslåede Iguazú-vandfald, der er blandt verdens største og mest imponerende vandfald.

Vandfaldene består af omkring 275 separate vandfald langs Iguazú-floden, der danner et spektakulært naturskue. Nogle af vandfaldene er mere end 80 meter høje, og de strækker sig over et område på næsten 2 kilometer. Den mest imponerende del af vandfaldene er “Devil’s Throat” (Garganta del Diablo), hvor vandmasserne styrter ned i en dyb kløft med tordnende kraft og skaber en sky af tåge.

Iguazú er ikke blot en turistattraktion; det er en hyldest til den betagende natur og en mulighed for at opleve en af jordens mest fortryllende naturlige underværker. Det er en attraktion, der efterlader besøgende målløse og begejstrede for skønheden og kraften i Moder Natur.

Du kan bl.a. besøge Iguazú Nationalpark på denne rejse.

11) Cotopaxi Nationalpark, Ecuador

Cotopaxi-vulkanen i Ecuador, der spejler sig i vandet

Cotopaxi Nationalpark, beliggende i de ecuadorianske Andesbjerge, er en betagende destination, der tilbyder en kombination af naturskønhed, kultur og eventyr. Centreret omkring den majestætiske Cotopaxi-vulkan, er parken kendt for sin enestående naturlige skønhed og er et populært mål for naturelskere og bjergbestigere.

Cotopaxi er en af verdens højeste aktive vulkaner og er parkens mest ikoniske symbol. Vulkanen stiger majestætisk til en højde af 5.897 meter og er en populær destination for bjergbestigere og eventyrlystne rejsende. Toppen af Cotopaxi tilbyder en fantastisk udsigt over de omkringliggende landskaber og er en udfordrende, men belønnende oplevelse.

Udover sin naturskønhed har Cotopaxi Nationalpark også en rig kulturel arv. Parken er hjemsted for lokale samfund, der bevarer deres traditionelle måde at leve på, og besøgende har mulighed for at lære om indfødte kulturer og traditioner.

Du kan bl.a. opleve Cotopaxi Nationalpark på denne rejse.

12) Kep Nationalpark, Cambodia

Udsigt udover Kep Nationalpark i Cambodia

Kep Nationalpark, beliggende i den charmerende kystby Kep i Cambodia, er en sand perle for naturelskere og eventyrlystne rejsende.
Nationalparken er berømt for sine tropiske skove og fascinerende dyrearter. Stierne gennemskærer parken og fører dig gennem skyggefulde områder og solbeskinnede klipper, hvilket giver mulighed for en varieret og spændende vandretur.

Et af de højdepunkter, der gør Kep Nationalpark unik, er “Sunset Rock,” hvor besøgende kan nyde en smuk solnedgang over bugten. Kep Nationalpark er også hjemsted for et væld af fugle og sommerfugle. For naturelskere er parken et paradis, der byder på en enestående mulighed for at observere sjældne fuglearter og studere det rige plante- og dyreliv.

Uanset om du er til vandring, fuglekiggeri eller bare ønsker at fordybe dig i naturens ro, er Kep Nationalpark i Cambodia et must visit-rejsemål. Kep Nationalpark er uden tvivl en af de skjulte skatte i Cambodias natur, der venter på at blive udforsket.

Du kan bl.a. forlænge med badeferie i Kep på denne rejse.

13) Arenal Volcano Nationalpark, Costa Rica

Udsigt til Arenal-vulkanen i Costa Rica

Arenal Volcano Nationalpark er en af Costa Ricas mest ikoniske destinationer og et paradis for naturelskere og eventyrlystne rejsende. Parken er beliggende i det nordlige Costa Rica og er hjemsted for Arenal-vulkanen, en af landets mest aktive vulkaner og en af de mest imponerende naturlige vartegn i Centralamerika.

Den majestætiske Arenal-vulkan er parkens hovedattraktion. Selvom vulkanen ikke længere er konstant aktiv, er dens symmetriske kegle og periodiske udbrud et imponerende syn, især om natten, når glødende lavastrømme kan ses fra foden af vulkanen.

Parken har et netværk af vandrestier, der fører besøgende gennem regnskov, lavaområder og vulkansk terræn. Vandrestierne giver mulighed for at opleve områdets unikke flora og fauna samt fantastiske udsigter over vulkanen og Arenal-søen.

Du kan bl.a. besøge Arenal-vulkanen på denne rejse.

14) Kruger Nationalpark, Sydafrika

Løveunger i Kruger Nationalpark

En af de mest spændende safaridestinationer er Kruger Nationalpark. Udover at være den ældste og største nationalpark i Sydafrika, er du garanteret safari verdensklasse. Spot Afrikas big five, men også vortesvin, flodheste, hyæner, vandbukke, zebraer, bøfler og mange flere.

Naturen i Kruger er betagende, og landskabet er meget varierende, hvilket gør, at mange forskellige dyrearter trives her.

Du kan både opleve palmer, kaktusser, paraplytræer samt de finurlige og eventyrlige baobabtræer, som kan blive op til 1000 år gamle. Udover smukke planter, er der også mange floder og vandhuller, som mange dyr vandrer til hver dag for at drikke vand.

Se alle vores rejser med safari i Kruger.

15) Monteverde tågeregnskov, Costa Rica

Hængebro i trætoppen i Monteverde i Costa Rica

Parken ligger i Monteverde Cloud Forest Reserve, som er et af de mest biodiverse steder på jorden. Parken er hjemsted for et stort antal dyreliv, herunder dovendyr, myreslugere og aber samt hundredvis af fugle- og insektarter. Parken er ikke en nationalpark, men er et must-see for alle naturelskere.

Tågeregnskoven er et unikt økosystem, der kun findes få steder i verden. Skoven er et tåget, grønt vidunderland med tårnhøje træer, hængende vinranker og eksotiske planter. Det er nemt at fortabe sig i denne magiske skovs skønhed, der føles som noget fra et eventyr.

En af de bedste måder at opleve Monteverde på er at tage på en guidet vandretur. Din guide vil pege på alle de fantastiske væsener, der bor i denne skov og dele fascinerende fakta om de planter og dyr, du møder. Hvis du er på udkig efter et adrenalinkick, er du også sikret dette i Monteverde tågeregnskov. Parken er hjemsted for en række spændende zipline-ture, der fører dig gennem skovens baldakin. Udsigten oppefra er simpelthen betagende, og du vil føle det som om, du flyver gennem træerne.

Du kan bl.a. besøge Monteverde Tågeregnskov på denne rejse.

16) Masai Mara National Reserve, Kenya

Gnuer springer for livet ved Mara-floden i Masai Mara

Masai Mara National Reserve, beliggende i det sydvestlige Kenya, er ikke en nationalpark, men det er en af Afrikas mest ikoniske og dyrevenlige naturområder. Parken er kendt for sin utrolige biodiversitet, specielt sit rige dyreliv, herunder “The Big Five” (elefant, løve, bøffel, leopard og næsehorn) samt årlige vandringer af millioner af gnuer, zebraer og andre dyr.

Masai Mara er hjemsted for en bred vifte af dyrearter, og det er et af de bedste steder i Afrika for dyreobservation. Ud over The Big Five kan besøgende se geparder, hyæner, giraffer, flodheste, krokodiller og mange fuglearter. Parken har en særligt stor population af løver, og det er ikke ualmindeligt at se dem jage eller slappe af under træerne.

En populær måde at opleve Masai Mara på er gennem en luftballonsafari. At svæve over savannen ved daggry og se dyrene vågne op nedenfor er en uforglemmelig oplevelse.

Du kan f.eks. besøge Masai Mara National Reserve på denne rejse.

17) Komodo Nationalpark, Indonesien

Komodovaran på Komodoøerne i Indonesien

Komodo Nationalpark er et af Indonesiens mest fascinerende og unikke naturområder. Det er beliggende i den østlige del af Indonesien omkring de små øer Komodo, Rinca og Padar. Parken er mest kendt for dens unikke dyreliv, herunder Komodovaranen, der er stedbundet til disse øer.

Komodovaranen er en krybdyrart, der er kendt for sin imponerende størrelse og for at være verdens største levende øgleart. Disse varaner kan nå længder på op til tre meter og er imponerende jægere.

Komodo Nationalpark er også kendt for sine spektakulære koralrev, og det rige dyreliv, der findes under vandet. Dykkere og snorklere fra hele verden besøger parken for at udforske de farverige koralhaver, som er hjemsted for en mangfoldighed af fiskearter, havskildpadder og andre havdyr.

Du kan bl.a. forlænge din rejse til Komodøerne på denne rejse.

18) Tulum Nationalpark, Mexico

Flot udsigt til stranden i Tulum

Tulum Nationalpark ligger på Yucatán-halvøen i Mexico og er en arkæologisk og naturlig skat, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Parken er blandt andet kendt for sine imponerende maya-ruiner.

Ud over den historiske skat er Tulum også kendt for sine fantastiske strande. De hvide sandstrande og det krystalklare vand skaber en malerisk baggrund og tilbyder besøgende mulighed for at slappe af og nyde solen og havet.

Besøg Tulum på denne rejse.

19) Yala Nationalpark, Sri Lanka

Leopard gemmer sig i vildnisset i Yala Nationalpark i Sri Lanka

Yala Nationalpark ligger i den sydøstlige del af Sri Lanka og er en af ​​landets mest berømte og besøgte nationalparker. Det er kendt for sin utrolige biodiversitet, frodige landskaber og imponerende dyreliv.

Yala er berømt for sin rigdom af dyreliv, og parken huser både leoparder, elefanter, asiatiske bøfler, vildsvin, sambarhjorte, krokodiller og et væld af fuglearter. Safari i Yala er populært, og parken har en af ​​de højeste koncentrationer af leoparder i verden.

Den bedste tid at besøge Yala Nationalpark er normalt fra november til april, når det er tørt og nemmere at spotte dyreliv på grund af mindre vegetation. Parken er normalt lukket i september og oktober på grund af monsunregnen.

Du kan bl.a. opleve Yala Nationalpark på denne rejse.

20) Victoria Falls Nationalpark, Zambia

Udsigt over Victoria Falls i Zambia

Victoria Falls er en af verdens mest imponerende vandfald og er kendt som “Verdens største gardin af faldende vand.” Vandfaldet er omkring 1,7 kilometer bredt og falder over 100 meter ned i kløften, hvilket skaber en forbløffende og mægtig naturskønhed.

Ud over selve vandfaldet byder parken på smukke naturområder langs Zambezi-floden med frodige skove, dyreliv og maleriske udsigter. Området omkring vandfaldet er et paradis for naturfotografer og naturinteresserede.

Victoria Falls er på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket understreger dens betydning som et område med en stor naturarv. Et besøg i parken giver dig mulighed for at opleve et sted af betydelig historisk og naturskøn værdi.

Nationalparken er en bemærkelsesværdig destination, der tilbyder en bred vifte af oplevelser lige fra den forbløffende naturskønhed ved vandfaldene til spændende eventyr og enestående dyreoplevelser.

Du kan bl.a. opleve Victoria Falls på denne rejse.

21) Bwindi Impenetrable Nationalpark, Uganda

Gorilla-baby i Bwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda

Bwindi Impenetrable Nationalpark er kendt for at være hjemsted for en betydelig bestand af bjerggorillaer. Dette er et af de eneste steder i verden, du kan opleve bjerggorillaen, der er kritisk udrydningstruet, og på gorilla-trekking kan du få en af de mest unikke og uforglemmelige oplevelser, parken har at byde på. At komme tæt på disse majestætiske skabninger i deres naturlige habitat er en sjælden og livsændrende oplevelse.

Ud over gorillaerne huser Bwindi også et rigt og varieret dyreliv, herunder andre primater som colobusaber og blåaber samt et væld af fuglearter og sommerfuglearter.

Bwindi Impenetrable National Park er kendetegnet ved sin tætte regnskov, der skaber en smuk og naturlig kulisse. Landskabet er præget af stejle bakker, dybe dale og frodigt planteliv, hvilket gør det til et smukt sted at udforske og fotografere.

Besøg Bwindi Impenetrable Nationalpark på denne rejse.

22) Los Glaciares Nationalpark, Argentina

Perito Moreno-gletsjeren i Los Glaciares i Argentina

Los Glaciares Nationalpark (Parque Nacional Los Glaciares på spansk) er en betagende nationalpark beliggende i det sydlige Argentina, i den sydvestlige del af provinsen Santa Cruz. Parken blev grundlagt i 1937 og er opkaldt efter sine mange imponerende gletsjere, der dækker området og bidrager til dets betagende naturlige skønhed.

Nationalparken er mest kendt for sin imponerende samling af gletsjere, herunder den berømte Perito Moreno-gletsjer. Perito Moreno-gletsjeren er en af de få gletsjere i verden, der stadig vokser aktivt, og den tiltrækker besøgende fra hele verden på grund af dens spektakulære isformationer og isfald.

Los Glaciares er en del af den enorme Patagoniens iskappe, som er et af verdens største ferskvandsreservoirer. Dette område indeholder også andre bemærkelsesværdige gletsjere som Upsala-gletsjeren og Spegazzini-gletsjeren.

Los Glaciares Nationalpark blev udpeget som en UNESCO-verdensarv i 1981 på grund af sin enestående naturlige skønhed og økologiske betydning.

Du kan bl.a. opleve Los Glaciares Nationalpark på denne rejse.

23) Kilimanjaro Nationalpark, Tanzania

Udsigt til Kilimanjaro i solopgangen

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg og et ikonisk naturunder. Parken byder på utrolige landskaber med sneklædte tinder, skovklædte områder og alpine enge.

Parken er hjemsted for en række dyrearter, herunder elefanter, bøfler, leoparder, aber og mange fuglearter. Du kan også opleve sjældne og unikke planter, der trives i Kilimanjaros forskellige klimazoner.

At bestige Kilimanjaro er en udfordrende men tilgængelig vandretur for eventyrlystne rejsende. Der er flere ruter at vælge imellem med forskellige sværhedsgrader, og eftersom en bestigning af Kilimanjaro er et trek, behøver du ikke nogen tekniske klatrefærdigheder. Det er en unik mulighed for at udfordre dig selv og opleve et smukt bjerglandskab, der er ulige andet i hele verden.

Du kan opleve Kilimanjaro Nationalpark på alle vores rejser til Kilimanjaro.

24) Tikal Nationalpark, Guatemala

Ruiner i Tikal Nationalpark i Guatemala

Tikal Nationalpark er en imponerende arkæologisk skat og en af ​​Guatemalas mest betydningsfulde kulturskatte. Beliggende i den nordlige del af Guatemala, midt i den frodige Petén-skov, er Tikal en af de største og mest velbevarede byer fra den gamle maya-civilisation og et af de mest besøgte arkæologiske steder i Mesoamerika.

Tikal var en magtfuld by i den klassiske maya-tid og har et stort antal imponerende ruiner. Dette omfatter templer, pyramider, paladser, boligområder og boldpladser. Den mest ikoniske bygningsstruktur er Tempel I (Templo del Gran Jaguar), en imponerende pyramide der rager op i himlen.

Udover dets arkæologiske skatte er Tikal også et vigtigt naturreservat. Parken er hjemsted for en bred vifte af dyreliv, herunder jaguarer, dovendyr, brøleaber, papegøjer og utallige andre fuglearter. At observere dyrelivet i sit naturlige habitat er en ekstra bonus ved besøget.

Du kan opleve Tikal Nationalpark på vores rejser til Guatemala.

25) Nam Cat Tien Nationalpark, Vietnam

Udsigt til Crocodile Lake i Nam Cat Tien Nationalpark i Vietnam

Dyk ned i hjertet af Vietnam og opdag en verden af uforglemmelig naturskønhed i Nam Cat Tien Nationalpark. Beliggende i den sydlige del af landet, er denne park et levende bevis på Vietnams bemærkelsesværdige og frodige natur.

Nam Cat Tien Nationalpark, som er en del af UNESCO’s biosfærereservatprogram, byder besøgende velkommen med tæt regnskov, frodige græsområder og en overflod af vilde vandveje. Denne biologiske skat er hjemsted for en bred vifte af dyre- og plantearter, og mange af dem er truede og sjældne. Det er et paradis for dyreentusiaster, der bl.a. kan opleve gaurokser, vildsvin og et væld af fuglearter.

En af de bemærkelsesværdige træk ved Nam Cat Tien er Crocodile Lake, en naturlig sø omgivet af tæt skov. Dette er et ideelt sted for besøgende at observere krokodiller, fugle og andre dyrearter i deres naturlige habitat. Derudover tilbyder parken et omfattende netværk af stier og vandreruter, der giver mulighed for at udforske skoven.

Oplev Nam Cat Tien Nationalpark på denne rejse.

26) Corcovado Nationalpark, Costa Rica

Capuchin-aber i Corcovado i Costa Rica

Corcovado Nationalpark, beliggende på Osa-halvøen i Costa Rica, er et af de mest biodiverse steder på jorden og en skat for naturelskere og eventyrlystne rejsende. Parken, der strækker sig over 42.570 hektar, er hjemsted for et utroligt dyreliv, frodig regnskov og afsidesliggende strande.

Parken er dækket af frodig, tropisk regnskov, der er rig på plantearter, træer, orkideer og bromeliader. Den storslåede flora skaber et fantastisk naturligt miljø for dyrene og besøgende.
Parken er kendt for sit udfordrende terræn, herunder stejle stier og floder. Dette tilføjer et spændende element til eventyret og gør rejsen spændende for erfarne vandrere og naturelskere.

Oplev Corcovado Nationalpark på denne rejse.

27) Bromo Tengger Semura Nationalpark, Indonesien

Vulkaner i Bromo Nationalpark på Java i Indonesien

Bromo Tengger Semeru Nationalpark er en af ​​de mest ikoniske naturskønheder i Indonesien og ligger på øen Java. Nationalparken er kendt for sine dramatiske landskaber, aktive vulkaner, frodige skove og unikke kultur.

Nationalparken er hjemsted for flere imponerende vulkaner, hvoraf den mest berømte er Mount Bromo (Gunung Bromo). Bromo er en aktiv vulkan og er kendt for sine regelmæssige udbrud af damp og aske, hvilket skaber en dramatisk atmosfære. Besøgende kan tage en tur til Bromo-krateret og nyde den storslåede udsigt over det omkringliggende landskab.

Besøg Bromo Tengger Semura Nationalpark på denne rejse.