TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerDerfor skal du rejse i lavsæsonen

Derfor skal du rejse i lavsæsonen

25.06.2023
Vis alle indlæg

Tom strand i lavsæsonen

At rejse i højsæsonen kan betyde flere mennesker, højere priser og udsolgte hoteller og rejser.

Hvis du gerne vil have uforglemmelige oplevelser uden at vælte budgettet, kan det være en gamechanger at rejse i lavsæsonen.

I dette blogindlæg ser vi nærmere på fordelene ved at rejse i lavsæsonen og præsenterer spændende rejsemål i Afrika, Asien, Latinamerika og Australien.

Hvad er højsæson og lavsæson?

Lavsæsonen er de perioder i løbet af året, der er kendetegnet ved færre besøgende og mindre efterspørgsel på en rejse til en given destination, ofte på grund vejret i landet, f.eks. fordi det er regnsæson eller lignende.

Tilsvarende ligger højsæsonen ofte i de perioder i løbet af året, hvor en destination oplever dets bedste vejr.

En undtagelse er dog i ferieperioder. Eksempelvis har vores destinationer ofte højsæson over jul og nytår, hvor mange gerne vil rejse, og efterspørgslen derfor øges.

Fordele ved at rejse i lavsæsonen

Dramatisk sky med regn over landskabet i Serengeti, Tanzania

Selvom de fleste foretrækker at rejse i højsæsonen, f.eks. fordi det typisk er der, det er varmest eller tørrest, har det sine fordele at rejse i lavsæsonen.

Her får du 5 gode grunde til at rejse i lavsæsonen:

  • Du undgår tidspunkter med flest besøgende. Med færre besøgende i lavsæsonen, er der god plads til at udforske populære attraktioner og vartegn.
  • Du udnytter de lavere priser, der er uden for højsæsonen. Priserne for flybilletter falder i takt med efterspørgslen. Rejseselskaber kan derfor ofte tilbyde lavere priser i lavsæsonen, så du kan strække dit rejsebudget længere eller flotte dig med ekstra opgraderinger eller ture, som måske havde været uden for rækkevidde i højsæsonen.
  • Du kan nyde et mildere klima. Vink farvel til kvælende varme og glæd dig over komfortable temperaturer, som er perfekte til vandreture, sightseeing og andre udendørsaktiviteter.
  • Du får bedre fotomuligheder. Hvad enten du vil tage en selfie foran et berømt vartegn eller forevige et smukt landskab, kan du skabe billedskønne minder uden at bekymre dig om uønskede distraktioner i billedet.
  • Du kan opleve naturens forvandling. Mange destinationer kan være fantastiske i lavsæsonen, og det kan være en stor oplevelse at se, hvordan naturen forvandler landskabet. Oplev det frodige, grønne planteliv, der kommer, når det har regnet i en periode, eller nyd efterårsløvets smukke farver.

7 rejsemål til lavsæsonen

Hvis du ønsker at rejse i lavsæsonen, er det næste skridt at finde ud af, hvilken destination du gerne vil besøge.

Der er mange lande, hvor du kan få en fantastisk rejseoplevelse uden for højsæsonen. Her præsenterer vi en guide til nogle af de destinationer, hvor du nemt kan rejse til i lavsæsonen.

1) Kenya & Tanzania (marts-maj)

To løver ligger sammen i regnen

Regnsæsonen har et blakket ry, men april og maj er et fantastisk tidspunkt at besøge både Kenya og Tanzania.

Regnen falder generelt i korte intervaller, som regel om eftermiddagen og aftenen, og påvirker derfor ikke din safari tidligere på dagen. Der er også færre mennesker, så du får en mere privat safarioplevelse med dyrene. Regntiden i Kenya og Tanzania er en fantastisk tid til at tage billeder af dramatiske skyer og det betagende farvespil på himlen.

Se vores rejser til Kenya og Tanzania herunder:

2) Japan (september)

Unge kvinder iført traditionel japansk Yukata ved Daigo-ji templet om efteråret

Når man forestiller sig en tur til Japan, er det ofte kirsebærblomsternes skønhed om foråret, man tænker på.

Men en rejse om efteråret kan være lige så fascinerende. De landlige områder forvandles til et farverigt tæppe af efterårsløv i røde, orange og gule nuancer, der tryllebinder besøgende (fænomenet hedder Koyo). Og selvom efteråret er blevet et mere populært rejsetidspunkt, er der stadig ikke lige så mange mennesker som under Sakura, hvor kirsebærblomsterne står i fuldt flor.

Se vores rejser til Japan herunder:

3) Australien (juni-august)

Panoramaudsigt over Bondi-stranden med blå himmel og hav, Sydney Australien om vinteren

Generelt set er vinteren også lavsæson i Australien, fra juni til august. Men den australske vinter er et fantastiske tidspunkt at rejse ”down under”.

Selvom vejret typisk er køligt og overskyet på denne tid af året, er der mange solrige, varme dage på Australiens østkyst. I Brisbane, for eksempel, ligger gennemsnitstemperaturen mellem 11 og 21 grader, så det er mere sammenligneligt med forårsvejret her i Europa.

Du kan derfor opleve de smukke strande uden at skulle kæmpe om pladsen.

Se vores rejser til Australien herunder:

4) Bali (oktober-marts)

Ulun Danu Beratan-templet ved Bratan-søen på Bali

Lavsæsonen i Bali er også den mest regnfulde periode, fra oktober til marts.

I denne periode er priserne lavere, og der er færre mennesker, og selvom det er den mest regnfulde tid på året, er der også solrige dage. Hvis du går efter at udforske Balis kulturelle seværdigheder og templer, er regnbyger ikke nødvendigvis en dealbreaker. Forestil dig at vandre gennem ikoniske steder i dit eget tempo og fordybe dig fuldstændigt i oplevelsen uden stress og jag.

I marts og april begynder der som regel at komme mindre regn, så hvis du vil have fordelene ved en rejse uden for højsæsonen, men også gerne vil have godt vejr, er det et godt tidspunkt at rejse på.

Se vores rejser til Bali herunder:

5) Brasilien og Argentina (september-november)

Panorama over det smukke Iguazu-vandfald, Argentina

Du kan krydse to destinationer af på din bucketliste og besøge Brasilien og det nordlige Argentina i lavsæsonen.

Når du rejser uden for højsæsonen, har du mulighed for at opleve Rio de Janeiros ånd i mere intime og afslappede omgivelser. Oplev Buenos Aires’ charme, når menneskemylderet reduceres, så du kan dykke dybere ned i byens spændende historie og farverige kvarterer. De mildere temperaturer gør det desuden meget mere behageligt at gå rundt i byen.

De naturskønne Iguazu-vandfald er en fest for sanserne i regnsæsonen. Her er vandfaldene størst og smukkest, så du kan overgive dig helt til det storslåede syn.

Se vores rejser til Brasilien og Argentina herunder:

6) Costa Rica (september-oktober)

Savegre River i Manuel Antonio, Costa Rica

Selvom september og oktober er blandt de vådeste måneder, byder regntiden i Costa Rica umiskendeligt på en særlig magi.

Bygerne puster nyt liv i regnskoven og forvandler den til en frodig, grøn oase. Floderne og vandfaldene svulmer og forøger spændingen ved for eksempel whitewater rafting. Og hvis du har et stort ønske om at se skildpadder, udfolder der sig et fantastisk skue fra maj til november, hvor grønne havskildpadder samles langs strandene i Tortuguero Nationapark for at lægge æg.

Se vores rejser til Costa Rica herunder:

7) Vietnam (april-juni og september-oktober)

Ho Chi Minhs mausoleum i Hanoi

Lavsæsonen i Vietnam ligger fra april-juni og fra september-oktober.

I disse perioder kan du forvente smukke, solrige dage, men også regnbyger indimellem. Hvis du kan leve med en smule regn, kan du undgå den største tilstrømning af besøgende og besøge Vietnam i disse mellemsæsoner. Du kan søge ly for regnbygerne på fascinerende museer og hyggelige caféer eller i butikker i store, kosmopolitiske byer som Hanoi og Ho Chi Minh City.

Se vores rejser til Vietnam herunder:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende