TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerDe 10 smukkeste steder i Afrika

De 10 smukkeste steder i Afrika

30.08.2019
Vis alle indlæg

Mauritius

Med 54 forskellige lande bugner Afrika af smukke steder, som du kan opleve på din rejse.

Besøg f.eks. Sydafrikas smukke vinland, oplev de fantastiske udsigter fra toppen af Afrika på Kilimanjaro eller bliv blæst bagover af de enorme vandmængder ved Victoria Falls.

Afrika har helt sikkert noget for dig. Få inspiration til 10 af Afrikas smukkeste steder herunder.

Det idylliske vinland i Sydafrika

stellenbosch

En meget smuk køretur fra den travle storby, Cape Town finder du Sydafrikas idylliske vinland, hvor du kan smage på landets verdensberømte vine.

Der er mange fantastiske områder, men blandt de mest populære er Stellenbosch, Franschhoek og Paarl.

Her finder du et fantastisk landskab, som er domineret af grønne marker, hvor vindruerankerne står på snorlige rækker med smukke bjerge i baggrunden.

Mellem vindruemarkerne og bjergene ligger hyggelige og gamle vingårde spredt ud i landskabet. Hver gård producerer sin egen vin, der lavet på vindruerne, som er høstet fra de omkringliggende marker.

På en tur rundt i vinlandet kan du både besøge gamle, smukke, hvidkalkede vingårde, samt nybyggede, moderne vingårde, som alle ligger i de mest charmerende omgivelser.

Oplev idyl og god vin

Frodig regnskov i Bwindi Nationalpark i Uganda

Bwindi

I den sydvestlige del af Uganda ligger Bwindi Impenatrable Nationalpark – en af Afrikas smukkeste nationalparker.

Her finder du en grøn og tæt bevokset jungle, som vokser på et stejlt bjerg. Regnskoven er Ugandas ældste regnskov og siges at være mere end 25.000 år gammel.

Derudover er Bwindi Ugandas mest biologisk mangfoldige regnskov. Højdeforskellen i regnskoven svinger fra 1.160 meter til 2.607 meter over havets overflade. Den store forskel i højde gør, at mange forskellige plantearter trives i skoven.

Men det er ikke kun naturen, som Bwindi er kendt for.

I skoven lever cirka 400 bjerggorillaer, der er omkring halvdelen af alle bjerggorillaer i verden. Derfor er Bwindi stedet at besøge, hvis du gerne vil have et glimt af de smukke, sjældne aber.

Oplev regnskov og bjerggorillaer

Toppen af Afrika – Uhuru Peak på Kilimanjaro

Uhuru Peak

Det tager flere dages vandring at nå til Kilimanjaros sneklædte bjergtop – Uhuru Peak. Men udsigten er det hele værd!

Kilimanjaro er på sit højeste punkt 5.895 meter høj og dermed det højeste punkt i Afrika.

At stå på Uhuru Peak er en enestående oplevelse, som kun få før dig har krydset af listen. Det er især smukt ved solopgang, når solens gyldne stråler reflekteres i sneen. Prøv at forestil dig, hvordan det må føles, når dagens første stråler rammer dit ansigt efter nogle lange, hårde dage.

På Swahili betyder Uhuru frihed og det er måske også det, mange føler, når de står på toppen af verdens højeste fritstående bjerg?

Stå på toppen af Afrika

Victoria Falls’ enorme vandmasser i Zambia

Mosi-Oa-Tunya

Ved Zambezi River, som skaber grænsen mellem Zambia og Zimbabwe, ligger det smukke Victoria Falls.

Victoria Falls er et kæmpe, brusende vandfald, som falder ned i den dybe Batoka-kløft. Vandfaldet er 1.708 meter bred og 108 meter høj, og hvert minut falder 550 millioner liter vand ned i den dybe Batoka-kløft og videre ud i Zambezi River.

Vandfaldet skaber konstant skyer af vanddamp, som giver næring til regnskoven, der vokser omkring vandfaldet. Vanddampen gør også, at du næsten altid kan se en smuk regnbue ved vandfaldet.

Hvis du besøger Victoria Falls under fuldmåne, kan du være heldig at opleve ”månebuen”, der bliver skabt af månens lys. Dette fænomen findes kun ganske få steder på kloden og det kan ses ganske ofte ved Victoria Falls.

Bliv overvældet af vandmasserne

Frodig natur og sandstrande i Mauritius

Mauritius

Mauritius er en grøn og frodig ø, som er dækket af vegetation året rundt.

Østaten er specielt kendt for sine kyster med smukke strande og azurblå vand.

I alt er her mere end 160 km kyst med sandstrande, hvor du kan slappe af under de svajende palmer eller bade i det fantastiske vand.

Der er rig mulighed for at dykke eller snorkle, f.eks. ved Trou aux Biches. Her finder du klart vand samt et koralrev relativt tæt på kysten, der gør stedet ideelt til at snorkle.

Bliver du træt af Mauritius’ smukke sandstrande – hvis det da er overhovedet er muligt – kan du også udforske østatens fantastiske natur. Naturen byder bl.a. på vandfald, bjerge, sukkerrørsmarker og blå laguner.

Afslut ferien på paradisiske strande

Mangfoldige Stone Town på Zanzibar

Stone Town

Zanzibar byder på utallige smukke kyster og strande, som er en af de primære årsager til at besøge øen. Men her er også masser af kulturelle oplevelser, f.eks. i smukke Stone Town.

Stone Town er den ældste bydel i Zanzibar by, der rummer en helt unik atmosfære. Byen har nemlig været under både europæisk, afrikansk og mellemøstlig indflydelse, og det afspejles bl.a. i byens bygninger.

Du kan opleve bygninger i europæisk stil med smukt dekorerede balkoner i træ med detaljerede udskæringer. Eller palæer i arabisk stil med høje, hvide mure, som ligger side om side med indisk-inspirerede bygninger, der har farvede glas i vinduerne.

Stone Town er særligt kendt for sine smukke, arabiske døre, som er dekoreret med knopper af bronze, og i toppen er der ofte arabiske skrifter fra koranen. Tidligere blev dørene set som et tegn på velstand.

Gå på opdagelse i Stone Town

Kratergryden Ngorongoro i Tanzania

ngorongoro crater

Tanzania byder på en særegen diversitet og naturlig mangfoldighed, der strækker sig fra det sydlige Tanzanias endeløse sletter i Serengeti til den vilde og varierede natur i Selous Game Reserve i nord.

En af landets unikke naturfænomener er det udslukte vulkankrater, Ngorongoro, der er verdens største intakte caldera – vulkanske kratergryde. Det er blandt verdens smukkeste områder, og Ngorongoro har endda fået tilnavnet ”Tanzanias Edens Have”.

Områdets har både en overvældende natur og et enormt dyreliv.

Ngorongoro byder på nogle enestående landskaber i det 260 km2 store område. Krateret består bl.a. af højlandssletter, savanne og skove, og det er en ret fascinerende oplevelse at skulle køre ned ad kraterkanten for at komme til at opleve Ngorongoro helt tæt på.

Krateret byder også på et utroligt og forskelligartet dyreliv med omkring 25.000 vilde dyr, der gør krateret til et oplagt sted at tage på safari. F.eks. kan Ngorongoro prale af at have en af de højeste koncentrationer af løver i verden.

Tag på safari i Edens Have

Store dyreflokke i Masai Mara i Kenya

masai mara

I den sydvestlige del af Tanzania, cirka 270 kilometer fra Nairobi, ligger Masai Mara – et af Afrikas naturreservater.

I Masai Mara finder du endeløse, åbne græssletter med spredte akacietræer samt grønne skovområder og brusende floder.

På savannen kan man opleve de smukkeste solnedgange, som giver et helt specielt, gyldent lys.

Til trods for, at man finder en utrolig smuk natur i Masai Mara, er parken især kendt for den store gnuvandring, hvor millioner af dyr vandrer henover naturreservatets sletter fra juli til oktober.

Under den store gnuvandring krydser dyrene Mara- og Talek-floderne. Her ligger glubske krokodiller på lur for at få fat i et af de mange byttedyr, og tusinder af dyrene overlever ikke vandringen gennem Masai Mara.

Oplev store dyreflokke

Okavango-deltaets smukke natur i Botswana

Okavango-delta

Okavango-deltaet i Botswana er et frodigt og uberørt, grønt delta, der er hjem for et fantastisk dyreliv. Naturen får liv af et netværk af floder, som strømmer gennem deltaet.

Deltaet er et af de største indlandsdeltaer i verden, beliggende i den ellers tørre Kalahari-ørken. Hvert år oversvømmes deltaet af vand, der har flydt hele vejen fra bjergene i Angola til Okavango-floden for til sidst at flyde over sine bredder og ud i deltaet.

Deltaet giver liv til et komplekst økosystem, og hvert år fra juli til september migrerer tusindvis af dyr til deltaet for at finde vand. I nogle årstider findes næsten halvdelen af alle Afrikas elefanter i Okavango-deltaet, da de migrerer hertil for at finde vand.

Udover en fantastisk natur er solnedgangene i Okavango-deltaet bjergtagende. Solnedgangen reflekteres i områdets floder bagved silhuetterne af træer og måske en elefant – et næsten drømmeagtigt syn.

I deltaet lever der også 482 forskellige fuglearter. Derudover er der god mulighed for at opleve rovdyr som løver, leoparder, geparder og Afrikas vilde hunde.

Bliv bjergtaget af naturen:

Elefanter i Amboseli Nationalpark i Kenya

Amboseli

I den sydlige del af Kenya finder du Amboseli Nationalpark. Det er en af Kenyas mindste nationalparker, men den rummer nogle af de største oplevelser.

Amboselis knap 400 km2 er bl.a. kendt for at rumme en stor koncentration af elefanter. Der lever cirka 1.000 elefanter i parken, og Amboseli er derfor endnu et de bedste steder i Afrika at opleve elefantflokke tæt på. En af årsager til at elefanter trives godt i parken er, at smeltevand fra Kilimanjaros iskappe flyder under parken og skaber kilder, som elefanterne kan bade i.

Og så byder parken på nogle enestående udsigter.

Fra Amboseli Nationalpark får du f.eks. den fantastisk udsigt til Kilimanjaro. Måske du kender det klassiske billede af Kilimanjaro med elefanter i forgrunden? Det er fra Amboseli! Derudover byder parken på nogle enestående solnedgange. Forestil dig silhuetter af elefanter i en duset solnedgang, der er blevet skabt af de støvede slettere – den udsigt bliver svær at slå!

Se de mægtige elefanter

Afrika byder på fascinerende, enestående og smukke steder, uanset hvilken destination du rejser til.

Hvis du har spørgsmål til vores destinationer, rejsetemaer eller rejser, er du meget velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter, der kan hjælpe dig med at finde din drømmerejse til Afrika.

TourCompass – Kom helt tæt på!

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.