TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerDe 10 smukkeste steder i Asien

De 10 smukkeste steder i Asien

30.08.2020
Vis alle indlæg

Devil’s tears

Asien har utallige unikke steder, du kan besøge på en rejse.

Drømmer du om at skabe fortryllende minder på steder, der indbyder til at du bare stopper op og nyder stedets skønhed?

Læs med herunder, hvor vi har samlet en liste over 10 af de smukkeste steder i Asien.

Luang Prabang i Laos

Luang prabang, laos

Den eventyrlige by Luang Prabang ligger i den nordlige del af Laos og er blandt Asiens mest spændende byer. Og så har byen en vanvittig smuk placering, omringet af grønklædte bjergkæder.

Byen er på UNESCOs verdensarvliste, fordi den rummer en helt unik blanding ad arkitektur fra både Laos og Europa. Derfor kan du også få nogle spændende, arkitektoniske oplevelser her, f.eks. Royal Palace Museum, som har en blanding af fransk og laotisk arkitektur.

Byen rummer desuden en smuk og rolig stemning, og det er ikke unormalt at møde munke, der f.eks. går gennem byens gader for at samle almisser i de stille morgentimer.

Det naturlige højdepunkt i Luang Prabang er de fortryllende Kuang Si-vandfald, der ligger lige syd for byen. Midt i den frodige tropiske jungle finder du pludselig nivellerede limstensbassiner, der bliver fyldt fra kaskader af turkisblåt vand.

Oplev eventyrlige Luang Prabang:

Ha Long-bugten i Vietnam

Ha long bay, vietnam

I det nordlige Vietnam finder du en af Vietnams største seværdigheder: Ha Long-bugten.

Den særprægede natur, du finder her, har fået området på UNESCOs verdensarvliste.

Bugten er karakteriseret af hundredvis af smukke, majestætiske kalkstensklipper, der tårner sig op af havet. Alt efter hvornår du besøger bugten kan du opleve havet som dyb blåt eller smaragdgrønt – og begge farver står smukt op mod de grønklædte klipper.

I det ca. 1.500 km2 store område findes mere en 1.600 øer og holme. Flere af øerne har store grotter, andre har mindre fiskerlandsbyer og på den store ø Cat Ba ligger flere landsbyer.

Bugten er en af Vietnams mest besøgte attraktioner og skal helt sikkert opleves med egne øjne, hvis du skal til Vietnam.

Bliv betaget af Ha Long-bugtens skønhed:

Den kinesiske mur i Kina

Den kinesiske mur, kina

Det siges, at den kan ses fra månen, men det er vist bare en skrøne. Men stor er den. Den kinesiske mur strækker sig fra Shanhaiguan i øst til Jiayuguan i vest i den nordlige del af Kina.

Muren, som faktisk består af flere forskellige mure, der blev bygget og udvidet under flere dynastier – senest i Mingdynastiet (1368-1644), er et forsvarsværk, der foruden mure også består af udsigtstårne, fæstninger og andre ruiner.

Alt efter, hvem du spørger, er muren mellem 6.000 og 20.000 km. lang. Den del vi i dag regner for at være den kinesiske mur blev bygget under Mingdynastiet og måler ca. 8.851km.

Muren byder ikke kun på en imponerende historie, men ligger også i et helt fantastisk landskab. Når du står på muren, vil du se hvordan konstruktionen følger bjergene og snor sig gennem landskabet – et helt fortryllende syn!

Oplev den majestætiske mur:

Højlandet i Sri Lanka

Højlandet, sri lanka

Sri Lankas fortryllende højland ligger centralt i den sydlige del af østaten.

Højlandet er et frodigt mekka som består af et bakket landskab, som når helt op til 2.500 meter over havets overflade. Her finder du et rigt plante- og dyreliv, der bl.a. er hjem for flere truede dyrearter, f.eks. den srilankanske leopard.

En af de bedste måder at opleve de smukke landskaber på er på en togtur gennem det frodige og krogede landskab. Her kan du læne dig tilbage og nyde synet af de smukke teplantager, vandfald og små lokale landsbyer. En anderledes, men uforglemmelig måde at opleve Sri Lankas smukke natur.

Kom helt tæt på det forførende højland:

Yangshuo i Kina

Yangshuo, kina

Yangshuo er en billedskøn region med et næsten surrealistisk landskab. Regionen dækker et areal på ca. 1.428 km2 og hører til byen Guilin i Sydkina.

Regionen er afgrænset på den ene side af den smukke Li-flod, som huser flere små landsbyer langs bredden.

Floden strækker sig som et silkebånd gennem landskabet, og landskabet er særligt domineret af de grønklædte kalkstensbjerge, der står som skudt op af jorden.

Bjergene kaster skygger over markerne og landsbyerne, og spejler sig i flodens vand.

Ja, det er lige så smukt, som det lyder!

Se Yangshuos fortryllende landskaber:

Long Beach på Koh Rong i Cambodia

Koh rong, cambodia

Koh Rong er en ø i Thailandbugten ud for Cambodias vestkyst. Det er et fantastisk sted med små landsbyer, fantastisk natur og ikke mindst smukke, hvide sandstrande.

Èn af de strande er Long Beach (Sok San Beach), som er en af Asiens mere uberørte strande. Det kridhvide sand møder det krystalblå hav i en skøn forening, og stranden strækker sig over 7 km, så der er rigeligt med plads.

Besøg Koh Rong og Long Beach, hvis du har brug for lidt bounty-ferie.

Øen er desuden dækket af en frodig, grøn jungle, som du kan udforske, f.eks. til fods, når – og hvis – du bliver træt af at dase på den gudesmukke strand.

Oplev det uberørte paradis:

Khao Sok Nationalpark i Thailand

Khao Sok Nationalpark, Thailand

I det sydlige Thailand finder du den enestående og smukke nationalpark, Khao Sok.

Det er blandt Thailands største og smukkeste nationalparker og rummer stor biodiversitet i den ældgamle, uforstyrrede regnskov. Her er der rig mulighed for at møde det lokale dyreliv, blandt andet forskellige bjørne, tapirer, aber, slanger, samt næsten 400 forskellige fuglearter.

En af nationalparkens hovedattraktioner er den smaragdgrønne sø, Cheow Lan, der blev dannet, da man i midt 1980’erne byggede Rajjaprabha-dæmningen og derved oversvømmede området. Her troner mere end 100 ikoniske kalkstensbjerge op ad vandet, og det er en oplevelse at sejle på søen i en kano og opleve den smukke nationalpark fra vandsiden.

Kom tæt på Thailands urskov:

Mount Fuji i Japan

Mount fuji, japan

Japan har flere aktive vulkaner, og en af dem er Mount Fuji, som med sine 3.776 meter er det højeste bjerg i landet.

Bjerget er meget ikonisk med den næsten perfekte kegleform og med evig sne på toppen.

Fuji-bjerget ligger umiddelbart uden for Tokyo, og i klart vejr kan du nyde udsigten dertil fra den store by. Endnu bedre er udsigten fra nationalparken Fuji-Hakone-Izu, der, udover udsigten til Fuji, er kendt for sine onsen-bade, som er naturlige varme kilder.

Èn ting er sikkert – hver gang du får et glimt af det store bjerg, vil du blive betaget af dets storhed og skønhed.

Bliv betaget af Mount Fuji:

Mount Bromo i Indonesien

Mount Bromo, indonesien

Et af de smukkeste steder at se solopgangen, må være på Mount Bromo, som ligger på øen Java i Indonesien.

Mount Bromo er med sine 2.329 meter ikke det højeste bjerg i Indonesien, men det er alligevel et af de mest besøgte. Populariteten skyldes blandt andet, at vulkanen ligger midt i et vulkankrater, der er ca. 10 km i diameter.

Et besøg til vulkanen kræver en let vandretur, men når du ankommer, vil du stå midt i det store vulkankrater på det fine vulkansand med en betagende udsigt over Mount Bromo. Det er det hele værd!

Bliv fortryllet af Bromo-bjerget:

Nusa Lembongan i Indonesien

Nusa lembongan, indonesien

Nusa Lembongan er en indonesisk ø, som ligger sydøst for Bali.

Øen byder det perfekte sted til en drømmende badeferie på kridhvide sandstrande ud til krystalklart vand.

Det er værd at tage på oplevelse på øen, og et af de steder, du skal besøge, er Devil’s tears. Devil’s tears er en fordybelse i klipperne, der møder havet med et brag og ofte skaber smukke regnbuer lige foran dig.

Fra stranden Paradise Beach får du helt fantastiske udsigter – herfra kan du nemlig se Balis Mount Agung i horisonten, og så bliver du mødt af de mest fantastiske solnedgange.

Tilvælg Nusa Lembongan på:

Asien har mange magiske destinationer.

Er du i tvivl om, hvilken rejse du skal vælge? Kontakt endelig vores rejsekonsulenter som sidder klar til at guide dig videre på dit livs eventyr.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende