TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvor skal man rejse hen i december 2024?

Hvor skal man rejse hen i december 2024?

13.03.2024
Vis alle indlæg

Skal december 2024 være måneden for din næste rejse?

Mange af vores destinationer er enestående på denne tid af året, uanset om du søger eventyr, afslapning eller lidt af begge dele.

Vi har samlet 9 rejsemål, der (også) er fantastiske i december.

Hvor drømmer du om at rejse hen?

Var det ikke december, du søgte? Se også bud på hvor du skal rejse hen i oktober, november eller januar.

1. Thailand – Fra templer til tropiske strande

Kvinde går i tempel i Bangkok i Thailand

For mange er december et af de bedste tidspunkter at rejse til Thailand – her får du behageligt vejr og meget lidt regn over hele landet. December er derfor en ideel måned til at udforske både Thailands pulserende byer og idylliske strande.

I Bangkok, Thailands pulserende hovedstad, tilbyder december klar himmel og moderate temperaturer, som er perfekte for at besøge byens berømte templer som Wat Arun og Wat Pho, shoppe i de livlige markeder som Chatuchak Weekend Market, og nyde byens verdenskendte street food.

I Chiang Mai, Thailands kulturelle hovedstad i nord, indbyder vejret til at udforske de omkringliggende bjerglandskaber eller tage på besøg i elefanthjemmet, Changchill – et fristed for seks glade hunelefanter.

Fuldend din rejse til Thailand med et besøg på en af de smukke stranddestinationer, f.eks. ferieparadiset Phuket, Thailands største ø, der imponerer med sine hvide sandstrande og spændende oplevelser. Besøg f.eks. den gamle bydel, der er svær ikke at forelske sig i.

Se vores rejser til Thailand herunder:

2. Mexico – Kulturelle skatte og tropisk paradis

TourCompass-medlem står på stranden i Tulum i december

Mexico i december er en oplevelse, der kombinerer fantastisk vejr, livlige kulturelle festligheder og unikke naturoplevelser. I december er det tørsæson i Mexico, hvilket gør det til en ideel tid at udforske både strande og de indre regioner.

Stranddestinationer som Playa del Carmen og Tulum på Yucatán-halvøen tilbyder solrige dage med behagelige temperaturer, der er ideelle for dig, der søger at undslippe Europas kølige klima. Vi kan også anbefale dig at udforske de smukke, mexicanske cenoter, der er en tiltrængt oase i den mexicanske varme.

Hvis du er interesseret i historie og arkæologi, tilbyder december klart vejr til at besøge de gamle mayaruiner som Chichén Itzá, Tulum og Palenque.

Se vores rejser til Mexico herunder:

3. Uganda – På opdagelse i junglen

Han-gorilla i Bwindi Nationalpark i Uganda

At rejse til Uganda i december byder på en unik chance for at opleve landets storslåede naturskønhed og rige dyreliv under en af de bedste tider på året.

December falder inden for Ugandas korte tørsæson. Denne tid af året er karakteriseret ved mindre regn og derved også mindre mudrede stier, hvilket gør det nemmere at få et eftertragtet møde med de sjældne bjerggorillaer i de tågede skove i Bwindi Impenetrable Nationalpark.

Ugandas nationalparker er også fulde af liv i december. Besøgende kan forvente at se et bredt udvalg af dyreliv, herunder elefanter, løver, giraffer og et utal af fuglearter.

Se vores rejse til Uganda herunder:

4. Cambodia – Oplev Cambodias rige historie

Mor og datter besøger Angkor-komplekset i Siem Reap i Cambodia

Cambodia i december byder på en vidunderlig mulighed for at udforske den rige kulturelle arv, de imponerende arkæologiske steder og levende byliv under nogle af de mest behagelige vejrforhold. December ligger nemlig i Cambodias tørsæson, der er karakteriseret ved lange perioder og varme temperaturer.

Besøg det ærefrygtindgydende Angkor-kompleks, beliggende i Siem Reap i det nordlige Cambodia, og Phnom Penh, Cambodias pulserende hovedstad mod syd, hvor du kan få indsigt i landets komplekse historie og kulturelle mangfoldighed. Tag desuden til byens livlige markeder, f.eks. det berømte Russiske Marked og Centralmarkedet, hvor du kan finde alt fra håndværk til street food.

Hvis du drømmer om at afslutte den kulturelle del af din rejse med badeferie, er december et enestående tidspunkt at rejse på. Glæd dig til de smukke sandstrande på den lille paradis-ø Koh Rong eller i kystbyen Kep.

Se vores rejser til Cambodia herunder:

5. Cuba – Caribisk charme og historie

Kvinde går på gade med farverige bygninger i Havana i Cuba

Cuba i december byder på en unik blanding af kulturel rigdom, historiske seværdigheder og idylliske strandscener, alt sammen nydt under det caribiske ø-riges behagelige vintervejr.

December ligger i tørsæsonen, hvilket betyder, at vejret er varmt og tørt, ideelt til at udforske øens mange tilbud fra by til strand.

I Havanna kan du vandre gennem de brostensbelagte gader i det gamle Havanna, der byder på farverige bygninger, historiske pladser og et levende kulturliv med små kunstgallerier og en livlig musikscene, hvor salsaens rytmer fylder luften.

Hvis du søger mod strand, byder Varadero på nogle af de mest betagende hvide sandstrande omkranset af krystalklart vand, der er perfekte til svømning, snorkling og solbadning.

Se vores rejser til Cuba herunder:

6. Sri Lanka – Skjulte skatte og smukke sandstrande

Smuk udsigt til Sigiriya i Sri Lanka

I december byder Sri Lanka på en fascinerende blanding af kulturelle seværdigheder, naturskønne landskaber og varmt tropisk vejr. Der er tørt vejr på de sydlige og vestlige kyster og i højlandet, hvilket åbner op for en lang række af fantastiske oplevelser.

December er en fremragende tid til at udforske Sri Lankas centrale skønheder. Den kulturelle trekant, herunder de gamle byer Anuradhapura, Polonnaruwa, og den ikoniske klippefæstning Sigiriya, tilbyder en dyb indsigt i landets rige historie og arv. Det luftige og tørre vejr er perfekt til at vandre rundt i disse arkæologiske vidundere uden den høje fugtighed, der præger andre tider af året.

Hvis du drømmer om sol og strand venter kystens charme på dig i december. Måneden er nemlig populær for besøgende, der søger solrige strande og blåt hav – også hvis du drømmer om at kombinere din rejse til Sri Lanka med Maldiverne.

Se vores rejser til Sri Lanka herunder:

7. Vietnam – Naturskønne vidundere og kulinariske oplevelser

Street food-bod i Vietnam

En rejse til Vietnam i december byder på mangfoldighed fra nord til syd under en af de mest behagelige tider af året klimamæssigt. I december er det tørsæson i hele landet.

I Sydvietnam kan du besøge Ho Chi Minh City og det nærliggende Mekong Delta. Her er vejret varmt og solrigt, perfekt til at udforske de livlige markeder, frodige rismarker og de snoede floder, der karakteriserer regionen.

Længere mod nord, i Hanoi og ved Halong-bugten, er der lidt køligere temperaturer end i syd (om end stadig lunt) og mulighed for tåge. Tågen tilføjer et mystisk præg til landskabet, især i Halong-bugten, hvor tusindvis af kalkstenøer rejser sig majestætisk fra det smaragdgrønne vand. Hanoi har, med sin blanding af fransk kolonial arkitektur, travle markeder og flotte søer, en særlig charme i den køligere sæson, hvor man kan nyde byens berømte gadekøkkener uden at svede, som under den intense sommervarme.

Se vores rejser til Vietnam herunder:

8. Costa Rica – Et eventyr i biodiversitet

Toucan i regnskoven i Costa Rica

December er en fantastisk måned at besøge Costa Rica på, da måneden markerer starten på tørsæsonen. Du kan forvente en klar himmel og mindre nedbør, hvilket gør vejret ideelt til at udforske landets naturlige skønheder.

Costa Ricas berømte nationalparker, som Tortuguero, Manuel Antonio og Corcovado, er perfekte for naturelskere, der ønsker at dykke ned i en verden af biodiversitet. Besøgende kan opleve alt fra at spotte dyrearter som dovendyr, tukaner og farverige frøer til at vandre i regnskoven.

Efter at have udforsket de frodige regnskove og det mangfoldige dyreliv inviterer Costa Ricas kystlinje på afslapning og sol, f.eks. ved den hyggelige ferieby Playa Sámara beliggende på Nicoya-halvøen. Selve byen er livlig med et fint udvalg af butikker og lokale restauranter.

Se vores rejser til Costa Rica herunder:

9. Australien – Jul under sommersol

Solrig dag på Bondi Beach i Sydney i Australien

Har du nogensinde overvejet at bruge julemåneden i shorts og t-shirt i stedet for i vintertøj? At rejse til Australien i december er en enestående oplevelse, da det er sommer på den sydlige halvkugle. Det betyder varmt vejr, solskin og mulighed for en masse spændende udendørsaktiviteter og begivenheder, der udnytter det gode vejr.

Tag f.eks. på en uforglemmelig køretur langs Great Ocean Road, hvor du kan opleve dramatiske kystlinjer, undslip sommervarmen i Blue Mountains eller nyd de smukke strande langs den australske kyst.

Hvis du er vininteresseret, tilbyder vinregionerne i Australien, som Barossa Valley nær Adelaide og Yarra Valley nær Melbourne, vinrundture og smagninger i verdensklasse. Disse områder har også fantastisk lokal mad, der komplementerer deres vine perfekt.

Se vores rejser til Australien herunder:

Uanset hvor du drømmer om at rejse hen i december 2024, venter der eventyr og uforglemmelige rejseoplevelser lige rundt om hjørnet.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende